AD | Isla slaat uitnodiging Staten af

Refineria di Curacao directeur Vanessa Flores en Rhuggenaath | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De uitnodiging van de Staten aan Refineria Isla Curaçao bv (Isla) om morgen in een centrale commissievergadering te praten over de financiële verplichtingen van het bedrijf jegens het personeel is gisteren door directeur Vanessa Flores afgeslagen.

Belangrijkste reden is dat Isla nog altijd voldoet aan haar verplichtingen en niet inziet waarom daarover een publieke discussie gevoerd moet worden. Wel nodigt Flores de Staten uit om een bezoek af te leggen aan Isla waar gesproken kan worden met directie en personeel over de toekomst van de raffinaderij.

Flores schrijft verder: ,,Zoals bekend opereert Refineria Isla al 34 jaar op Curaçao. Gedurende deze 34 jaar is het bedrijf een goed lid geweest van de samenleving en zijn alle op Curaçao geldende wetten gerespecteerd en toegepast. In dit kader heeft Isla altijd aan al haar verplichtingen jegens de werknemers die in dienst zijn voldaan. Het afgelopen jaar was een moeilijk jaar voor Isla.

Ondanks deze moeilijke omstandigheden voldoet Isla nog altijd aan haar verplichtingen ten aanzien van de werknemers. Alle werknemers krijgen hun salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook worden belastingen en sociale premies ingehouden en afgedragen. Het is belangrijk te benadrukken dat Isla onlangs een olieschip binnen heeft gekregen waarvan de olie nu verwerkt wordt om zo meer inkomsten te hebben en aan de betalingsverplichtingen te kunnen blijven voldoen.

Door een kortsluiting op 4 november in de Curaçao Refinery Utilities (CRU)-plant was Isla genoodzaakt het olieverwerkingsproces weer stop te zetten. We hopen dat CRU weer snel gerepareerd is zodat de raffinaderij weer kan draaien. Isla wil de Staten er ook op wijzen dat op 31 oktober een brief is gestuurd door de directeur van PdVSA, Manuel Quevedo, aan de regering waarin aangeboden wordt de raffinaderij nog een jaar te blijven exploiteren vanaf januari 2020 waarmee 900 banen gegarandeerd blijven.”

Overigens kan de CRU sinds deze week weer stoom produceren en kan de raffinaderij eerdaags weer opgestart worden. Medewerkers van het Nederlandse bedrijf Kema komen onderzoeken hoe de kortsluiting heeft kunnen gebeuren.

Leden van de Isla-vakbonden zijn begin vorige week naar Caracas vertrokken in verband met onderhandelingen over de afvloeiingsregeling van personeel. Er is sindsdien nog niets over de resultaten van deze besprekingen vernomen.
De plaatsvervangend Statenvoorzitter nodigde de Refineria Isla uit in de vergadering waarbij ook de vakbondscentrale SGTK aanwezig is.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 Reacties op “AD | Isla slaat uitnodiging Staten af

 1. Flores schrijft verder: ,,Zoals bekend opereert Refineria Isla al 34 jaar op Curaçao. Gedurende deze 34 jaar is het bedrijf een goed lid geweest van de samenleving en zijn alle op Curaçao geldende wetten gerespecteerd en toegepast. In dit kader heeft Isla altijd aan al haar verplichtingen jegens de werknemers die in dienst zijn voldaan.

  Denkt deze Venezolaanse door corruptie en oplichting geïmpregneerde Maduro vazal dat we hier gek zijn of zo.

  Vanessa Flores: Alehá bo despresioso kultura di engañoso i korupto hopi leu for di e Isla humilde aki, ku bo flagrante engaño nan baho.

 2. PdVSA betaalt wellicht het personeel, maar kennelijk is PdVSA vergeten dat ze inmiddels een huurachterstand van bijna 100 miljoen hebben, plus nog een schuld van een kleine 17 miljoen aan Aqualectra.

  Dus wanneer ik Vanessa zou zijn had ik niet zo hoog van de toren geblazen.

 3. Abraham Mossel

  Het moge nu toch eens eindelijk duideljk zijn dat na 33 jaren de PdVSa het volk weer loopt te liegen en bedriegen met leugens, a: het op de mouw spelden van een wereld jaar omzet met een half gare en verroeste Raffie cocola bak, b: waarom nog een jaar, m nog meer schuld te kunnen makken ( betaal eerst maar eens de 100 miljoen $ die Curacrim nog nog tegoed heeft van oplichter Maduro’ e het kl.tjes volk trapt er weer zogenaamd in, omdat er personen waaronder vakbd leiders incl kabouter Cova k nog effe het laatste jaar hun zakken willen vullen, wat ze al jaren hebben gedaan, met hun bewijs van afgekeurde werknemer, maar wel 4000,00 in de maand op hun bankrekening kunnen bij schrijven.

 4. “Het afgelopen jaar was een moeilijk jaar voor Isla”. De 33 PdVSA-jaren daarvoor waren moeilijke jaren voor de bewoners onder de rook. Zoals het afgelopen ‘moeilijke jaar voor Isla’ gebleken is heeft Isla 33 jaar lang élke milieuwet overtreden. Met dank aan de PdVSA en onze Ministers van Volksgezondheid.

 5. Leden van de Isla-vakbonden zijn begin vorige week naar Caracas vertrokken in verband met onderhandelingen over de afvloeiingsregeling van personeel.

  Denken ze echt dat Venezuela nog 1 bolivar gaat geven?

 6. “Praten over de financiële verplichtingen van het bedrijf jegens het personeel.” Dit lijkt op een cache-22, PdVSa heeft vaak aangegeven door te willen maar de overheid heeft de deur dicht gedaan dus waarom zou PDVSA aan een regeling voor het personeel meewerken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *