AD | Hoge straf overval Chinees echtpaar

Hoge straf overval Chinees echtpaar

Hoge straf overval Chinees echtpaar

Willemstad – Vier jongens, waarvan een minderjarig, zijn afgelopen week fors gestraft voor het gewelddadig overvallen van een Chinees echtpaar op 7 oktober 2014 in hun woning.

Hun dochter was ook thuis, maar heeft de overval alleen gehoord, en niet gezien. S.E., J.C. en R.C. hebben alle drie een straf opgelegd gekregen van 4 jaar waarvan een half jaar onvoorwaardelijk.

U.C. heeft een straf opgelegd gekregen in de Justitiële Jeugdinrichting Curaçao (JJIC, voorheen GOG) van 24 maanden, waarvan 18 voorwaardelijk. Binnen zijn proeftijd van twee jaar zal hij aanwijzingen moeten volgen van de Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao (AJJC).

In de vonnissen van het viertal wordt gesteld:

,,De daders hebben de slachtoffers overvallen toen zij thuiskwamen na hun werk. De overval droeg een zeer gewelddadig karakter. De slachtoffers zijn in hun huis vastgebonden, zij zijn geslagen, geschopt en bedreigd met geweld. De dochter van de slachtoffers die zich in de slaapkamer had verstopt heeft gehoord dat haar ouders werden overvallen en zij heeft haar moeder in paniek horen gillen. Ze was bang dat haar ouders zouden worden vermoord.

De verdachten hebben de slachtoffers van verschillende waardevolle spullen en geld beroofd. De verdachten hebben bij de overval alleen het eigen belang en financieel gewin voor ogen gehad en zich in het geheel niet bekommerd om de persoonlijke levenssfeer en de lichamelijke integriteit van de slachtoffers.”

Voor alle vier de verdachten geldt dat zij niet eerder zijn veroordeeld.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Hoge straf overval Chinees echtpaar

 1. dit tuig krijgt 4 jaar.
  de slachtoffers hebben levenslang….
  angst en trauma dat nooit meer over gaat…
  4 jaar is veel te kort, dit tuig zou uit de samenleving verbannen moeten worden voor minstens 10 jaar…
  als ze vij komen zijn ze waarschijnlijk nog gevaarlijker en zullen er doden vallen.

 2. Brian Mariano

  Mooi die hoge straffen, maar worden ze ook uitgevoerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *