AD | Het is weer carnaval!

Het is weer carnaval! | Foto Jeu Olimpio

Willemstad – Meer dan 870 kinderen paradeerden gisteren in hun kleurrijke uitdossing door de straten van Otrobanda.

Grupo Yupi telde ook dit jaar weer verreweg de meeste deelnemers, in totaal 255 kinderen verkleed als boomstronken legden de route dansend af op de klanken van dj Nello. De een na grootste groep, Isla Hubenil, beeldde het thema Moyi Flowers uit en de Yes-carnavalsgroep vroeg aandacht voor de kindermuziektraditie van Curaçao.

Groep The Bito’s viel op met het thema Empire of the Great Qing. Zij werden begeleid door de Junior All-Star Band bij de verbeelding van het thema. Van de 14 deelnemende groepen torsten 9 groepen een roadpiece mee, en de groep Twinkle Kiddo’s zelfs twee. Acht groepen hadden een praalwagen opgenomen in hun optocht. Maar liefst 252 personen waren betrokken bij de begeleiding van de jonge carnavalsvierders.

Vandaag mogen de deelnemende kinderen uitrusten, ze hebben een dag vrij van school. Want een vermoeiende dag is het geweest. De optocht bleef anderhalf uur stilstaan omdat er een grote zwerm bijen vloog bij de begraafplaats van de Roodeweg. Om veiligheidsredenen werd de stoet toen stopgezet.

De optocht was dus heel wat later dan gepland afgelopen. Op maandag 27 februari mogen de kinderen nog een keer mooi verkleed dansend door de binnenstad tijdens de afscheidsparade. Hopelijk loopt het dan wat sneller door.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *