25 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 09:55

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...

PBC | Grapperhaus wil onderzoek naar oververtegenwoordiging migraten in strafrechtketen

Persbureau Curacao Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in Nederland gaat onderzoek uitvoeren naar de oververtegenwoordiging van mensen met een migratieachtergrond. Die verschilt in de verschillende fases...

PBC | Curaçao krijgt informatiecentrum Europese Unie

Persbureau Curacao Curaçao krijgt een informatiecentrum over de Europese Unie. Een initiatief van de Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische belasting en Europawinkel. De Europese Commissie in...

PBC | Inspectie controleert 21 winkels en restaurants

Persbureau Curacao De Inspectie heeft een groot aantal restaurants een waarschuwing gegeven omdat zij zich niet aan de coronaregels houden. 21 zeken kregen een bezoekje. In de meeste gevallen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Input Camelia voor evaluatie sreeningswet

AD | Input Camelia voor evaluatie sreeningswet

Camelia was eerder als formateur verantwoordelijk voor de omstreden screeningen van Ivar Asjes en Marvelyne Wiels. Recent is Camelia ontslagen bij de Raad van Rechtshandhaving. Ook ligt een aangifte bij het Openbaar Ministerie | Persbureau

Willemstad – Glenn Camelia, die in het verleden tot twee keer toe als formateur heeft gediend, is door de commissie Evaluatie Screeningswet om input gevraagd. Dat blijkt uit een brief van Stella van Rijn, secretarisgeneraal (SG) van het ministerie van Algemene Zaken aan Camelia.

In de brief vertelt Van Rijn over de taak van de commissie om de Landsverordening integriteit (kandidaat-)ministers – ook wel bekend als de screeningswet – te evalueren op basis van onderzoek, met als doel concrete voorstellen voor de Raad van Ministers te formuleren om daarmee optimale uitvoering van de bepaling van de landsverordening te bereiken.

Het voorstellen van aanpassingen in de bepalingen is daarbij niet uitgesloten, aldus de SG. Van Rijn geeft aan dat ze Camelia benadert omdat hij ‘op enigerlei wijze’ betrokken is geweest bij de toepassing en uitvoering van de wet. Daarom wil de commissie van hem vernemen hoe (in grote lijnen) de wet binnen zijn organisatie wordt toegepast (welke uitvoeringsstappen vergt het) en tevens welke aandachtspunten ter evaluatie

Camelia heeft ten aanzien van: de uitvoering van de wet; interpretatie van (de bepalingen in) de wet; volledigheid of onvolledigheid van de wet; beoogde en onbeoogde effecten; en eventuele overige aspecten (bijvoorbeeld politieke en praktische afwegingen). De commissie zal de verkregen informatie met de nodige vertrouwelijkheid behandelen, zo belooft de SG, die Camelia verzoekt zijn input binnen twee weken te leveren.

,,De ontvangen aandachtspunten zullen worden geanalyseerd, gecategoriseerd en geëvalueerd, om op basis daarvan te komen tot aanbevelingen voor de Raad van Ministers. Waar nodig zullen nog gesprekken worden gevoerd voor eventuele verduidelijkingen rond de gesignaleerde aandachtspunten.”

Camelia heeft al eerder publiekelijk te kennen gegeven dat hij voorstander is van de aanpassing van de screeningswet zodat de taak van de formateur in twee delen wordt opgesplitst. Een gedeelte zou dan bij iemand worden ondergebracht die de partijen bijeen moet brengen die bereid zijn om een nieuwe regering te vormen en een ander gedeelte zou bij iemand anders worden ondergebracht die verantwoordelijk moet zijn voor het screeningsgedeelte.

Bron: Antilliaans Dagblad

14 reacties

 1. ,,De ontvangen aandachtspunten zullen worden geanalyseerd, gecategoriseerd en geëvalueerd.
  Als ze dat allemaal kunnen waarom hebben ze dan input nodig. Dan kunnen ze ook gewoon een kopietje maken van een europeesland of europeese gemeenschap.
  Beetje editen simpelere woorden zoeken.
  Klaar.

 2. Schottes slet Stella heeft Carmelia verzocht om binnen 2 weken met een advies te komen.

  Dat wordt dus een rekening van 2 x 7 x 24 = 336 uur.

 3. Dit is een “zuur” lachtertje! benoeming van een niet integer advocaat door een nog minder integere door Schotte benoemde SG om de screeningswet te beoordelen? Hoe dom denk je dat we zijn?

 4. Hoorde Godett vandaag op Direct zeggen, de screeningswet is zo erg dat zelfs de paus er niet doorheen zou komen. Een goede en verantwoordelijke journalist, zou tegen Godett hebben gezegd, eikel je hebt toch zelf in de groep van 12 voor gestemd.

 5. Hierna zal Anthony Godett, Jacinta Constancia, Robbie dos Santos, Menki Rojer, Gerrit Schotte, Carlos Monk, George Jamaloodin ook worden benaderd voor input.

 6. Als ze Glenn Camelia vragen om input over zaken die de integriteit van een ander aangaan, dan is er echt iets mis met het “ethos” van deze regering.

 7. Advocatenkantoor FCW Legal zou eind 2013 en begin 2014 ten onrechte een groot aantal uren in rekening hebben gebracht voor een rechtszaak tussen een aantal bestuursleden van Tayer Soshal en het Land Curacao. Dat blijkt uit de aangifte die Fundashon Akshon Sivil, FAS, medio april heeft gedaan bij het Openbaar Ministerie.

  De aangifte is in handen van Radio Hoyer 2. Volgens FAS maakt Camelia zich schuldig aan ondermeer oplichting.

  FAS beschuldigt voormalig informateur, voormalig formateur en advocaat Glenn Camelia van FCW Legal ervan, buiten retainer-contracten om, exorbitante facturen in rekening te hebben gebracht. Een retainer fee is een een vast maandelijks bedrag voor juridische bijstand.

  Waarom een niet integer persoon input vragen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties