31 C
Willemstad
• maandag 3 oktober 2022

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven Willemstad - ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna...

AntilliaansDagblad | ‘Schaarste dreigt’

Importeurs wijzen op ongewenste gevolgen Makutu Básiko 2022 Willemstad - De nieuwe basismandregeling - Makutu Básiko 2022 - zal ongewenste gevolgen hebben, te weten schaarste en het mogelijk...

AD | Intensieve training mariniers in Amerika

Mariniers trainen samen met Amerikaanse mariniers gevechts scenario’s in de verschillende oefendorpen op kamp Lejeune

North Carolina/Willemstad – Marinierseenheden vanuit het Caribisch gebied en Nederland hebben onlangs een intensieve training gevolgd in de Verenigde Staten.

Tijdens de zogenoemde Caribbean Urban Warrior op Camp Lejeune in North Carolina hebben 110 militairen twee weken lang operaties in verstedelijkt gebied geoefend.

Op Camp Lejeune kunnen de militairen gebruikmaken van ondersteunende middelen die binnen de Nederlandse krijgsmacht en in het Caribisch gebied niet of nauwelijks voor trainingsdoeleinden beschikbaar zijn. Zoals oefendorpen, helikopters en gevechtsvliegtuigen. Maar bijvoorbeeld ook specialistische Nederlandse en Amerikaanse eenheden, waaronder een hondeneenheid van de Verenigde Staten. De Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied heeft een overeenkomst met de Amerikaanse mariniers om elk jaar te trainen op Camp Lejeune.

Hoogtepunt van deze recente training was volgens een verslag van de Koninklijke Marine het trainen in de zogenaamde Infantry Immersion Trainer (IIT). Het 32 Raidingsquadron uit Aruba was de eerste buitenlandse infanterie-eenheid die van de volledige Amerikaanse faciliteit gebruik heeft gemaakt. De IIT is opgezet in een grote loods en maakt naast rolspelers ook gebruik van technieken zoals geluiden en geuren, om zo realistisch mogelijk buitenlandse stedelijke scenario’s te simuleren. De trainingslocatie wordt door 160 camera’s vastgelegd, zodat alle bewegingen en ‘skills & drills’ van de mariniers gemonitord en vastgelegd worden in een ‘ops-room’. Zo wordt een veilige omgeving gecreëerd, waarin de militairen leren hoe zij fouten kunnen voorkomen, voordat ze daadwerkelijk in soortgelijke scenario’s terechtkomen.

Ook hebben de mariniers intensief samengewerkt met de Amerikaanse ‘military working dogs’. Door hun specialisme als explosieven-, verkennings-, pak- of aanvalshond is deze hondeneenheid van meerwaarde gebleken tijdens de diverse geoefende scenario’s, zo stelt de Koninklijke Marine in een verslag.

Daarnaast zijn zaken getraind zoals het gebruik van scherpe munitie in huizen, het tactisch in- en uitstappen in en uit transporthelikopters en het werken met vuursteun vanuit de lucht, bijvoorbeeld vanuit helikopters of straaljagers. Om dit laatste allemaal goed en veilig te laten verlopen wordt gebruikgemaakt van de vuursteunspecialisten JTAC’ers (Joint Terminal Attack Controller) vanuit Nederland.

Relevantie Caribisch gebied

De reden dat eenheden uit het Caribisch gebied dergelijke scenario’s trainen, is volgens de Koninklijke Marine dat deze scenario’s raakvlakken hebben met de inzet op de eilanden. Het zogenoemde ‘Key Leader Engagement’ heeft bijvoorbeeld als doel om informatie te vergaren over een dorp of gebied om vervolgens humanitaire operaties uit te voeren.

Daarnaast wordt de ‘Command’ en ‘Control’ op zowel sectieals troepniveau op de proef gesteld. De militairen leren dat het essentieel is om goed overzicht te houden, om een goede bevelvoering te hanteren en om de inzet te coördineren.

Met name wanneer zij in onoverzichtelijke situaties – zoals in steden – met veel assets een opdracht moeten uitvoeren. Dit is volgens de Koninklijke Marine ook tijdens het verlenen van humanitaire noodhulp belangrijk.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -