30 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | IS: “We hebben al 4.000 strijders Europa binnengesmokkeld”

HomeNieuwsAD | IS: "We hebben al 4.000 strijders Europa binnengesmokkeld"
IS-jihadisten | Foto Reuters
IS-jihadisten | Foto Reuters

IS heeft naar eigen zeggen al “duizenden jihadisten” Europa binnengesmokkeld. De strijders mengden zich ‘anoniem’ tussen de duizenden onschuldige vluchtelingen die naar West-Europese landen trokken.

Een smokkelaar die in dienst van de extremisten werkt, stelt dat de operatie die nog altijd volop aan de gang is, “een compleet succes is.”

“We maken gebruik van de generositeit van de ontwikkelde westerse landen om samen met vluchtelingen die landen te infiltreren.” IS-mensensmokkelaar

Hij sprak met de Amerikaanse website Buzzfeed en waarschuwde glimlachend als volgt: “Wacht maar.” IS stuurt haar strijders langs de slecht bewaakte Turkse grens richting onze contreien. Intussen heeft de extremistische moslimgroepering al 4.000 strijders “gevechtsklaar” in Europa gestationeerd, beweert de spilfiguur die anoniem wilde blijven. De strijders zijn uit op revanche voor de luchtaanvallen die uitgevoerd worden onder leiding van de Amerikanen. “Als ze ons aanvallen, dan slaan we terug.”

“We maken gebruik van de generositeit van de ontwikkelde westerse landen om samen met de vluchtelingen die landen te infiltreren.” Intussen hebben al meer dan anderhalf miljoen vluchtelingen de grens met Turkije overgestoken om te ontsnappen aan het bloedvergieten in Syrië. “Duizenden hebben via de Turkse havensteden Izmir en Mersin de oversteek gewaagd richting Italië.” Volgens hem heeft de meerderheid van de strijders Zweden en Duitsland gekozen als eindbestemming. “Ze maken de reis als vluchtelingen en vragen dan bij aankomst asiel aan.”

Klaar voor de strijd
De beweringen van de IS-smokkelaar worden bevestigd door twee mensensmokkelaars die actief zijn in Turkije. Ze helpen op hun beurt IS-strijders de grens over om “Europa te infiltreren onder het mom van asielzoekers.” “Sommige van de strijders willen gewoon hun familie gaan bezoeken in Europa. Anderen vertrekken om klaar te zijn voor de strijd.”

De IS-smokkelaar die vanuit Syrië opereert en een voormalig lid is van de Syrische veiligheidsdiensten zegt verder dat IS barst van ambitie. “Het is onze droom om het kalifaat uit te breiden over de ganse wereld en dat zal ook gebeuren. Sommige dingen mag ik van hogerhand vertellen en andere zaken niet maar dat het ons streven is om het kalifaat dat we in Syrië gesticht hebben uit te breiden over de ganse wereld mag ik wel kwijt.”

Oproep tot bloedvergieten
Verder mag hij naar eigen zeggen ook vertellen dat de aanvallen in het Westen niet gericht zullen zijn tegen burgers maar tegen de overheden. Hoe dat precies allemaal in zijn werk zal gaan, weet hij ook niet in detail. Zijn gesprek met Buzzfeed volgt amper een paar dagen nadat een woordvoerder van IS, moslims in het westen opgeroepen heeft om terreuraanvallen uit te voeren. Abu Mohammed al-Adnani zei tot zijn geloofsgenoten dat ze elke kans tot bloedvergieten moeten grijpen. Hij prees ook de recente terreurdaden in Australië, Frankrijk en ons land. “We herhalen onze oproep naar alle moslims in Europa, om kruisvaarders in het Westen te treffen in hun thuislanden.”

Intussen voert Turkije de strijd tegen de mensensmokkelaars op. “De illegale immigratie is een belangrijk issue en Turkije voert de strijd tegen de mensensmokkel op”, aldus de ambtenaar. “De beste manier om het probleem aan te pakken is een internationale actie in Syrië zelf. Daar moet het probleem opgelost worden.” Op de vraag of hij weet heeft van de actieve smokkel van IS-strijders antwoordt hij negatief. “We hebben in de mate van het mogelijke, de strengste maatregelen getroffen tegen de activiteiten van IS. We hebben geen weet van het actief smokkelen van IS-strijders in boten met vluchtelingen”, besluit de man die anoniem wilde blijven.

Bron: AlgemeenDagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties