31 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Ivar Asjes gaat naar BPD

HomeNieuwsAD | Ivar Asjes gaat naar BPD
 sectordirecteur Publieke Dienstverlening bij het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD)
Ex premier Ivar Asjes wordt sectordirecteur Publieke Dienstverlening bij het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening onder BPD minister Etienne van der Horst

Willemstad – De stoel van de premier is nog niet koud of Ivar Asjes neemt zijn intrek al weer elders: dit keer als sectordirecteur Publieke Dienstverlening bij het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD).
Dat melden welingelichte bronnen tegenover het Antilliaans Dagblad. Volgens informatie waar deze krant over beschikt, neemt Asjes begin oktober zijn intrek bij het ministerie van zijn ex-collega minister Etienne van der Horst (PAIS).

Zijn nieuwe aanstelling komt niet helemaal als een verrassing: in 2011 werd al bekend dat Asjes – toentertijd nog in de hoedanigheid van Statenvoorzitter voor Pueblo Soberano (PS) – was benoemd voor de functie van sectordirecteur bij het ministerie van BPD. De werving en selectie van in totaal 38 leden van het topmanagement in de Nieuwe Bestuurlijke Organisatie (NBO) werd toen door het bureau Aalse & Partners verricht.

De voordracht werd in april 2011 bekend, nadat een brief van de toenmalige minister van BPD, Lia Willems-Martina (ook PS), uitlekte. De voordrachten voor het topmanagement werden met de betrokken ministers – toen het kabinet Schotte (MFK/PS/MAN) – besproken. Op basis hiervan besloot de ministerraad om de genoemde benoemingen, zo ook die van Asjes als sectordirecteur bij BPD, goed te keuren.

Sinds de benoeming van Asjes vier jaar geleden heeft niemand de functie van sectordirecteur Publieke Dienstverlening bekleed. De baan is al die tijd voor eerst de parlementsvoorzitter en later de premier vastgehouden. Wel neemt Artoir Herrera de functie als sectordirecteur Publieke Zaken ad interim waar.

De benoeming van Asjes zorgde in 2011 voor veel ophef in de gemeenschap. Zo reageerde onder andere de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) destijds fel op de benoeming van Asjes, die toen nog namens Soberano Statenvoorzitter was.

De belangenvereniging kon zich niet aan de indruk onttrekken dat politieke gezindheid, loyaliteit, kleur en affiniteit in het benoemingsproces een dominante rol hadden gespeeld en de belangrijkste wegingsfactoren waren bij het vaststellen van het eindbesluit.

,,Het bij voorbaat trachten veilig te stellen van een positie in het overheidsapparaat voor het geval het politiek mis zou lopen, is niet alleen het schoolvoorbeeld van ‘politikeria’, maar ook een afkeurenswaardig concept dat niet langer past in onze moderne tijd”,

zo stelde de VBC, die de benoeming van Asjes bestempelde als ‘zeer kwalijk en schadelijk’.

Welingelichte bronnen melden tegenover deze krant dat Asjes gedurende deze maand nog gebruik zal maken van een overbruggingsregeling; een regeling voor Statenleden en ministers waarbij de persoon in kwestie voor een bepaalde periode tot maximaal twee jaar zijn of haar salaris (of een deel daarvan) behoudt tot hij een nieuwe baan heeft.

Daarna zal hij door de overheid worden ‘opgeroepen’ om met gebruikmaking van de terugkeerregeling zijn functie bij het ministerie van BPD in te nemen. Van ‘terugkeer’ is evenwel geen sprake.

Minister Van der Horst wilde desgevraagd geen enkel commentaar leveren en de oud-premier zelf was niet bereikbaar voor een uitleg.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

  1. Nu dan kun je er gif op in nemen dat Fraudelyne Wiels gewoon blijft zitten in Den Haag. De PS zal haar niet weg sturen, daar anders zij het de viswijf bek open gaat gooien en dan gaan er zeker kopen vallen, dit viswijf weet te veel, ook van andere partijen geloof mij maar.

  2. En ZO gaat het hier… 3 jaar lang een baan die niet ingevuld was stond al te wachten… Vreemd dat mensen geen vertrouwen in de politiek hebben. Het is weer een schoolvoorbeeld van de “regelpartijen” hier. Bah.

  3. Asjes is intelligent en welbespraakt en had de geschiedenis in kunnen gaan met de vlekkeloze reputatie van Miguel Pourier, maar Asjes heeft de normen en waarden van een rat en koos anders.

    Dus kregen we zijn CTB creditcardfraude, zijn politieke benoeming bij Selikor, de benoeming van echtgenote Taco Taro in een niet bestaande functie bij de Centrale Bank zonder enige sollicatieprocedure, zijn weigering om hem onwelvallige vergaderingen bijeen te roepen als Statenvoorzitter, zijn schaamteloos het hand boven het hoofd van Fraudelyne Wiels houden en nu het voor zichzelf geregeld hebben van een baantje dat drie jaar voor hem in de ijskast heeft gestaan (en daarmee dus een volledig overbodige functie is).

    Wat een schande.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties