28 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

AD | InselAir stopt met vluchten Charlotte

HomeNieuwsAD | InselAir stopt met vluchten Charlotte
InselAir zal stoppen met de vluchten naar de Amerikaanse bestemming Charlotte
InselAir zal stoppen met de vluchten naar de Amerikaanse bestemming Charlotte

Willemstad – InselAir zal stoppen met de vluchten naar de Amerikaanse bestemming Charlotte. Dat bevestigt de luchtvaartmaatschappij desgevraagd. De boekingen naar de bestemming in North Carolina zouden tegenvallen en daarom is besloten deze vluchten niet langer aan te bieden.
Het blijft nog steeds mogelijk om vanaf Curaçao naar Charlotte te vliegen. American Airlines kondigde eerder aan vanaf december vanuit deze stad op Curaçao te gaan vliegen. Die aankondiging schoot bij de Curaçaose organisatie in het verkeerde keelgat. Heerenveen zei daarover eerder tegenover deze krant: ,,Dit riekt naar bewuste beschadiging van ons. We hebben geen moeite met concurrentie, maar om dan ook nog op dezelfde dag (zaterdag, red.) te vliegen. Dat is het bewust dwarsbomen van een lokale maatschappij met lokale werknemers.” Ook zei de directeur toen dat de omzetten op de route naar Charlotte ‘niet zodanig zijn dat er ruimte is voor een extra maatschappij’. Het stopzetten van de vlucht van en naar North Carolina lijkt dan ook een direct gevolg van de komst van American Airlines op de route.
InselAir vloog vanaf 22 juni 2011 naar Charlotte Douglas International Airport. In het begin vloog de maatschappij twee keer per week naar deze bestemming, op woensdag en op zaterdag, maar uiteindelijk bleef alleen de zaterdagvlucht over. De vlucht duurt ruim vier uur. Charlotte was, behalve Miami, de enige andere bestemming van InselAir in Amerika. Uitbreiden in de Verenigde Staten is voor InselAir onmogelijk door de status 2 voor Curaçao. Daardoor kan de maatschappij het aantal vluchten niet uitbreiden of de bestaande verbindingen aanpassen. Dat Charlotte zal worden vervangen door een andere Amerikaanse bestemming lijkt daarmee dan ook uitgesloten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Charlotte-Douglas International Airport Is sinds jaar en dag een main hub van US Airways. Nu American Airlines gefuseerd is met US Airways, is het niet meer dan logisch dat ze zoveel mogelijk vluchten zullen leiden naar Charlotte. Efficiënte benutting van hun hub dus.

  “Heerenveen zei daarover eerder tegenover deze krant: ,,Dit riekt naar bewuste beschadiging van ons.”

  Bovenstaande opmerking is onheus: American Airlines wil haar routes en hub optimaal benutten. Dat is hun goede recht.

  Heerenveen moet zorgen dat Insel Air en HATO voldoen aan de safety eisen van de FAA om een upgrading te krijgen naar status 1.
  Met de juiste alliancies kan dan op alle airports van de US gevlogen worden.

  Niet piepen maar de (safety) handen uit de mouwen steken.

 2. Ja, hoe lang pruimen we Stella van Rijn nodig?

  Het sprekende mantelpak heeft op schandalige wijze geprofiteerd van de MFK payaso regering, net als Ramsay Soemanta.

  Maar die vergeef ik het, want Ramsay is zo dom dat hij iedere dag eten en drinken klaar zet voor het mannetje in zijn koelkast waarvan hij denkt dat die daarin steeds het licht aan en uit doet.

 3. Wordt je niet vreselijk vermoeid van de herhaingen? Het is al erg genoeg eigenlijk dat het Land niet van dit vreselijk incapabele mens kan afkomen.

 4. Insel Air verlaagde de frequentie van de vluchten op Charlotte al voordat American Airlines in de picture kwam. Dat deed directeur Heerenveen niet omdat de vlucht zo’n success was.

  Het is dan ook hypocriet om de schuld nu bij CAP of American Airlines neer te leggen.

  En dat Heerenveen niet vies is van hypocretie, blijkt wel uit het feit dat hij het sprekende mantelpak Stella van Rijn, het toppunt van hypoceitie, tot zijn levenspartner heeft gekozen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties