AD | Intertrust stapt uit International Financial Group

International Financial Group (IFG) bestaat voortaan uit Citco, KPMG en United Trust

Willemstad – Intertrust Curaçao is niet langer lid van belangenvereniging IFG (International Financial Group).

Intertrust is nog geen lid geworden van de CIFA (Curaçao International Financial Services Association), zegt algemeen directeur Gosse de Vries van Intertrust Curaçao. Het is wat hem betreft echter duidelijk dat een internationale onderneming als Intertrust graag lid wil zijn van een sectorbelangenvereniging

,,maar ik zou bij voorkeur lid worden van de fusieclub van CIFA/ IFG.”

De IFG werd enkele jaren geleden opgericht door bedrijven van voormalige bestuursleden van CIFA toen andere leden van CIFA werden gekozen om in het bestuur zitting te nemen. Herman Behr (HB Management) werd toen voorzitter.

Inmiddels is Behr opgevolgd door Bryan Irausquin (Ernst & Young). Ook werkt bij CIFA intussen een andere directeur. Voor velen zijn twee belangenvereniging op één eiland een doorn in het oog en zij zien het liefst dat CIFA en IFG samengaan.

Zo ook de directeur van Intertrust: ,,Nu de IFG nog slechts uit drie leden bestaat, lijkt het mij wenselijk en noodzakelijk om die fusieclub te organiseren.”

IFG wordt gevormd door Citco Group, KPMG en United Trust. CIFA telt ruim honderd kantoren, banken en bedrijven op Curaçao die lid zijn. In het bestuur zijn naast een voorzitter van Ernst & Young vertegenwoordigd CMTC, Amicorp, RBTT Bank, Equity Trust en PwC.

Hoewel CIFA meer leden telt, gold IFG als de verenging van ‘grote jongens’. Maar dat is met het vertrek van Intertrust volgens De Vries niet meer het geval. Het probleem van Intertrust met IFG lag overigens niet op Curaçao – lokaal werd goed samengewerkt – maar in Luxemburg en Nederland, waar Intertrust en andere op Curaçao gevestigde trustkantoren ook zitten.

Het zou verband houden met als oneigenlijk ervaren concurrentie.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *