33 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 15:36

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Kerstdump: ‘rommel weg, dus de hond ook’

Hondenopvangcentra hebben weer handen vol | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Hondenopvangcentra draaien overuren in deze tijd van het jaar. De beruchte ‘kerstdump’ is een bekend fenomeen bij de organisaties. Met de feestdagen in aantocht zijn er extra veel zwerfhonden op straat te vinden, constateren hondenopvangcentra al jaren, omdat ze ‘specifiek rond deze tijd gedumpt worden’.

,,We zitten overvol rond deze tijd van het jaar, maar iedere keer als we dan toch weer een melding krijgen van een hond in nood, zit er niets anders op dan om toch te kijken of er geschoven kan worden om hem toch een plekje te bieden”, vertelt Mirjan Seppenwolde, voorzitter van hondenopvang Rescue Paws aan deze krant.

Dozen met pups en oudere honden zijn de afgelopen weken massaal op straat gezet. In de hokken op het terrein van Rescue Paws is het inderdaad druk en tussen de verschillende hondenopvangcentra op het eiland wordt samengewerkt om de honden te kunnen huisvesten.

- Advertentie -

,,Sinds november al hebben we onze handen vol aan het redden van de honden. Mensen willen hun huizen voor de kerst aan kant maken, dus wordt alle troep weggegooid. De honden horen hier helaas ook bij”, vertelt vrijwilligster Wieke.

Het lijkt erop dat de ‘kerstdump’ onderdeel is geworden van de Curaçaose samenleving, waar niet veel over wordt gesproken.

,,Honden worden vaak nog gezien als ‘bewaker’ van het huis, maar maken geen onderdeel uit van het gezin. Dat maakt de stap om hem weg te doen veel gemakkelijker”, aldus Wieke.

Rescue Paws probeert dit patroon te doorbreken door mee te doen aan sterilisatieprojecten of door middel van educatie aan kinderen op scholen. ,,Je merkt dat ze het overdragen aan hun ouders en dat er op die manier het inzicht komt dat ook honden gevoel hebben.”

- Advertisement -

Daarnaast is het mogelijk om Rescue Paws om hulp te vragen.

,,Hondeneigenaren vergeten wel eens dat ze ons ook om hulp kunnen vragen. Wij kunnen altijd langskomen om hulp te bieden of vragen te beantwoorden, dan hoeven de honden niet weg.”

Mirjan voegt eraan toe: ,,En als de hondjes dan toch geen thuis meer hebben, proberen we ze weer zo goed mogelijk aan te laten sterken zodat ze snel weer een gouden mandje mogen krijgen bij een nieuw baasje.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Helaas worden ook de katten die massal gedumpt worden elk jaar ook weer vergeten in dit verhaal 🙁 . Alleen omdat ze minder zichtbaar zijn in het straatbeeld, wil dit niet zeggen dat dit niet een NET zo groot probleem is. Het mag wel eens tijd worden dat daar meer aandacht aan wordt besteed op het eiland. er worden dichtgebonden plastic zakken met 2 dagen oude kittens in de mondi gegooid, om te stikken in de hete zon. en dan massaal allemaal schijnheilig gaan zitten doen in de kerk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -