AD | ‘Heropen onderhandelingen GZE’

Ex-premier Ben Whiteman | Persbureau Curacao

Willemstad – In een brief aan premier Eugene Rhuggenaath doet PS-leider Ben Whiteman een beroep op hem om op korte termijn een delegatie naar China te sturen om de onderhandelingen met het Chinese bedrijf GZE te hervatten.

Volgens PS is China nog altijd geïnteresseerd en bereid om ‘tot een voordelige oplossing voor Curaçao’ te komen met betrekking tot de raffinaderij. Whiteman, die jaren geleden als minister-president zelf GZE heeft binnengehaald als mogelijke partner voor de overname van de raffinaderij na 2019, stelt zich zorgen te maken over de toekomst van de Isla, die nu met tien maanden te gaan tot het einde van het contract met PdVSA erg onzeker is.

,,De regering en het volk in het algemeen hebben aangegeven dat de raffinaderij open en operationeel moet blijven. Het aantal bestaande banen bij de raffinaderij moet gegarandeerd worden”, zo schrijft Whiteman in zijn brief.

,,Pueblo Soberano is van mening dat er niet meer ruimte is voor verdeeldheid in ons land. De verdeeldheid die gedurende meer dan twintig jaar heeft geheerst, heeft bewezen meer verliezers te kennen dan winnaars. Het is van spoedeisend belang dat we de koppen bij elkaar steken om Curaçao te redden.”

Gezien de uitdagingen waar Venezuela momenteel mee geconfronteerd wordt, ziet PS op dit moment geen toekomst voor het staatsoliebedrijf PdVSA en wijst daarom weer in de richting van China.

,,De Venezolaanse en de Chinese regering hebben grootschalige commerciële banden op verschillende gebieden, met name op het gebied van olie. Het transport van olie onder de Chinese vlag of dat van BP (British Petroleum) zal niet onderworpen worden aan de sancties van de VS tegen Venezuela. GZE heeft een Heads of Agreement getekend met BP voor het project van de raffinaderij op Curaçao. GZE heeft het arbitrageproces met Curaçao ‘on hold’ gezet”,

zo somt Whiteman op. Dit wijst er volgens de oudpremier allemaal op dat China nog een mogelijkheid is voor overname van de raffinaderij na 2019.

Bron: Antilliaans Dagblad

15 Reacties op “AD | ‘Heropen onderhandelingen GZE’

 1. Donder op man, laat china maar hier komen geheel opeigen kosten en bedelen om de refeneria.

 2. Wat meer respect voor de Rechtsstaat, die zich op dit forum ontpopt heeft als een kontenlikker van Gerrit Schotte.

  Ik zou het niet kunnen maar de Rechtsstaat doet het met smaak.

 3. John Bash

  Die hersenpan van whiteman heeft nog minder hersens dan een kip.

 4. @De Rechtsstaat

  Nu willen we met zijn allen ook wel een keer weten,what have you done for your country, ??

 5. Iemand die nog beweerd dat Isla/PDVSA open moet blijven,verdiend van mij de galg.

 6. @De Rechtstaat,
  Als contractor gewerkt tm 3 jaar terug, na een paar incidenten heb ik besloten voor mijn eigenveiligheid en die van mijn personeel daar niet meer te willen werken en heb mij daar als contractor terug getrokken.
  Ja Martijn is mijn echte naam, maar wie is dan wel de naam achter De Rechtsstaat? is dat geen Pseudoniem? en wie ben jij dan wel en wat beteken jij voor Curacao?

 7. Antwoord op de vraag van De Rechtsstaat: gewerkt.

  En dat kan ik helaas niet zeggen van mijn Curacaose collega’s. Heb aardig wat van de wereld gezien, maar mijn god, een Curacaoenaar als college wens je je vijand nog niet toe.

 8. @derechstaat, die vraag willen we ook graag aan jou stellen?

  Behalve criminelen als Schotte als heiligen te zien doe je verder niets voor Curacao. Lijkt wel een schuilnaam voor mensen zoals Gio Atalita, Norbert Georige, Menki Rojer of Lucho Rosales

 9. De Rechtsstaat

  Frits, Martijn, Henk, Brian, Frank en Dino lekker klootviolen met pseudoniemen op dit forum, hé?

  Ik vraag mij af, wat hebben jullie, in de afgelopen periode, eigenlijk gedaan voor Curaçao?

 10. Hij is alleen maar bang dat hij centjes mis loopt. Hij is zo doorzichtig als glas. Hoe gaat Curaçao naar de klote.

 11. Beste Dr Whiteman, beperk je met doktertje spelen! Er is echt geen partij te vinden die intresse heeft in deze oude verwaarloosde en gevaarlijke roestbak, wil niemand dat inzien? Personeel van isla kijk om je heen en verlaat dit zinkende schip voor het te laat is dit gaat de zelfde kant op als inselair, laat je geen zand in de ogen strooien door dit soort nep politici en vakbonds mensen als Cova. Pak nu je kans over 10 maanden is het te laat.

 12. Obesitas Whiteman heeft geld nodig, ontevreden met zijn door de belastingbetaler opgehoeste persoonlijke dagelijkse beveiliging?? Wat een zwerver zeg.

 13. Laat ze eerst die 18 miljoen terug betalen!

 14. Moet er weer gesnoepreisd worden?

  Heeft partijgenoot Wacko Werner Wiels niet genoeg geld over de balk gegooid?

  Moet het levende lijk Maria Liberia Peeters weer opgegraven worden en in een vliegtuig gehesen?

  Heeft Terror Cova niet al genoeg schade aangericht?

  PS moet zich doodschamen voor de schade aangericht door de mafia familie Wiels, waarvan de helft in de Capriles kliniek heeft gezeten en de andere helft in Bon Futuro thuis hoort, naast gekke Gerrit.

 15. Gaan we weer een route zoeken om geld in eigen zak te steken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *