28 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Kedzierski ging boekje te buiten

HomeMediaAD | Kedzierski ging boekje te buiten
Hans Kedzierski van Curaçao Medical Center (CMC)| Antilliaans Dagblad

Willemstad – De plotselinge exit vrijdag van algemeen directeur Hans Kedzierski van Curaçao Medical Center (CMC) heeft hij primair aan zichzelf te wijten.

Hij is zijn boekje te buiten gegaan doordat Kedzierski in verband met een privéaangelegenheid gedreigd heeft zijn positie als hoogste functionaris van het nieuwe ziekenhuis in te zetten.

Dat wordt als onaanvaardbaar gezien en tast zijn integriteit aan. In overleg met anderen betrokken bij CMC is daarop besloten dat als deze kwestie naar buiten zou komen, de directeur hier consequenties aan zou verbinden. Toen er medio vorige week indicaties waren dat het bekend zou worden, heeft Kedzierski zijn conclusie getrokken en per direct zijn ontslag genomen.

Na de bekendmaking van het ontslag kwam onmiddellijk een geruchtenstroom op gang. Het blijkt uiteindelijk te gaan om een ongelukkige situatie waarbij Kedzierski zich niet kon vinden in een relatie van zijn 23-jarige dochter, student-stagiaire, met een elf jaar oudere consultant van een lokale adviesfirma.

Daarop had de CMC-directeur de adviespraktijk dreigend aangesproken en in een impulsieve bui te kennen gegeven dat dit kantoor toekomstige opdrachten voor het nieuwe ziekenhuis wel zou kunnen vergeten.

Tijdens een onderhoud hierover met de top van CMC en Hospital Nobo Otrobanda (HNO) is hier afkeurenswaardig op gereageerd. Toen afgelopen week berichten over deze pijnlijke zaak in de publiciteit dreigden te komen, besloot Kedzierski de eer aan zichzelf te houden. Al eerder was er gedoe ontstaan rond de pas aangestelde directeur in verband met controversiële uitspraken die hij had gedaan.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Dus als een ydk vriendjes en familie leden in dienst neemt en met collegas het bed deelt is dat “onderdeel van onze Cultuur” maar als een buitenlander hier iets over zegt, is hij niet geintigreeed?!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties