28 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 06:23

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Justitie: Daling van criminaliteit

Navarro waarschuwt voor criminaliteit met doel regering te destabiliseren  | Antilliaans Dagblad
Daling aantal atrako’s ,autodiefstallen en moordgevallen | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het Openbaar Ministerie (OM) maakte het in haar jaarverslag al bekend, nu laat het ministerie van Justitie in een overzicht aan de verzekeraars hetzelfde weten: het aantal atrako’s is in 2015 gedaald.

Hetzelfde geldt voor het aantal autodiefstallen en het aantal moordgevallen. Het aantal verkeersdoden veert volgens de statistiek van het ministerie van Justitie sinds 2012 weer op.

Uit de cijfers die door het ministerie van Justitie naar de verzekeraars op het eiland zijn gestuurd, blijkt dat het aantal berovingen – gemeten over de periode van 2003 tot 2015 – flink is afgenomen. Het aantal atrako’s (gewapende overvallen) op Curaçao kende in 2004 haar piek met 1.094 gevallen. Het minste aantal atrako-gevallen deden zich in 2010 voor; toen werden 441 gewapende overvallen geregistreerd. In 2015 werden 641 atrako’s geregistreerd.

- Advertentie -

Autodiefstal vond het minst plaats in 2008; toen werden 253 gevallen van autoroof geregistreerd. In 2004 werden de meeste auto’s (554) gestolen. In 2015 werden 355 autodiefstallen geregistreerd. In het jaar daarvoor was dit aantal 423.

Het aantal moorden is ook afgenomen. Lees verder op Antilliaans Dagblad

De piek is in 2003 te waarnemen; in dat jaar werden 53 personen vermoord. De minste moord- of doodslachtoffers vielen in 2009 (15). Sinds 2013 blijft het aantal moordslachtoffers – volgens de cijfers van het ministerie van Justitie – nagenoeg gelijk. In 2013 werden 21 moord- of doodslachtoffers geregistreerd. In het daaropvolgende jaar was dit aantal 22 en vorig jaar 21.

De verkeersdoden nemen sinds 2012 – toen de minste fatale verkeersslachtoffers werden geregistreerd – weer toe. De meeste verkeersdoden werden in 2004 geregistreerd: 30. De minste doden in het verkeer vielen in 2012 (12). In 2013 was dit aantal 15, in 2014 19 en in 2015 20. De meeste verkeersdoden vallen in december.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Kom eens met goed nieuws man en niet met die lul verhalen, dat weten wij al, bevestig maareens dat jullie ” OM” weten wie de opdracht gevers van de moord op H Wiels zijn, daar heeft het volk wat aan, zij wachten er al drie jaar op, of wachten jullie nog ff voor vlak voor de verkiezingen om Gerrit de Raaf (dief) MFK onderuit te halen met een feit waar de honden nog geen brood van lusten!

  2. Natuurlijk dalen de criminaliteitscijfers als niemand meer aangifte doet omdat de politie op hun luie reet zit en justitie ook niet functioneert.

    Of niet, Irma Lips en Brian Mariano?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....
- Advertentie -