27 C
Willemstad
• dinsdag 28 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Hotel Otrobanda moet naar regering’

HomeMediaAD | ‘Hotel Otrobanda moet naar regering’
Hotel Otrobanda | Jeu Olimpio

Willemstad – De regering van Curaçao moet een onderhandelingscommissie benoemen die binnen een maand een concreet voorstel moet presenteren aan de regering om Hotel Otrobanda te kopen.

Dat stellen PS-leider Ben Whiteman en zijn partijgenoot Statenlid Jaime Córdoba in een brief aan minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling. Pueblo Soberano is oppositiepartij met één zetel in het parlement.
Volgens het tweetal kan het door de regering zelf aanschaffen van het hotel bijdragen aan economische groei.

,,Zoals bekend maakt de Curaçaose economie een onophoudelijke verslechtering mee. De werkloosheid neemt toe en de koopkracht van de Curaçaose bevolking daalt. Een van de economische pilaren – toerisme – maakt eveneens moeilijke tijden door, met de sluiting van verschillende hotels die daarmee grote schulden en nog meer werklozen achterlaten. Bovendien heeft een groot deel van de mogelijke kopers – voornamelijk van Europese afkomst – de intentie een ‘all inclusive’-beleid te hanteren, waardoor de deviezen voor het land gering zijn”, aldus Whiteman en Córdoba.

De veiling van Hotel Otrobanda is tot nader order aangehouden, zo stelt het tweetal van Soberano, ‘maar ondertussen lijken er tussen de geïnteresseerden investeerders te zitten die van de locatie een totaal verschillende bestemming zullen maken’. ,,Dit terwijl Hotel Otrobanda het enige hotel is waarin de toerist vanuit zijn hotelkamer een cruiseschip kan zien binnenvaren.”

PS stelt in dit kader voor dat de regering zelf het hotel koopt middels een hypothecaire lening met een rente van 3 procent. Ook stelt de PS voor om een commissie samen te stellen bestaande uit zeven personen. In deze commissie moeten het ministerie van Economische Ontwikkeling, het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, het ministerie van Financiën, hotelvereniging Chata en Plataforma Otrobanda vertegenwoordigd zijn.

Om het bedrag rond te krijgen voor de aanschaf van het hotel, stelt PS voor om gelden vrij te maken uit overheidsbedrijven; een lening van 2 procent te doen bij lokale commerciële banken en/of andere lokale financiële instanties ‘met veel geld’; een lening van 2 procent aan te vragen bij De Nederlandsche Bank; of om een verzoek voor een lening van 2 procent in te dienen bij de regering van China.

,,Deze manier van banen behouden en economische activiteit genereren, vormt de basis van de patriottische en soevereine regeringsfilosofie ‘Laten we het weinige dat we hebben verdelen onder zo veel mogelijk mensen, in plaats van zo veel mogelijk te verdelen onder zo min mogelijk mensen’”, zo sluiten Whiteman en Córdoba de brief aan minister Martina af.

Bron: Antilliaans Dagblad

11 reacties

 1. Pueblo Soberano heeft geen recht om iets meer te zeggen! Zij hebben zelf hun eigen leider de dood ingejaagd en hebben meer gestolen van Curacao dan de WIC in al die jaren!

 2. Als ik dit lees, kan ik niet anders dan tot één conclusie te komen, mensen worden hier bewust arm gehouden zodat ze op deze partijen blijven stemmen.

  Hoop is soms net een mobile perpetuum, er komt gewoon geen eind aan hoe wanhopig hoe meer hoop. Deze partij heeft 20 miljoen met de MDPT van Wiels door heen gejaagd plus de 18 miljoen voor Colon en dit terwijl de stemmers op deze partij amper rond kunnen komen.

  Nu we toch over hotels hebben, ik zie regelmatig één van de mannen op de PS lijst die vroeger kuilen langs de weg groef voor kabels van UTS, bij Renaissance hotel met twee dames naar boven gaan. Sinds de verkiezingen heeft hij zijn pikhouweel ingeruild voor een witte hemd met stropdas en een flinke salaris stijging.

  Wie ben ik om een moreel oordeel uit te spreken? Zou iedereen zich afvragen, nou dat doe ik ook niet maar ik heb de fatsoen om het met mij eigen door hard werken verdiend geld te betalen en niet met geld door kiezersbedrog gekregen.

 3. Wat een mafkezen. De overheid die nu al geen kaas van dienstverlening heeft gegeten, als horeca of hotel ondernemer? Wat een giller.

  Bovendien liegen deze 2 gasten er weer eens ruim op los. Bij de laatste veiling, waar er iets procedureel misging tijdens het afmijnen, waren beide geïnteresseerden (oftewel degenen die een aanzienlijk bod hadden gedaan) lokale ondernemers. Niks Europese afkomst en al was dat waar, wat is daar mis mee en waar gaat het nu eigenlijk om? Bijdragen aan de economie en werkgelegenheid of vriendjes redden?

 4. OMG wat een randdebielen zeg bij die club. Whiteman het vette varken wordt overigens nog steeds ‘beveiligd’. Risoco> Laat me niet lachen.
  Cordoba die is nog gekker dan de rest. Te triest voor woorden dat de gemeenschap voor deze berguensas moet opdraaiien.

 5. Het is duidelijk dat de gerente van hotel Otrabanda niet wisten wat ze deden. Daarom is het niets geworden. Mooi view als je in het restaurant zit. Maar het eten is niet te pruimen. Zeer basic. Zelfs het eten van KLM is beter. Raar is dat. Contracteer een goed chef uit spanje, argentinie etc. Maar neen.

 6. Het is geen geheim dat de eigenaren van Hotel Otrabanda, de familie Eustatia tot de financiers van PS horen. Blijkbaar heeft Cordoba niet genoeg aan de bijna 14 jaar parlementariërs salaris om zijn politie pensioen aan te vullen maar wilt hij nu ook miljoenen in zaken van vrienden stoppen.

 7. Wat is het salaris (en alle overige ……..) per maand van Whiteman en Córdoba?
  Want zo kan je gemakkelijk blijven roepen over armere mensen, toch?

 8. Ik heb vernomen dat dit hotel al jaren geen loonbelasting en sociale premies meer afdraagt.

  Maar de belastingdienst en SVB doen helemaal niets.

  Klassejustitie, niet alleen bij het OM maar ook bij deze instanties.

  Het idee van PS is overigens te zot om enige woorden aan vuil te maken. Payasos zijn het.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties