AD | Hoger beroep Babel in augustus

Babel: Peppie Sulvaran, Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs | Foto Antilliaans Dagblad

Babel: Peppie Sulvaran, Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs | Foto Antilliaans Dagblad

Willemstad – De datum waarop het hoger beroep van de zaak Babel dient, is bekend. Op 11 augustus vindt de regiezitting plaats en moeten oud-premier Gerrit Schotte (MFK) en zijn partner Cicely van der Dijs wederom voorkomen voor corruptie, witwassen en valsheid in geschrifte.

Dit keer zal hun lot door drie rechters worden bepaald.  Bij de regiezitting in augustus maken zowel het Openbaar Ministerie als de verdediging van Schotte hun nadere onderzoekswensen bekend en wordt de datum voor de inhoudelijke behandeling bepaald.

Het stel werd eerder al door het Gerecht in Eerste Aanleg veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor Schotte en een celstraf van achttien maanden voor Van der Dijs. Bovendien werd Schotte ontzet uit het recht voor een periode van vijf jaar te worden verkozen. Naast de veroordeling voor valsheid in geschrifte, witwassen en het voorhanden hebben van frequency jammers, werd Schotte tevens veroordeeld voor ambtelijke omkoping en de valse aangifte van het verlies van zijn diplomatieke paspoort. Het gerecht achtte in maart bewezen dat Schotte zich als ambtenaar heeft laten omkopen door casinobaas Francesco Corallo. Lees verder op Antilliaans Dagblad

,,Onvermijdelijk dreigt daardoor, al dan niet op termijn, een voorkeursbehandeling van de schenker door de ambtenaar. Schotte heeft zijn plicht als ambtenaar verzaakt: integer en neutraal te zijn”, aldus de rechter toentertijd.

‘Vertrouwen in openbaar bestuur noodzakelijk’

De voorkeursbehandeling heeft in dit geval ook daadwerkelijk plaatsgevonden op verschillende wijzen, zo concludeerde het gerecht. Zo heeft Schotte ten tijde van zijn minister-presidentschap contact opgenomen met de Italiaanse en Amerikaanse autoriteiten om informatie te krijgen over de antecedenten van Corallo en hem aan te bevelen respectievelijk een visum voor hem te verkrijgen.

Hij heeft zich ook ingespannen om Corallo en een van zijn medewerkers aan te stellen in een prestigieuze en belangrijke functie.

,,Voor een goed functioneren van een democratische samenleving is het van belang dat burgers vertrouwen hebben in het openbaar bestuur en de objectiviteit van overheidsbeslissingen. Door zijn handelen heeft Schotte het vertrouwen dat burgers moeten kunnen hebben in een integere overheid ernstig geschaad”,

aldus het gerecht in haar oordeel. Dit geldt volgens het Gerecht in Eerste Aanleg temeer nu Schotte – die na het aannemen van de giften de eerste premier van Curaçao was geworden – van een voorbeeldfunctie uitging.

,,Hij heeft echter zijn eigen persoonlijke belangen zwaarder laten wegen dan de belangen van de bevolking van Curaçao en de reputatie van het land in het buitenland. Het gerecht rekent hem dit alles zeer zwaar aan.”

Na de uitspraak van het Gerecht in Eerste Aanleg in maart liet de raadsman van Schotte, Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, nog weten dat zijn cliënt gewoon aan de verkiezingen van 30 september 2016 meedoet. Of dat echt het geval is, moet nu nog blijken.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Hoger beroep Babel in augustus

 1. Abraham Mossel

  Goed geplaatst die Huili Huili foto van Gerrit de Raaf.

 2. De zaak Babel is ook de ontmaskering van de familie van der Dijs.

  Een normaal vader zou als zijn dochter met Gerrit thuis kwam hem zo’n slag op zijn bek geven dat hij voortaan door zijn kont moest ademhalen en vervolgens zijn dochter een maand voor behandeling naar de gesloten afdeling van Capriles sturen.

  Zo niet pappi van der Dijs, die Schotte met open armen binnenhaalde en al snel partner werd in zijn fraude en corruptie.

  En de Florida tak van de familie van der Dijs, ook niet gehinderd door enige integriteit, deed vrolijk mee en had een dagtaak aan het liken van de door de randdebiel Ramsay Soemanta verzorgde Facebook posts van gekke Gerrit, als hij gemeenschapsgeld aan het verkwisten was op peperdure trips naar buitenlandse dictators aan wie het onderdeurtje zich 2 jaar lang heeft opgedrongen.

 3. Hoop dat het snel over is en deze corrupte moordenaar en fraudeur voor lange tijd wordt opgesloten.

  De idiote 3 MAVO volksmenner is te lang met teveel weggekomen, geholpen door een aanhang waarvan de intelligentie omgekeerd evenredig is met hun corruptie en geholpen door een falend OM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *