AD | Kaya Grandi in Punda op de schop

Kaya Grandi-Breedestraat

Kaya Grandi in Punda op de schop

Willemstad – De Kaya Grandi (Breedestraat) in Punda wordt flink onder handen genomen, zo laat het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning weten.

Dienst Openbare Werken (DOW) werkt aan een complete renovatie.

De Kaya Grandi moet een zogeheten ‘shared street’ worden, wat betekent dat de straat en de stoep op dezelfde hoogte gebracht worden. Er komen verkeerspaaltjes die de straat van de stoep zullen scheiden. De hele straat wordt beklinkerd, er worden bomen geplaatst en er komen bankjes om de straat aantrekkelijker te maken.

Er zal geen plek meer zijn om te parkeren in de Kaya Grandi zoals nu nog wel het geval is. Alleen mindervaliden zullen nog ruimte krijgen om te parkeren en winkeliers krijgen plek om te laden en lossen. Taxi’s kunnen na de werkzaamheden parkeren op het Gouveneursplein, met de Parking Authority Curaçao wordt nog gesproken over waar nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd kunnen worden.

Het project voor een nieuwe riolering in de Kaya Grandi begint in september. Voorheen kwam zowel het regenwater als het toiletwater in dezelfde afvoer terecht, maar bij het nieuwe rioleringssysteem zal dit gescheiden worden. Het regenwater zal geloosd worden in het Waaigat, het afvalwater bij Klein Kwartier.

In oktober moet de Kaya Grandi weer opengaan, net op tijd voor het cruiseseizoen, aldus het ministerie.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *