31 C
Willemstad
• donderdag 16 september 2021 20:15

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Intensieve training mariniers in Amerika

Mariniers trainen samen met Amerikaanse mariniers gevechts scenario’s in de verschillende oefendorpen op kamp Lejeune

North Carolina/Willemstad – Marinierseenheden vanuit het Caribisch gebied en Nederland hebben onlangs een intensieve training gevolgd in de Verenigde Staten.

Tijdens de zogenoemde Caribbean Urban Warrior op Camp Lejeune in North Carolina hebben 110 militairen twee weken lang operaties in verstedelijkt gebied geoefend.

Op Camp Lejeune kunnen de militairen gebruikmaken van ondersteunende middelen die binnen de Nederlandse krijgsmacht en in het Caribisch gebied niet of nauwelijks voor trainingsdoeleinden beschikbaar zijn. Zoals oefendorpen, helikopters en gevechtsvliegtuigen. Maar bijvoorbeeld ook specialistische Nederlandse en Amerikaanse eenheden, waaronder een hondeneenheid van de Verenigde Staten. De Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied heeft een overeenkomst met de Amerikaanse mariniers om elk jaar te trainen op Camp Lejeune.

- Advertentie -

Hoogtepunt van deze recente training was volgens een verslag van de Koninklijke Marine het trainen in de zogenaamde Infantry Immersion Trainer (IIT). Het 32 Raidingsquadron uit Aruba was de eerste buitenlandse infanterie-eenheid die van de volledige Amerikaanse faciliteit gebruik heeft gemaakt. De IIT is opgezet in een grote loods en maakt naast rolspelers ook gebruik van technieken zoals geluiden en geuren, om zo realistisch mogelijk buitenlandse stedelijke scenario’s te simuleren. De trainingslocatie wordt door 160 camera’s vastgelegd, zodat alle bewegingen en ‘skills & drills’ van de mariniers gemonitord en vastgelegd worden in een ‘ops-room’. Zo wordt een veilige omgeving gecreëerd, waarin de militairen leren hoe zij fouten kunnen voorkomen, voordat ze daadwerkelijk in soortgelijke scenario’s terechtkomen.

Ook hebben de mariniers intensief samengewerkt met de Amerikaanse ‘military working dogs’. Door hun specialisme als explosieven-, verkennings-, pak- of aanvalshond is deze hondeneenheid van meerwaarde gebleken tijdens de diverse geoefende scenario’s, zo stelt de Koninklijke Marine in een verslag.

Daarnaast zijn zaken getraind zoals het gebruik van scherpe munitie in huizen, het tactisch in- en uitstappen in en uit transporthelikopters en het werken met vuursteun vanuit de lucht, bijvoorbeeld vanuit helikopters of straaljagers. Om dit laatste allemaal goed en veilig te laten verlopen wordt gebruikgemaakt van de vuursteunspecialisten JTAC’ers (Joint Terminal Attack Controller) vanuit Nederland.

Relevantie Caribisch gebied

De reden dat eenheden uit het Caribisch gebied dergelijke scenario’s trainen, is volgens de Koninklijke Marine dat deze scenario’s raakvlakken hebben met de inzet op de eilanden. Het zogenoemde ‘Key Leader Engagement’ heeft bijvoorbeeld als doel om informatie te vergaren over een dorp of gebied om vervolgens humanitaire operaties uit te voeren.

- Advertisement -

Daarnaast wordt de ‘Command’ en ‘Control’ op zowel sectieals troepniveau op de proef gesteld. De militairen leren dat het essentieel is om goed overzicht te houden, om een goede bevelvoering te hanteren en om de inzet te coördineren.

Met name wanneer zij in onoverzichtelijke situaties – zoals in steden – met veel assets een opdracht moeten uitvoeren. Dit is volgens de Koninklijke Marine ook tijdens het verlenen van humanitaire noodhulp belangrijk.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -