31 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Klacht Goisco tegen SOAW

HomeNieuwsAD | Klacht Goisco tegen SOAW
Joel Gois
Joel Gois (Goisco) dient klacht in tegen SOAW

Willemstad – Megastore Goisco dient bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) een klacht in tegen de manier waarop ambtenaar Sidney Provence van het departement afgelopen dinsdag te werk is gegaan bij een inspectie van de zaak.
Dat heeft advocaat Evert Wilsoe namens zijn cliënt tegenover deze krant bevestigd.

,,Cliënt heeft geen bezwaar tegen controles van de Arbeidsinspectie, maar wel tegen het feit dat bij aankomst van de controleurs, niet duidelijk is gezegd wat zij kwamen onderzoeken. Een ander punt is dat er bij het bezoek aan Goisco ook een cameraploeg aanwezig was. Als het om een onderzoek gaat, dient het in de beslotenheid te gebeuren, als morgen het OM bij Provence thuis langsgaat, zal hij het ook niet op prijs stellen dat daarbij dan de pers aanwezig is.”

De raadsman verklaarde het ook kwalijk te vinden dat terwijl het onderzoek nog loopt, Provence zich in de media negatief heeft uitgelaten over Goisco.

,,Het beeld is ontstaan alsof er bij het bedrijf moderne slavernij heerst. Werknemers zouden een deel van hun loon in eten vergoed krijgen en overuren zouden niet uitbetaald worden.”

Directeur Joel Gois verklaarde tegenover deze krant dat een werknemer een klacht had ingediend over het overwerk.

,,Mijn goede naam en de goede naam van het bedrijf is door de uitlatingen van Provence in de media aangetast.”

Wilsoe stelt dat zolang het onderzoek loopt, er geen mededelingen vanuit ambtenaren van de SOAW gedaan hadden moeten worden.

,,Waarom is er niet voor gekozen om de problemen met elkaar te bespreken? Waarom heeft Provence uitlatingen in de media gedaan?”

zo vraagt de advocaat zich af. De handelwijze van Provence is naar het oordeel van Wilsoe niet objectief.

Volgens Gois heeft Provence te kwader trouw gehandeld toen hij na de controle bij de megastore, mededelingen daarover deed bij Radio Direct.

,,De radio deed er nog een schep bovenop door de lijnen open te stellen voor luisteraars die alle kans kregen om op Goisco in te beuken. Dit is niet goed voor de naam van het bedrijf, het gaat economisch al slecht met Curaçao, stel je voor dat de klanten straks bij Goisco wegblijven, dan worden de werknemers daar de dupe van”,

aldus Gois.

,,Ik wil niet meer met Provence als controleur te maken krijgen. Ik heb niets tegen de SOAW, maar deze ambtenaar komt wat mij betreft er niet meer in.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. de domme en onjuiste uitlatingen en insinuaties van de heer Provence zijn een klap in het gezicht van iedere ondernemer en iedereen die een opleving van de economie voorstaat. SOAW moet zorgen dat dit soort amtenaren de laan uitgestuurd worden!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties