31 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 16:54

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Heyliger met spoed naar ziekenhuis

Artsen van het SMMC moeten bepalen of Heyliger een spoedoperatie nodig heeft

Philipsburg – Opgeschort parlementslid Theo Heyliger die in voorlopige hechtenis zit, is gisteren met spoed naar het Sint Maarten Medical Center (SMMC) gebracht. Hij lijdt aan ernstige jicht, omdat hij in de gevangenis beperkte toegang tot zijn medicatie heeft gehad.

Dit meldt The Daily Herald.

Artsen van het SMMC zullen moeten bepalen of Heyliger een spoedoperatie nodig heeft. Ongeveer 10 jaar geleden moest hij een soortgelijke operatie ondergaan.

- Advertentie -

Een arts die Heyliger afgelopen woensdag heeft bezocht in de gevangenis, waarschuwde de gevangenisdirectie dat als Heyliger geen medische behandeling krijgt, zijn leven in gevaar zou kunnen komen. Volgens SMN News stond de arts erop dat Heyliger voor behandeling naar het SMMC moest worden overgebracht, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Bronnen zeggen dat het Openbaar Ministerie niet wilde dat Heyliger naar het ziekenhuis werd gebracht, omdat hij verwacht werd vandaag voor de rechtbank te verschijnen.

Heyliger zou vandaag van de rechter te horen krijgen of zijn detentie met nog eens 30 dagen wordt verlengd. In maart beval een rechter hem 60 dagen vast te houden op verzoek van de aanklager. Die periode nadert zijn einde.

Dat het niet goed ging met Heyliger werd tevens opgemerkt door parlementslid Franklin Meyers van de United Democrats. Meyers waarschuwde Nederland in een openbare zitting van het parlement op woensdag nadat hij Heyliger had bezocht in de Pointe Blanche-gevangenis waar het geschorste parlementslid langdurig wordt vastgehouden op beschuldiging van corruptie en het witwassen van geld. ,,Mocht er maar iets met hem gebeuren terwijl hij in hechtenis is, dan mogen de Nederlanders zich ernstige zorgen gaan maken.”

Meyers heeft verder niet uiteengezet welke acties ondernomen kunnen worden op basis van zijn waarschuwing.

- Advertisement -

,,Zowel Heyliger als de andere gevangenen worden 23 uur per dag binnen opgesloten met amper een uur zonneschijn en frisse lucht om te overleven”, zei Meyers. ,,Ik kan niet accepteren hoe hij wordt behandeld.”

Meyers vroeg de minister van Justitie, Cornelius de Weever, om de situatie in de gevangenis te bekijken en de zaken daar zo snel mogelijk recht te zetten.
De nare situatie in de gevangenis wordt al jarenlang aangeduid als een groot probleem. Het is echter meer in beeld gekomen sinds maart toen Heyliger vanaf Bonaire werd overgebracht naar de gevangenis.

Heyliger werd op 19 februari in zijn huis gearresteerd. Hij werd eerst onder erbarmelijke omstandigheden vastgehouden op het politiebureau van Philipsburg, totdat hij werd overgebracht naar de moderne en meer humane faciliteiten op Bonaire. Een rechtsgevecht volgde op zijn terugkeer naar Sint Maarten en dat resulteerde in zijn detentie in Pointe Blanche.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Kustwacht schiet illegale man op zee neer

De Kustwacht Caribisch gebied heeft gisteravond schoten gelost bij de aanhouding van een illegale boot in de wateren van Curaçao. Daarbij is een man gewond geraakt. De Kustwacht...

Nu.cw | Nederlandse regering reserveert 314 miljoen gulden voor Coho

In Den Haag werd gisteren de Rijksbegroting gepresenteerd. De gevolgen van het coronavirus zijn goed zichtbaar, ook op de Caribische landen in het Koninkrijk. De Nederlandse regering...

Nu.cw | Curacao Pride: ‘Hijs alsjeblieft de regenboogvlag tijdens de Pride-week’

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor...

Nu.cw | Nieuwe zittingsdatum voor de zaak-Girasol

Er zijn vier verdachten in de zaak-Girasol, waarbij het gaat om verdenking van het vervalsen van documenten, misbruik van subsidiegelden en witwassen bij de stichting Wit Gele...
- Advertentie -