AD | Helden uit Bonaire onderscheiden in Den Haag

Bonaire helden Elvis Thodé (23) en Emma Gomaa (21)

Kralendijk – Twee helden uit Bonaire zijn in Den Haag onderscheiden met de bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds. Die werd overhandigd door burgemeester Pauline Krikke.

Het Carnegie Heldenfonds onderscheidt sinds 1911 mensen die met gevaar voor eigen leven iemands leven hebben gered. Dat deden Elvis Thodé (23) en Emma Gomaa (21) op Bevrijdingsdag 5 mei toen ze vanuit hun appartement de steekpartij zagen van de Syriër Malek F., die inmiddels wordt vervolgd voor terrorisme. Hij zei een martelaar te willen worden door te worden doodgeschoten door de politie.
Thodé rende met een aantal handdoeken naar beneden, waar hij eerste hulp verleende aan de gewonden. Zijn vriendin Emma volgde hem en kalmeerde de slachtoffers tot de ambulance arriveerde.
Thodé en Gomaa studeren allebei in Rotterdam, respectievelijk chemische technologie en psychologie. Beiden willen na hun studie terugkeren naar Bonaire.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Helden uit Bonaire onderscheiden in Den Haag

  1. Respect voor deze mensen.

    Vrees alleen dat er wanneer ze afgestudeerd zijn weinig werk voor hen is op Bonaire, een eiland met een handvol mensen, 4 ezels en een leguaan.

    Al kan de psycholoog er wel wat doen aan de macamba afkeer op Bonaire. Men beseft niet dat men op dat eiland meer heeft aan 1 macamba met geld dan aan 100 Haitianen zonder geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *