AD | ‘Interesse Amerikaanse bedrijven’

Errol Goeloe | Jeu Olimpio

Willemstad – De demissionaire minister Errol Goeloe van Economische Ontwikkeling heeft met een aantal Amerikaanse bedrijven een Letter of Intent getekend, het is aan de volgende regering om dit project verder op te pakken, zo heeft de bewindsman in een persconferentie verklaard.

Tijdens de persconferentie, die gisteren werd gehouden, gaf de bewindsman een korte toelichting op de bedrijven. Het bedrijf Water Management Solution is gespecialiseerd in een techniek om de kosten van water met 15 tot 20 procent te verminderen. Dit bedrijf wil zich vanuit Curaçao richten op het Caribisch gebied.

Sun Pacific Power is een ander bedrijf waar de minister contact mee heeft gehad. Het bedrijf produceert zonnepanelen die van plastic worden gemaakt en ook ledlampen. Het bedrijf biedt werk aan gedetineerden. Als het bedrijf zich op Curaçao vestigt, kunnen 100 gedetineerden aan een baan komen, verwacht de minister.

Dan is er ook nog een bedrijf dat gespecialiseerd is in stamcellen die niet van embryo’s maar van delen van het menselijk lichaam worden gehaald. Dit bedrijf wil ook trainingen verzorgen aan lokale medici. Ook is er een bedrijf dat zich op Curaçao wil vestigen om trainingen voor piloten te verzorgen. De minister noemde nog een bedrijf dat zich richt op entertainment en avontuur voor toeristen. Het idee is om onder andere films van het eiland te maken die gebruikt worden om meer toeristen naar het eiland te halen.

In de persconferentie stond Goeloe stil bij de recente controles van het ministerie bij supermarkten. De bewindsman verklaarde helemaal achter de inspecties te staan. Het is alleen jammer dat deze niet al tien jaar op deze manier gebeuren, dan was het nu veel beter gesteld, zo merkte hij op. Goeloe ontkende dat sommige zaken met fluwelen handschoenen door zijn dienst worden behandeld. Het departement handelt volgens het gelijkheidsbeginsel en maakt geen onderling onderscheid, aldus de minister.

Volgens de bewindsman werden er vroeger meer kleine zaken gecontroleerd, nu zijn ook de grote supermarkten aan de beurt. Tijdens de persconferentie maakte de minister een onderscheid tussen economische delicten en strafbare feiten waar supermarkten en andere zaken zich schuldig aan kunnen maken. De strafbare feiten gaan tegen de moraal van de mensheid in, zo zei hij. De sancties hiervoor moeten zo uitvallen, dat eigenaren wel zullen nalaten om weer de fout in te gaan. De correctieve sancties hiervoor moeten door de Staten aangepast worden, aldus de minister.

De bewindsman zei ook dat hij zich bewust ver heeft gehouden van de demonstratie van afgelopen woensdag. Het is niet aan een minister om zich daarmee in te laten, zo stelde hij. Tegelijkertijd verklaarde de bewindsman wel blij te zijn. De demonstratie heeft namelijk aangetoond dat mensen zich bewust zijn geworden van hun recht. Inspecteur Ronny Cornelis blijft belast met de leiding van de inspecties. Als het ministerie meer informatie over de controles wil geven, dan zal dat via de afdeling PR gebeuren, aldus Goeloe.

Bron: Antilliaans Dagblad

15 Reacties op “AD | ‘Interesse Amerikaanse bedrijven’

 1. Bende van 12 doet niets voor de benefit van het volk…

 2. Allemaal onderdeel van een plan. Gaan ze beweren dat zij wel alles ervoor doen. Net als de zgn deal met Avianca..

 3. Enri Mandingo

  Is Jomano Mano, o die beschuldigd ons zwarten van nazaten van Ashanti slaven, dus hij is een nazatje van slavendrijvers, slavenhandelaren en moordenaars.

 4. Daan Banaan

  Propaganda is niet meer nodig, toch? Of er moet weer een concreet plan zijn om de regering onderuit te halen.

 5. So… You’ve signed a letter of intent that benefits private US companies, and has absolutely no benefits for Curacao. What a joke.

 6. @mossel

  Het ging om de vergelijking met Stanley Palm, maar die naam ontwijkt u in uw weerwoord op Jomano.

  Concreet, wat is dan uw gedachte over Palm s.v.p. ??

 7. Hans zei dat jouw gezicht lelijker is dan een karisanka hahahaaaaaa, je weet toch Hans weet alles van lelijke mannen.

 8. ericlapas

  Die blote kont van @Abraham Mossel.

 9. Eric Lapdance, wat nog meer?

 10. Abraham Mossel

  @ Jomano of moet ik mano zeggen?. ER zijn meer parlementsleden en ex ministers waar bij ik het zelfde idee over heb, weet jij hoeveel kranten ik heb af geveegt aan mijn reet met verhalen, over hoe goed fraudelyne Wiels het wel deed in Den Haag en al die belangrijke drug lijnen die Gerrit de Raaf heeft rond gevlogen in twee jaar tijd om Corallo zijn zakken te vullen. nou je weer en jij mag ook vazal en troll van de Raaf Ericplasje ,over tot de orde van de dag☺☺♪♪☺

 11. ericlapas

  En het is geen fraai gezicht.

 12. Dit zijn weer verhalen dat de bende zgn veel voor de economie doet.

 13. ericlapas

  Ik zie het voor me!

 14. Nou, nou, Abraham, wat een taal gebruik. De minister is volgens de regels ingezworen door de gouverneur. We hebben Stanley Palm ook een lange tijd getolereerd, waarom Errol Goeloe niet? Palm was echt niet beter.

 15. Abraham Mossel

  Na dit leugenachtig artikel van deze NEP minister heb ik de krant gebruikt om mijn reet vol stront mee af te vegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *