28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | John Baselmans krijgt podium

HomeMediaAD | John Baselmans krijgt podium

Met interview

‘Nederland zit achter de moord op Wiels’ | TV direct

Willemstad – De moord op Helmin Wiels in 2013 was ‘het vuile werk van het OM’, aldus burger John Baselmans die hiervoor een podium kreeg van TV en Radio Direct.

De hiervoor veroordeelde en gedetineerde George Jamaloodin en diens halfbroer Robbie dos Santos, die maandag werd opgepakt, hebben er niets mee van doen. Volgens de als ‘schrijver’ aangeduide Baselmans moet voor de Wiels-moord zelfs worden gekeken richting het Koninklijk Huis.

Degenen die nu vastzitten zitten dat op grond van ‘valse zaken’, meent hij. Het is ‘opgezet’, weet Baselmans, die lokaal bekend is als ingezondenbrievenschrijver – hoewel onder andere het Antilliaans Dagblad zijn stukken al tijden niet of nauwelijks plaatst, om hem hiermee tegen zichzelf in bescherming te nemen. Bij Direct kreeg hij woensdag op tv en donderdag op de radio de ruimte.

,,Het OM hier bestaat uit een stelletje flapdrollen, die nauwelijks iets onderzoeken”, zegt hij. Ze zijn afhankelijk van informatie uit Nederland en handelen ook in opdracht van de ‘grote heren in Nederland’. Baselmans zei op tv dat er een ‘dodenlijst’ bestaat met daarop Gerrit Schotte, Jamaloodin en Dos Santos, zoals in het verleden ook Ben Komproe, Nelson Monte en Anthony Godett hierop stonden. Laatstgenoemde ‘heeft geluk gehad’ dat hij nog leeft.

,,Wiels was ook een potentiële klant om door Nederland omgebracht te worden”, verklaart Baselmans zonder blikken of blozen. Op de vraag van Direct wie de PS-leider zes jaar geleden heeft vermoord en waarom, antwoordt hij:

,,Wie het is laat ik nog even open. Ik wacht nog tot alle onderzoeken afgerond zijn, want dan ga ik wel degelijk de leugen van het OM naar buiten brengen.” Baselmans zegt dat Wiels vlak voor zijn dood zelf heel duidelijk heeft aangegeven uit welke hoek hij bedreigd werd:

,,Accountants, projectontwikkelaars en banken.”

Het is niet de eerste keer dat de brievenschrijver voor opschudding zorgt. In mei 2016 wist hij met zijn ingezonden stuk, dat lokaal geen aandacht kreeg, in Nederland grote krantenkoppen te halen: ‘Brandbrief personeel gevangenis Curaçao naar Den Haag’.

De nietsvermoedende Nederlandse journalisten baseerden zich op ‘de anticorruptiebeweging MKK’ van Baselmans. Het leidde zelfs tot Kamervragen, die verder niets opleverden. Op vragen destijds van deze krant om enkele of ten minste één zaak te onderbouwen, weigerde de auteur, die aangaf dat in Nederland tenminste kwaliteitsjournalistiek werd bedreven.

,,De MKK vraagt Nederland in te grijpen omdat de corruptie tot in de justitiële top is doorgedrongen”, liet hij drie jaar geleden optekenen in Nederlandse media. Nu beschuldigt Baselmans juist datzelfde Nederland ervan achter de misstanden op Curaçao – waaronder dus zelfs de moord op politicus Wiels – te zitten. Opnieuw zonder enige onderbouwing.

Tot nu toe waren zijn publicaties als redelijk onschuldig te beschouwen. De laatste uitlatingen gaan echter heel erg ver – veel té ver, naar het oordeel van de redactie van deze krant – en betreffen dus zelfs het Koninklijk Huis, dat echter onschendbaar is en waarvoor de Nederlandse ministers verantwoordelijkheid dragen.

Bron: Antilliaans Dagblad van 22 november 2019

Naschrift KKC

Luister hier naar het interview:

Interview TV Direct 13 John Baselmans from John Baselmans on Vimeo.

5 reacties

 1. Er was een tijd dat Jachmin Pinedo te vuur en te zwaard alles wat met MFK te maken had bestreedt. De vraag is natuurlijk wie denkt Jachmin Pinedo dat zij is om te bepalen wie het land mag regeren.

  Tegenwoordig lijkt Direct met Jasje meer woordvoerder van MFK en Kdnt te zijn geworden dan een radio of tv station.

  In dit geval riskeerde Jachmin Pinedo de reputatie van haar tv maatschappij door deze gek aan het woord te laten. Toevallig heeft Dos Santos tijdens zijn persconferentie ook dit interview aangehaald maar blijkbaar nemen ze de man niet serieus genoeg om hem met één miljoen te belonen.

  In feite is met TV-Direct niets nieuws onder de zon, zoals altijd bepaald de adverteerder de inhoud van het nieuws.

  Pinedo kan wel pronken met HD TV maar als je poep in broodpapier wikkelt, blijft het poep.

 2. Dat John Baselmans, ook wel genoemd de dorps gek van curacrim is en daarbij ook nog eens een pahtologische beroeps leugenaar is wisten we al, maar dat hij nu ook nog eens het koningkrijk erbij gaat halen is te gek voor worden, als ik willem Alexsander zou zijn deet ik aangiften tegen John Baselmans wegens verlakkerij van het konings huis, dit kan gekke Johny wel eens heel duur te komen staan, daat wit voetje halen voor Gerrit de Raaf, Jamaloodin alle twee al veroordeeld en robby dos santos nog te veroordelen, dit stom lullen van Baselmans kan alleen maar vekeerd uit pakken voor de twee Dos Santos en Gerrit de Raaf in de moordzaak Helmin Wiels, wat een stumper zeg. Ik denk eerder dat John Baselmans op een dodenlijst staat maar dan die van J.B ???????

 3. … ” wie het is laat ik nog even open” ….. hij zou stoppen met onzin te verkopen, maar ja 1 miljoen gulden in het verschiet doe gekke dingen met een mens.

 4. “Het OM hier bestaat uit een stelletje flapdrollen”
  ik ken daar persoonlijk geen mensen maar de manier waarop de zaak Martina is behandeld ben ik het met hem eens

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties