28 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties

AD | Insel moet afvloeien

‘veranderde marktomstandigheden’

Willemstad – Insel Air moet krimpen om weer bedrijfseconomisch gezond te worden. Dat betekent ook dat er personeel moet afvloeien. Het gaat om circa 100 van de 740 werknemers op Curaçao en Aruba die hun baan verliezen, aldus de directie tegenover het Antilliaans Dagblad.

De directie heeft gisteren aangekondigd dat het vliegbedrijf moet snijden in de operatie – onder andere minder vluchten – maar ook in de kosten, en dus in het werknemersbestand. De personele reorganisatie houdt in dat functies worden gecombineerd, dat bepaalde afdelingen verdwijnen, en dat medewerkers anders worden ingedeeld en andere posities krijgen toegewezen.

,,Werknemers die geen baangarantie binnen de nieuwe structuur kan worden gegeven moeten helaas afvloeien”, schrijft het luchtvaartbedrijf, dat onlangs tien jaar bestond. Deze groep mensen zal ‘volledige ondersteuning’ krijgen bij het vinden van een nieuwe job bij een andere organisatie, aldus Insel Air.

Het is langzaamaan bekend dat Insel Curaçao en Insel Aruba samen nog 97 miljoen dollar (180 miljoen gulden) hebben te vorderen van het in crisis verkerende buurland Venezuela. Dit is al het geval sinds eind 2014. Samen met wat Insel Air omschrijft als ‘veranderde marktomstandigheden’ heeft de maatschappij ingezet op de afhankelijkheid van de Venezolaanse markt af te bouwen van circa 35 procent eerst tot 4 procent nu. Lees verder op Antilliaans Dagblad

Daarvoor moesten andere bestemmingen in de plaats komen en worden aangeboord. Dat is deels gelukt. De afgebouwde 30 procent in Venezuela is voor 20 procent opgevangen, maar de resterende 10 procent aan Venezuela-verlies moeten nu uit de kosten, aldus ceo Albert Kluyver. ,,Het blijkt een grote uitdaging om het verlies volledig te compenseren en we beseffen dat we dit moeten accepteren en onze organisatie moeten aanpassen aan deze ‘nieuwe realiteit’.”

Hij vervolgt: ,,Voor het deel van onze operations dat we niet in staat zijn gebleken te compenseren, moeten we onze uitgaven terugbrengen. In verband daarmee is zorgvuldig gekeken naar alle onderdelen van het bedrijf, zoals financieel, operationeel, commercieel, algemene zaken en onderhoud, ten behoeve van de kostenreductie die nodig is.”

Kluyver: ,,Een andere belangrijke stap is om onze operatie af te stemmen op basis van het verwachte verkeer binnen ons herziene routenetwerk.” Toch zijn volgens Insel de vooruitzichten voor 2017 niet slecht: ,,Hoewel zeer betreurenswaardig, zijn de genoemde stappen van cruciaal belang om de positie van Insel Air in het Pan-Amerikaanse luchtruim te waarborgen en om een stabiele, financieel gezonde en solide organisatie te creëren voor alle belanghebbenden, waaronder de toegewijde medewerkers die bij de organisatie werkzaam blijven.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Het is naief om te denken dat een luchtvaartmaatschappij die de salarissen niet meer kan betalen wel geld heeft voor de veiligheid.

    Het is gewoon wachten op een vliegramp bij Cancel Air.

  2. Alweer een bedrijf naar de klote door de bemoeienis van Schotte !!!! een van ve vele bedrijven die door zijn schuld naar de klote gaat. de volgende zal Aqualektra zijn.
    Waneer gaat deze Moordenaar van zowel bedrijven als personen nu eindelijk achter slot en grendel ??

  3. Alleen naar het volslagen incapabele sprekende mantelpak van Heerenveen gaat door haar vrijage met Schotte al maandelijks 20,000 gulden belastinggeld, en nu wil Heerenveen ons ook nog eens laten bloeden voor zijn wanbeleid.

    Heerenveen zou bestraft moeten worden met voor de rest van zijn leven verplicht met Insel Air te moeten vliegen.

  4. nou dan beginnen met wegsturen bij Heerenveen en Kluyver de veroorzakers van deze shit. en dan eentje minder in de cabine kan ook geen kwaad, nu zijn er tussen cur en sxm altijd vier cabine personeels leden, bij klm zullen dat er niet meer dan twee zijn in een vergelijkbaar vliegtuig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...