28 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties

AD | ‘Iedereen toegang tot water’

De minister van Economische Ontwikkeling Giselle Mc William | Extra

Willemstad – De regering en Aqualectra hebben besloten tussen de 150 en 200 huishoudens die van water waren afgesloten met ingang van vandaag weer aan te sluiten.

Dat heeft minister Giselle Mc William (MAN) van Economische Ontwikkeling gisteren tijdens een persbriefing bekendgemaakt.

,,De World Health Organization (WHO) heeft aangegeven dat bevolkingen wereldwijd toegang moeten hebben tot water omdat water van groot belang is bij de bestrijding van het coronavirus. In dit kader heeft Aqualectra haar huiswerk gedaan en hebben we 2.368 huishoudens gevonden die zijn afgesloten. Hiervan zijn 2.116 van water afgesloten en is een deel bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) geregistreerd.

Dit deel – het gaat om tussen de 150 en 200 huishoudens – hebben we besloten morgen weer op het net aan te sluiten. Dit houdt in dat alle personen die op de lijst van SOAW staan weer zullen worden aangesloten”, aldus de minister van Economische Ontwikkeling. Mc William benadrukte dat het aantal van 2.368 nog onduidelijk is omdat het in sommige gevallen ook gaat om winkels of leegstaande huizen.

Over de personen die ook van water zijn afgesloten maar niet bij SOAW zijn geregistreerd, is ook een oplossing, aldus Mc William. ,,Ook daar neemt de regering zijn verantwoordelijkheid. Deze mensen kunnen contact opnemen met SOAW zodat het ministerie een assessment kan doen, waarna deze mensen ook in aanmerking kunnen komen voor heraansluiting”, aldus de bewindsvrouw.

Als laatste werd aangekondigd dat Aqualectra tot nader orde geen huishoudens meer zal afsluiten. ,,Mensen met een of meer openstaande rekeningen krijgen de ruimte om een betalingsregeling te treffen. Hierdoor heeft iedereen op ons eiland de mogelijkheid om toegang tot water te krijgen. Dit is bijzonder belangrijk want deze pandemie is een spiegel in het gezicht van de wereld waarbij wij kunnen zien hoe solidair en menselijk we daadwerkelijk omgaan met de meest kwetsbaren binnen onze samenleving”, aldus Mc William.

,,Met deze stappen maken we grote en belangrijke stappen op het gebied van hygiëne binnen dit land. We hebben als regering onze verantwoordelijkheid genomen. Nu is het aan alle inwoners van dit land om dat van hun te nemen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

8 reacties

 1. Trieste reacties .
  Waarom is men op dit eiland altijd zo persoonlijk al er gereageerd kan worden op een item . Het enige dat als reactie uit komt is een persoonlijke aanval op mensen , hetgeen helemaal niets met het item te maken heeft
  Dat men in staat is tot in privé levens van anderen te gaan om gelijk te krijgen ( denken ze vaak ) of om interessant te doen is zo laag bij de grond .
  En ze denken vaak ook dat het hen siert .
  Weet maar dat het niets zegt van die Minister die je zo aanvalt maar het zegt alles van jou met je laag bij de grondse reactie .
  Come on man , grow up .?

 2. Oh oh, triest dan ook al is geregeld dat er water is voor degene die afgesloten is. Verdere kritiek over niet naar hygiene van restaurants enz. is overbodig. Het gaat om dat mensen die het zwaar hebben geholpen is. Blijkbaar gaan we gelijk naar het persoon en haar persoonlijk leven dan kijken wat nu gebeurt.
  Hopend dat corona van alle kanten de ogen en het hart zonder boosheid heeft geopend.

 3. Eigenlijk moeten we ons realiseren dat Curacao vrijwel virus vrij is.

  Dus als de regering nu een stapel testen regelt kan iedereen met een private jet komen en testje doen
  gratis bij elke private jet.
  en mag naar binnen als ze ook virus vrij zijn.
  Prijzen keer 5

  Commercieel succes… !!!!!
  Onze redding.

  Werkt dat dan schalen we op naar boeings.

 4. ,,…..”Met deze stappen maken we grote en belangrijke stappen op het gebied van hygiëne binnen dit land. We hebben als regering onze verantwoordelijkheid genomen…..

  Belangrijke stap op het gebied hygiene?
  Al die jaren heeft deze regering, inclusief deze “Ministresse”, geen donder gedaan aan die onbeschrijvelijk schandelig onhygienische sanitaire bedoeningen, bij nagenoeg elke chinese supermarkt, toko of afhaalsnack, met de meest smerige gaarkeukens. Doe daar eens wat aan!

  Nee deze dame gaat liever op zaterdag op populaire plaatsen makambaatjes pesten met een bus vol persfotograven.

  ….”We hebben als regering onze verantwoordelijkheid genomen”….

  Laat dat maar aan de bevolking over om dat te bepalen mevrouw de Minister.
  Hoe arrogant kun je zijn.

  Een echte YdK als Lapas zou zeggen, muhé, bai flit….

 5. McW was uit op een riant pensioen.
  En waarom zou ons licht Fer opstappen, dat doet toch niemand hier? Zolang je met de meest simpele papieren minister kunt worden er een zootje van maakt moet je je over ‘Fer’ niet druk maken.

 6. “Aqualectra haar huiswerk gedaan en hebben we 2.368 huishoudens gevonden die zijn afgesloten.” Hoezo huiswerk? Dit is informatie die met een druk op de knop beschikbaar moet zijn.

  De vraag is waarom de regering nu pas aandacht hieraan besteedt? Onze Campo bezoeker had vanaf dag één aandacht hiervoor gevraagd.

  Een ander bekend probleem is dat een groep van 200 huishoudens op de slapende lijst (net als Koeiman) van SOAW stonden.

  Wij hebben allemaal gezien hoe Koeiman miljoenen verspild heeft aan zogenaamde werkverschaffing projecten waar tot nu toe geen enkele werkeloze aan een band geholpen is.

  Grappig en tegelijk triest is, dat Mc. William durft te beginnen over solidariteit, dezelfde Mc. William die een oplichter, als broer heeft.

  Als Mc. William echt solidair met de bevolking was, had ze nooit de functie van minister aanvaardt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...