31 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | In 10 jaar 74 ministerswissels

HomeMediaAD | In 10 jaar 74 ministerswissels
Aftredend minister Marilyn Alcalá-Wallé | Extra

Willemstad – De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) heeft een optelsom gemaakt van het aantal afgetreden en gewisselde ministers sinds de staatkundige ontmanteling op 10 oktober 2010 en komt tot de slotsom dat er 74 ministerswisselingen hebben plaatsgevonden.

Aanleiding voor dit bericht is het laatste aftreden van de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur & Sport (OWCS), Marilyn Alcalá-Wallé (PAR), en daarvoor de minister van Economische Ontwikkeling (MEO), Steven Martina (MAN).

,,Het ziet ernaar uit dat deze ontwikkeling, die kennelijk structurele vormen begint aan te nemen, bijdraagt aan de gebrekkige capaciteit in de publieke sector en tegelijkertijd één van de hoofdoorzaken is van de economische krimp die zich al jaren manifesteert”, zo concludeert de VBC.

De vereniging constateert dat door de hoge frequentie van ministerswisselingen een stabiel beleid onder druk komt te staan en dat de noodzakelijke continuïteit uitblijft. VBC: ,,Dit proces is ook niet bevorderlijk voor het vertrouwen in de economie en evenmin in de politiek.”

De vereniging wijst erop dat er in het verleden al gewaarschuwd is voor de capaciteit in de publieke sector. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stelde in december 2019 vast dat capaciteitsopbouw nodig is en voldoende geld om veranderingen door te voeren.

In een tabel wordt weergegeven welke ministers er allemaal gewisseld zijn sinds 10-10-‘10. Aan kop loopt de minister van OWCS, die 12 keer afgetreden is in de afgelopen tien jaar. Deze minister wordt gevolgd door de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) die tien keer gewisseld is, evenals de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW).

Acht keer kwam er een nieuw gezicht bij Economische Ontwikkeling (MEO), Algemene Zaken en Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP). De minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) is zeven keer veranderd en die van Justitie zes keer. Tot slot wisselde de Financiënminister vijf keer.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Stabiliteit zit er wel in het snoepreizen.

  Gisel McWilliams gaat daarmee schaamteloos verder waar voorganger Steve Martina was gestopt.

  Ze neemt alleen ook nog eens haar vriendinnen Neysa Insania en het lopende matras Anusca Cova mee.

 2. En allemaal wachtgeld/pensioen incassseren?
  Lijkt mij een leuke klus voor een journalist om met de LOB/WOB in de hand dit in beeld te brengen.

 3. “De vereniging constateert dat door de hoge frequentie van ministerswisselingen een stabiel beleid onder druk komt te staan”
  Heb ik iets gemist? Hebben wij een beleid? Snoepreisjes en zakken vullers beleid?

 4. Een minister wisseling elke 50 dagen daar zit wel een stabiliteit in. Niet dat het iets uit maakt een visie heb ik nog niemand op betrapt dus een belijdswissel was er dus ook niet we hebben gewoon een heel stabiel, visieloos wanbestuur gehad in 10 jaar tijd. Dat is ook het beeld dat uit de overheidsfinanciën naar voren komt. De neergang gaat gestaag door

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties