26 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

AD | ‘Isla moet platgaan’

Cova verwijt de regering dat het onethisch handelde door een akkoord met het platform van Dialógo Nashonal te sluiten over de knelpunten van de bonden, terwijl de onderhandelingen met Solidaridat Sindikal nog liepen. | Jeu Olimpio

Willemstad – De Isla-raffinaderij moet vandaag platgaan. Dat heeft voorzitter Angelo Meyer van de Islabond PWFC gisteravond bij een persconferentie van Solidaridat Sindikal verklaard.

,,De bedoeling is om de raffinaderij niet op volle kracht te laten draaien en zo de productie te verlagen. Met de actie wordt de druk op de regering opgevoerd om onze eisen in te willigen”, aldus Meyer tegenover een journalist. Voorzitter Johnsel Diaoen van vakbond CBV voor verplegend en verzorgend personeel verklaarde bij de persconferentie dat de acties bij Sehos en de zorginstellingen vandaag geïntensiveerd worden.

Solidaridat Sindikal gaan vandaag haar derde actiedag in, de actievoerende bonden en de leden komen om 07.00 uur bij het BTG-gebouw bijeen. Daar wordt uit de doeken gedaan wat de acties van inmiddels plan D inhouden. Volgens voorzitter Meyer van PWFC kunnen er door de acties bij de raffinaderij problemen ontstaan om benzine en gas te leveren aan de consument. Eerder verklaarde directeur Yamil Lasten van Curoil in deze krant dat de overheids-nv ondanks acties in staat is om de levering van benzine en gas voor een periode van drie maanden te garanderen.

Woordvoerder Errol Cova van Solidaridat Sindikal verklaarde aan de media het te betreuren dat het kabinet in een persconferentie van gisteren niet meer inhoudelijk is ingegaan op de punten van de bonden en de oplossingen ervoor. De woordvoerder verwerpt ook de insinuaties dat de bonden achter de incidenten zitten. Cova stelde dat als de actievoerende mensen zich niet aan de regels houden, dat gecorrigeerd wordt.

Cova verwijt de regering dat het onethisch handelde door een akkoord met het platform van Dialógo Nashonal te sluiten over de knelpunten van de bonden, terwijl de onderhandelingen met Solidaridat Sindikal nog liepen. Het kabinet houdt zich niet aan de regels van de ILO voor tripartite overleg, aldus de woordvoerder.

De acties gaan door totdat de drie pijnpunten voor de bonden van tafel zijn, zo benadrukten de bonden. De woordvoerder heeft aan de hand van een gesprek met premier Rhuggenaath begrepen dat er nog geen definitieve oplossing is voor het aanhouden van de verhoging van de premie voor de WA-verzekering voor een periode van zes maanden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

3 reacties

  1. Kunt ! je nagaan hoe dom die Caviaar de tuinkabouter is met zijn gevolg, ze gaan de produktie verlagen, maar Tuinkabouter die is op dit moment al 25% maar, dus je had moeten zeggen tegen je vriend Maduro we zetten de boel helemaal stil voor jou geen omzet meer terwijl je barst van de honger naar olie, om je schulden aan Russchi en Chinie terug te betalen, en wel heel snel anderst ben je de lul, net zo als Caviaar de Boskabouter de L*L is met zijn opkomsten van stakkers, heb je het niet door jan uit de ,,,…/? dat je hele opzet met Gerrit door en door doorzichtig is als witte rum die je uitdeelt.

  2. De vakbond heeft net een peperduur nieuw gebouw gekregen van de ISLA, compleet met luxe restaurant voor de bobo’s van de bond. Denk dat er veel mensen de laan uit zullen vliegen wanneer zij de boel platleggen.
    Overigens hebben ze niet het eiland met het platleggen, maar Venezuela. Domme actie dus.

  3. waneer heeft de regering de moet om al deze oproer kraaiers achter de trailies te zetten incl Gerrit de Raaf de hoofd oproer kraaier, Kan hij meteen zijn 2 jaar uit gaan zitten , de wet is, als je zit en wat tegoed hebt zal je die eerst moeten uit zitten, ze mogen je niet meer zo maar op straat zetten, mooi opgeruimt voor de kerst zou ik zeggen , en iedereen heeft dan een fijne dagen. Niet als dit tuig blijft door gaan dan kan het wel eens een hele zwarte en verbrande kerst worden voor het volk, met dan dank aan Gerrit de (roofvogel) Raaf en zijn slaven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -