AD | Input Camelia voor evaluatie sreeningswet

Camelia was eerder als formateur verantwoordelijk voor de omstreden screeningen van Ivar Asjes en Marvelyne Wiels. Recent is Camelia ontslagen bij de Raad van Rechtshandhaving. Ook ligt een aangifte bij het Openbaar Ministerie | Persbureau

Willemstad – Glenn Camelia, die in het verleden tot twee keer toe als formateur heeft gediend, is door de commissie Evaluatie Screeningswet om input gevraagd. Dat blijkt uit een brief van Stella van Rijn, secretarisgeneraal (SG) van het ministerie van Algemene Zaken aan Camelia.

In de brief vertelt Van Rijn over de taak van de commissie om de Landsverordening integriteit (kandidaat-)ministers – ook wel bekend als de screeningswet – te evalueren op basis van onderzoek, met als doel concrete voorstellen voor de Raad van Ministers te formuleren om daarmee optimale uitvoering van de bepaling van de landsverordening te bereiken.

Het voorstellen van aanpassingen in de bepalingen is daarbij niet uitgesloten, aldus de SG. Van Rijn geeft aan dat ze Camelia benadert omdat hij ‘op enigerlei wijze’ betrokken is geweest bij de toepassing en uitvoering van de wet. Daarom wil de commissie van hem vernemen hoe (in grote lijnen) de wet binnen zijn organisatie wordt toegepast (welke uitvoeringsstappen vergt het) en tevens welke aandachtspunten ter evaluatie

Camelia heeft ten aanzien van: de uitvoering van de wet; interpretatie van (de bepalingen in) de wet; volledigheid of onvolledigheid van de wet; beoogde en onbeoogde effecten; en eventuele overige aspecten (bijvoorbeeld politieke en praktische afwegingen). De commissie zal de verkregen informatie met de nodige vertrouwelijkheid behandelen, zo belooft de SG, die Camelia verzoekt zijn input binnen twee weken te leveren.

,,De ontvangen aandachtspunten zullen worden geanalyseerd, gecategoriseerd en geëvalueerd, om op basis daarvan te komen tot aanbevelingen voor de Raad van Ministers. Waar nodig zullen nog gesprekken worden gevoerd voor eventuele verduidelijkingen rond de gesignaleerde aandachtspunten.”

Camelia heeft al eerder publiekelijk te kennen gegeven dat hij voorstander is van de aanpassing van de screeningswet zodat de taak van de formateur in twee delen wordt opgesplitst. Een gedeelte zou dan bij iemand worden ondergebracht die de partijen bijeen moet brengen die bereid zijn om een nieuwe regering te vormen en een ander gedeelte zou bij iemand anders worden ondergebracht die verantwoordelijk moet zijn voor het screeningsgedeelte.

Bron: Antilliaans Dagblad

14 Reacties op “AD | Input Camelia voor evaluatie sreeningswet

 1. ,,De ontvangen aandachtspunten zullen worden geanalyseerd, gecategoriseerd en geëvalueerd.
  Als ze dat allemaal kunnen waarom hebben ze dan input nodig. Dan kunnen ze ook gewoon een kopietje maken van een europeesland of europeese gemeenschap.
  Beetje editen simpelere woorden zoeken.
  Klaar.

 2. En dan zit die gekke mfk zich dik te maken over alclwll.

 3. Nog de ex MFK coryfee, nog een lid van de Camelia clan zouden het woord integriteit in de mond moeten nemen.

 4. Schottes slet Stella heeft Carmelia verzocht om binnen 2 weken met een advies te komen.

  Dat wordt dus een rekening van 2 x 7 x 24 = 336 uur.

 5. MFK ***** Stella van Rijn die zich bezig gaat houden met INTEGRITEIT?

  Het moet niet gekker worden.

 6. Nou breekt m’n klomp. Verder zonder woorden.

 7. Dit is een “zuur” lachtertje! benoeming van een niet integer advocaat door een nog minder integere door Schotte benoemde SG om de screeningswet te beoordelen? Hoe dom denk je dat we zijn?

 8. Hoorde Godett vandaag op Direct zeggen, de screeningswet is zo erg dat zelfs de paus er niet doorheen zou komen. Een goede en verantwoordelijke journalist, zou tegen Godett hebben gezegd, eikel je hebt toch zelf in de groep van 12 voor gestemd.

 9. Wederom bewijs dat Curacao zijn eigen ergste viijand is.

 10. Over dit soort concrete zaken hoor je “onze” bla bla kunneman niet! Komt te dicht bij zeker.

 11. Als je buiten je mega retainer fee,
  nog eens apart graai-factuurtjes declareert.
  Dan ben je gewoon een ordinaire oplichter.

 12. Hierna zal Anthony Godett, Jacinta Constancia, Robbie dos Santos, Menki Rojer, Gerrit Schotte, Carlos Monk, George Jamaloodin ook worden benaderd voor input.

 13. Als ze Glenn Camelia vragen om input over zaken die de integriteit van een ander aangaan, dan is er echt iets mis met het “ethos” van deze regering.

 14. Advocatenkantoor FCW Legal zou eind 2013 en begin 2014 ten onrechte een groot aantal uren in rekening hebben gebracht voor een rechtszaak tussen een aantal bestuursleden van Tayer Soshal en het Land Curacao. Dat blijkt uit de aangifte die Fundashon Akshon Sivil, FAS, medio april heeft gedaan bij het Openbaar Ministerie.

  De aangifte is in handen van Radio Hoyer 2. Volgens FAS maakt Camelia zich schuldig aan ondermeer oplichting.

  FAS beschuldigt voormalig informateur, voormalig formateur en advocaat Glenn Camelia van FCW Legal ervan, buiten retainer-contracten om, exorbitante facturen in rekening te hebben gebracht. Een retainer fee is een een vast maandelijks bedrag voor juridische bijstand.

  Waarom een niet integer persoon input vragen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *