28 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 06:14

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | ‘Klesch krijgt voordeel van twijfel’

GreenTown Curaçao voorziet veel schonere Isla-raffinaderij

Willemstad – ,,De kans om met Klesch samen te werken is vele malen groter dan samenwerken was met PdVSA.” GreenTown Curaçao geeft Klesch Group dan ook ‘de benefit of the doubt’. Zo meldt de organisatie op haar pagina op Facebook.

,,Meer dan honderd jaar heeft de bevolking zich aan de stank en luchtvervuiling van de raffinaderij geërgerd. Shell en PdVSA hebben altijd in eigen belang gehandeld. Met Klesch wordt een gewiekste zakenman binnengehaald, en ook hij zal – net als Shell en PdVSA – het beste ervoor zichzelf uithalen”, zo begint het bericht.

Maar er is een groot verschil, meent GreenTown Curaçao (niet te verwarren met Greentown Curaçao Development Company in oprichting gevestigd in Nederland, dat juist spreekt van ‘een gemiste kans’, red.).

- Advertentie -

,,Zijn plan is, om net zoals hij het in Duitsland doet, zich aan de strenge Duitse milieuwetten te houden.” Met ‘zijn plan’ wordt bedoeld het plan van Gary Klesch met de Isla-raffinaderij en de Oilterminal. In Duitsland heeft Klesch Group in Heide een raffinaderij.

GreenTown Curaçao: ,,De Heide-raffinaderij van Klesch produceert reeds de .05pc zwavel content, die sinds 1-1-2020 over de wereld verplicht is gesteld.” Het stuk op Facebook vervolgt met de mededeling dat een groep van de beste werknemers waarschijnlijk door Klesch zullen worden overgenomen en opgeleid.

,,De ‘footprint’ van de raffinaderij zal worden verkleind. Dat geeft meer ruimte voor ontwikkeling, die niets met raffinage te maken hebben. Deze diversificatie betekent meer uitgebreide en uiteenlopende banen met een grotere werkgelegenheid. Er zullen uiteindelijk op dat gebied weer een kleine tienduizend man te werk worden gesteld.”

Verder gaat Klesch hoge bedragen investeren om de raffinaderij volgens internationale milieuwetten te laten opereren, weet GreenTown Curaçao. Heide is een voormalige Shell-raffinaderij, die na overname door Klesch ‘helemaal is gemoderniseerd en winstgevend gemaakt’.

- Advertisement -

,,Het is tijd om met een open mind naar Klesch te kijken. Een deal tussen Klesch en de Stichting GreenTown en andere milieuvriendelijke organisaties is zeer goed mogelijk. Een hybride model behoort zeker tot de mogelijkheden en werkt op Curaçao geheel in het voordeel van meer werkgelegenheid. Het is simpel, het is aanpassen aan de situatie, het wordt samenwerken.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Beste Green Town Curaçao,

    Redelijk doorzichtige berichtgeving.

    Ga eens verdiepen in wat wel en niet te verwachten is eer u uit de nek l**%^&.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AD | Kaag stapt op na motie van afkeuring door Tweede Kamer

Hanneke Keultjes en Tobias den Hartog | Algemeen Dagblad Sigrid Kaag neemt ontslag als minister van Buitenlandse Zaken nadat de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar...

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...
- Advertentie -