AD | Kandidaat-Statenvoorzitter beroemd sporter

Kandidaat-Statenvoorzitter William Millerson (PAR)

Willemstad – Kandidaat-Statenvoorzitter William Millerson (PAR) is vooral bekend als Nederlands karatekampioen.

De op Aruba geboren Millerson is voormalig lid van de kernploeg van de Nederlandse karatebond en vicepresident van de World Karate Federation.

De karateka is zes jaar geleden voor zijn uitzonderlijke verdiensten geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding ontving Millerson uit handen van de gouverneur van Curaçao.

William ‘Junior’ Millerson begon tijdens zijn studie in Nederland met Wadokai karate. Hij trainde bij Van Hellemond Sport in Hilversum. Drievoudig Nederlands karatekampioen Jack van Hellemond leerde Wadokai karate van van sensei Ishikawa, de Japanse meester die deze unieke vorm van karate in Nederland introduceerde. Millerson blonk uit: hij werd al na drie jaar Nederlands kampioen in zijn gewichtsklasse. Nog datzelfde jaar, in 1973, won hij tijdens het EK karate een zilveren medaille en werd hij Europees kampioen Wadokai karate.

In 1976 schittert Millerson als kampioen van Latijns-Amerika en van het Caribisch gebied in Santo Domingo en Guatemala. Hij is dan trainer en coach van de selectie van Curaçao en later van de Nederlandse Antillen.

Millerson, die behalve in de sport carrière maakte in de telecommunicatiesector op Curaçao – hij is twaalf jaar directeur van Antillean Information Networks, leverancier van elektronica – is door de PAR voorgedragen als Statenvoorzitter vanwege zijn grote management- en organisatietalent. Hij hanteerde de voorzittershamer van de Curaçaose Sport Federatie en van de Pan-Amerikaanse Karate Federatie, werd gekozen tot voorzitter van het Olympisch Comité van de Nederlandse Antillen (Naoc) en in 2014 benoemd tot erevoorzitter van de Pan-Amerikaanse Karate Federatie.

Millerson heeft op Curaçao vele topkarateka’s opgeleid die als lid van het Nederlandse team erg succesvol zijn gebleken. De PAR verwacht dat de gedisciplineerde Millerson uitstekend de orde in de Staten weet te handhaven, op verantwoorde wijze, gebruikmakend van zijn ervaring als sportcoach en manager.

Bron: Antilliaans Dagblad

8 Reacties op “AD | Kandidaat-Statenvoorzitter beroemd sporter

 1. Sinds wanneer? Heb je Jacinta wel eens gezien?

 2. Hahahaha, Jacintha Constancia.
  Ga je gang. Be my guest.
  Doen wat je wilt.
  Plotseling is ze boca cajao.

 3. Abraham Mossel

  zeker weten Enri, als ik het zo door heb, willen zij straks ook niet meer praten in de staten, nu ook al niet met de Gouverneur. Het narrenschip is aan het zinken, de ratten en tuinkabouters varen uit en springen een voor een overboord, ” zie schilderij het narrenschip”, het GAT is geslagen, het is voor hun nu hun eigen haggie (maffia)reden geblazen!.

 4. De rol en roll call van MFK en KdNT wordt steeds minder in de parlementszaal.

 5. Trots Op Curaçao (en nu even wel)

  En daarom dragen ze wapens in de Staten.. dhuu.

 6. Altijd handig, een kareteka in de zaal met het schreeuwende, schoppende en slaande viswijf van Boca Sami – Jacinthja Constantia met een strafblad van Oostpunt naar Westpunt – in de Staten.

 7. ericlapas

  MFK keurt geweld tegen parlementariërs af.

 8. Abraham Mossel

  Dit lijkt mij de goede persoon op de beste plaats, hij zal het steletje schreeuwers van de MFK en KdNT ruimschoots de baas kunnen blijven met zijn voorzitters ervaring, wil dit niet helpen kan hij altijd nog een tikki uitdelen op gespaste karata-wijze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *