28 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Kabinet Koeiman komt

HomeMediaAD | Kabinet Koeiman komt
Coalitie van 12 is rond, Leeflang en Moses zijn bereid aan te sluiten

Willemstad – De winnende partij van de verkiezingen, de MAN van Hensley Koeiman, is er gisteren op de Dag van het Land Curaçao in geslaagd een meerderheid bijeen te brengen.

MAN (4), PAR (4), PNP (2) en Pueblo Soberano (2) hebben een bereidwilligheidsverklaring getekend.

Daarmee is een meerderheid van 12 zetels in de Staten een feit. Dat zal vandaag aan gouverneur Lucille George-Wout meegedeeld worden. Campagneleider van de MAN Kenneth Gijsbertha zal dan als informateur benoemd worden, waarna de details verder uitgewerkt kunnen worden, zo zei Koeiman gistermiddag na afloop van het overleg met de drie andere partijen.

Ook is een bredere coalitie nog niet uitgesloten, aldus Koeiman. Er wordt gekeken of er mogelijk aansluiting komt van Un Kòrsou Hustu van Omayra Leeflang en Movementu Progresivo van Marilyn Moses. Zij haalden allebei één zetel. Tegenover deze krant laat zowel Leeflang als Moses weten bereid te zijn een coalitie met MAN-signatuur te ondersteunen. Lees meer Antilliaans Dagblad

,,Elke coalitie met MAN als winnende partij aan het hoofd is voor ons oké”, laat Leeflang desgevraagd weten. ,,MAN heeft ons vrijdag gepolst of wij zo’n coalitie zouden steunen en daar hebben we in toegestemd. We beseffen dat we slechts één zetel hebben en daardoor geen voorwaarden of condities kunnen stellen. We hebben alleen aangegeven dat we niet met partijen willen samenwerken die verdachten en veroordeelden in functie hebben.”

Moses geeft aan dat haar partij bereid is tot het vormen van een regering ‘waarbij MAN de trekker’ is. ,,Wij zijn vrijdag ook door MAN benaderd en wij steunen zo’n coalitie. We laten de formatie van zo’n kabinet helemaal aan de MAN over, dat is de grootste partij.”

Gijsbertha, die officieel nog geen informateur is, liet gistermiddag weten dat het vaststaat dat bij een kabinet-Koeiman de premier en dus minister van Algemene Zaken door de MAN wordt aangeleverd. PAR-leider Zita Jesus-Leito liet na afloop van het overleg weten dat haar partij graag opnieuw de post van Economische Ontwikkeling vervult. ,,Op deze historische dag hebben wij een bereidwilligheidsverklaring getekend, wat de basis vormt voor een stabiele regering waarbij we gaan zorgen voor een integer en duurzaam bestuur”, aldus Jesus-Leito tegenover deze krant.

De details over het invullen van de portefeuilles komt pas aan bod als de gouverneur officieel een informateur heeft benoemd, maar Jesus-Leito liet weten verder interesse te hebben in de ministerspost van Onderwijs. PS-leider Jaime Cordoba liet zich na afloop ontvallen dat de partij wel oren heeft naar Gezondheid en Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, Humphrey Davelaar van de PNP gaf aan dat zijn minister Suzy Camelia-Romer goed werk heeft verricht bij het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en dat hij hoopt dat zij daar het werk kan voortzetten. Alternatieve ministersposten zouden Gezondheid of Bestuur, Planning en Dienstverlening kunnen zijn, aldus Davelaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Mooie coalitie, al had ik liever Leeflang gezien in plaats van de brullende walrus Cordoba, aan wie toch nog de stinkende geur van Elmer Wilsoe en Fraudelyne Wiels hangt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties