31 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 11:19

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Huurman haalt uit naar Sehos en AD

N.a.v. onjuist weergegeven reactie op aankondiging nieuw onderzoek Sehos

Willemstad – Inspecteur-generaal Jan Huurman van de Inspectie voor de Volksgezondheid wraakt de ‘onjuiste berichtgeving in het Antilliaans Dagblad’ over de aankondiging van het Sint Elisabeth Hospitaal van nieuw onderzoek naar het OK-centrum in het ziekenhuis, in het bijzonder naar het functioneren van algemeen chirurg Menno Misset.

Naar aanleiding van de publicatie heeft Huurman de Raad van Bestuur van het Sehos om rectificatie gevraagd.

De Raad van Bestuur van het Sehos heeft niet op het verzoek gereageerd. Dat maakt de inspecteur-generaal bekend middels een persbericht, waarin hij stelt: ,,De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft onmiddellijk na het verschijnen van het bericht in het Antilliaans Dagblad de Raad van Bestuur van het Sehos verzocht met een reactie te komen. Dit is gisteren (maandag 5 februari, red.) per brief herhaald. Nu enige actie van het Sehos is uitgebleven, voelt de Inspectie zich gedwongen om zelf deze rectificatie uit te geven.”

- Advertentie -

Inspecteur-generaal Huurman is faliekant tegen vervolgonderzoek naar het functioneren van algemeen chirurg Menno Misset. Van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis wil de Inspectie de toezegging dat Misset, die door het ziekenhuis met verlof is gestuurd, in zijn afwezigheid geen onderwerp van onderzoek is. De inspecteur-generaal heeft vorige maand zelf onderzoek gedaan naar het functioneren van Misset, en naar aanleiding hiervan op 1 februari jongstleden zijn onderzoeksrapport gepresenteerd. Daarin stelt Huurman dat ‘er geen grond is te concluderen dat dr. M. zijn vak niet op acceptabel niveau beheerst’. En dat ‘er geen enkele aanleiding voor een vervolgonderzoek is’.

De inspecteur-generaal beveelt de Raad van Bestuur van het Sehos aan een ‘Verklaring van Eerherstel’ voor de algemeen chirurg op te stellen. Deze aanbeveling is tot nu toe niet opgevolgd. Huurman is ‘ontstemd’. De Raad van Bestuur krijgt ‘nog een paar dagen’ de tijd om Misset in ere te herstellen. Zo niet, dan gaat de inspecteur-generaal in beraad met juristen over harde maatregelen tegen het ziekenhuis.

,,Dit is geen klein ding”, zegt Huurman. De vijf aanbevelingen die hij in zijn onderzoeksrapport doet – eerherstel, supervisie van de chirurg gedurende maximaal twee weken, een verplichte cursus Papiaments voor de chirurg, coaching van de chirurg en begeleiding van de vakgroepen chirurgie, anesthesie en gynaecologie voor verbetering van de onderlinge communicatie – zijn geen vrijblijvende adviezen. De inspecteur-generaal verwacht dat zijn aanbevelingen terstond worden opgevolgd.

,,Dat is mij ook toegezegd door de Raad van Bestuur van het Sehos”, zegt Huurman die voorafgaand aan de aankondiging van een nieuw onderzoek door het ziekenhuis hiervan in kennis is gesteld. Daarbij is volgens Huurman gerefereerd aan zijn aanbeveling van begeleiding van de vakgroepen chirurgie, anesthesie en gynaecologie.

- Advertisement -

,,Het besluit van de Raad van Bestuur van het Sehos om dit op te pakken en te verbreden naar een onderzoek naar de verhoudingen op het OK-complex heeft wel de instemming van de Inspectie”, zo besluit de inspecteur-generaal.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Huurman wilt op de stoel directie SEHos zitten. Zijn obsessie om Menno Misset in bescherming te nemen neemt zeer zorgwekkende vormen aan. Nogmaals, voorspelling, Huurman trekt aan het korste eind, weg na einde contract. Menno zit met gebakken peren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Carls’ blog | Keizer Karel

DEN HAAG - Terwijl gevolmachtigde minister Carlson Manuel in het vliegtuig zit op weg naar Curaçao (gezien zijn kruistocht tegen verspilling van geld van de Curaçaose belastingbetaler...

Democracy now! | Friday, October 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Schade Ansary bij Ennia meer dan 700 miljoen gulden

Door wanbeleid van oud-beleidsbepalers en aandeelhouders zou Ennia volgens toezichthouder de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een schade hebben geleden van minimaal 700 miljoen...

Nu.cw | Ewout Genemans in gevangenis op Bonaire voor nieuw programma

De Nederlandse presentator Ewout Genemans gaat met zijn programma ‘Ewout’ langs in de gevangenis op Bonaire. Hij laat zich drie dagen opsluiten en gaat in gesprek met...

DolfijnFM | Ruim 11.000 inwoners van Curaçao hebben QR-code aangevraagd

Ruim 11.000 mensen op Curaçao hebben een QR-code aangevraagd. Daarmee kan naar Nederland gereisd worden. Vanaf aanstaande dinsdag, 19 oktober is de code ook nodig om evenementen...
- Advertentie -