30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Initiatief Smart Nation voortgezet

HomeEconomieBouw en vastgoedsectorAD | Initiatief Smart Nation voortgezet
Suzy Camelia Romer (VVRP) en Franklin Sluis (BTP)  | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Bureau Telecommunicatie en Post (BTP) heeft in samenwerking met minister Suzy Camelia-Römer (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) deze week de aftrap gegeven voor het traject naar de realisatie van Curaçao als eerste ‘Small Smart & Safe Nation’ in het Caribisch gebied.

BTP beoogt als multisectorale autoriteit, in het perspectief van het Nationaal Ontwikkelingsplan 2015-2030 samen met de minister van VVRP een impuls te geven aan een duurzame ontwikkeling van Curaçao. Dit impliceert primair dat door integratie van de ontwikkelingsdoelstellingen van het Nationaal Ontwikkelingsplan (NDP) de burgers welvarender worden.

Op de tweede plaats houdt dit volgens BTP tegelijkertijd in dat een transformatieproces wordt geïmplementeerd en verankerd door gebruik te maken van alle moderne technologieën, instrumenten, informatie en samenwerkingsverbanden om genoemde levenskwaliteit van de burgers te verbeteren, nieuwe kansen en perspectieven te bieden om zaken te doen en de overheid in staat te stellen een anticiperend overheidsbeleid te voeren.

In een persbericht stelt BTP reeds geruime tijd het voortouw te hebben genomen om aan dit beleid concreet gestalte te geven. ,,Bij wijze van voortzetting van dit streven heeft BTP aansluitend op eerdere activiteiten, waaronder de Smart Nation-conferentie in 2016 een nieuw initiatief genomen met het platform voor Small Smart & Safe Nation in het Caribisch gebied.

Aan dit initiatief zal inhoudelijk nader vorm worden gegeven door alle stakeholders, die momenteel bouwstenen beheren die gericht zijn op het gebruik van moderne technologie, in samenhang bijeen te brengen in één platform, om zodoende een eenduidige krachtsinspanning te kunnen leveren om de beoogde doelstelling te realiseren.”

Deze inspanning van BTP is gebaseerd op de visie om op een veilige wijze meervoudige ICToplossingen te integreren, om zo de eigen troeven van ons land te integreren, aldus het persbericht. Hieronder moet worden verstaan: lokale overheidsinformatiesystemen, het onderwijswezen en daaraan gekoppelde instituten, energie- en waterproductienetwerken, telecommunicatienetwerken en daaraan gekoppelde diensten; instellingen belast met de rechtshandhaving en alle overige organisaties die belast zijn met de dienstverlening aan de burgers in het algemeen.

In verband met bovenbedoeld streven heeft afgelopen week – op 24 januari – een eerste bijeenkomst plaatsgevonden van het platform waarbij aanwezig waren Blue NAP Americas Data Center; Curaçao Ports Authority; minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling; BTP vertegenwoordigd door directeur Franklin Sluis; Cinex en vertegenwoordigers van het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning.

Er zullen dit jaar meerdere stakeholders aan het initiatief deelnemen. ,,Sluis zal als initiator en facilitator van het Small Smart & Safe Nation-initiatief gedreven blijven om in de frontlinie van een veel omvattende inspanning alle lokale stakeholders op één lijn te mobiliseren”, aldus BTP. ,,In de komende periode zal in reguliere bijeenkomsten vergaderd worden en zal tevens gelobbyd worden om bruggen te slaan naar meerdere stakeholders. Ook zullen meer specifieke doelstellingen worden geformuleerd om uiteindelijk te komen tot een concreet plan van aanpak dat naar verwachting in juni 2017 gereed zal zijn.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties