Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Heisa om flatscreen bij CPA

Wie is Amparo Dos Santos?

Slechts één eis van ontslagen Dos Santos ingewilligd
Sinds president-commissaris Amparo Dos Santos bij CPA de scepter zwaait, komen er allerlei wilde verhalen los

Willemstad – Ochtendblad Ultimo Noticia heeft gisteren een soort rectificatie geplaatst van een eerder bericht in dezelfde krant, namelijk dat ex-directeur Richard Lopez Ramirez met een grote flatscreen onder z’n arm het gebouw van havenbedrijf CPA zou hebben verlaten.

Niets van waar, reageerde Lopez Ramirez boos, aldus de krant gisteren. Ultimo schrijft de laatste weken bijna dagelijks over de misstanden bij overheids- nv Curaçao Ports Authority.

- Advertentie -

Het is meestal moeilijk na te gaan in hoeverre het nieuws dat wordt gebracht officieel is bevestigd, aangezien veelal de bron niet wordt genoemd. Maar sinds president-commissaris Amparo Dos Santos er de scepter zwaait, komen er allerlei wilde verhalen los. Een deel daarvan zal een kern van waarheid hebben, maar het verhaal over de flatscreen lijkt in elk geval niet te kloppen. Betrokkene zelf ontkent in elk geval ten stelligste.

Eerst telefonisch, brengt Ultimo zelf, daarna gevolgd door een e-mail mét een digitale foto van de flatscreen; keurig opgeslagen in een ruimte van de administratie.

De ex-directeur had de redactie van Ultimo boos laten weten dat ten eerste de flatscreen zich dus nog gewoon keurig op kantoor bevindt, ten tweede zijn auto veel te klein is om zo’n grote televisie daarin mee te nemen; en op de derde plaats dat hij wel een reus moet zijn om zo’n groot scherm onder zijn arm mee te kunnen sjouwen.

In de mail wordt daaraan nog toegevoegd dat ook de bewakingsdienst van CPA bevestigd dat niemand Lopez Ramirez met zo’n flatscreen onder zijn arm heeft zien lopen en dat de aanwezigheid van het toestel op kantoor door de security wordt bevestigd. Dat staat op pagina 2, om vervolgens iets verderop in de krant toch voort te borduren op het vermeende meenemen van de dure tv.

Wie is Amparo Dos Santos?

- Advertisement -

Met de komst van Amparo Dos Santos als voorzitter van de Raad van Commissarissen lijkt, zoals gezegd, het een stuk onrustiger bij het havenbedrijf Curaçao Ports Authority (CPA) waar eerst woensdag werd gestaakt en nadat de rust leek teruggekeerd waar dat gisteren opnieuw gebeurde. Wie is die nieuwe president- commissaris van overheids- nv CPA?

Amparo Miro Dos Santos werd in 1958 geboren op Curaçao. Hij is volgens zijn curriculum vitea – in het bezit van het Antilliaans Dagblad – getrouwd en heeft twee kinderen. Op de cv staat ook dat hij de Wilhelmina basisschool bezocht en daarvoor ‘slaagde’. Dat geldt niet voor de middelbare Hendrikschool, maar wel voor de technische school ‘Broeder Romer (Brakkeput)’.

Sinds 1988 is hij directeur en eigenaar van naar eigen opgaaf ‘Servicio Vigilancia Otrobanda nv’. Dat waren 22 ‘succesvolle jaren’, aldus de levensbeschrijving. Het Handelregister van de Kamer van Koophandel (KvK) vermeldt deze naam van een vennootschap echter niet.

Ook het telefoonboek 2010 kent deze naam niet – evenmin in andere spellingsvarianten – en dat geldt overigens ook voor Google.com. UTS klantenservice heeft de naam niet in haar bestand. Concurrent Servicio Panamericano De Vigilancia kent het genoemde bedrijf niet.

Op de cv van Dos Santos staat verder dat ‘tussen juli 2003 en juli 2005 mijn persoon werd geëerd door de US Air Force voor een speciaal onderzoek op het eiland Curaçao waarbij ik assisteerde met mijn diensten’.

Sinds 2003 is Dos Santos naar eigen zeggen ook directeur en eigenaar van Coshel nv (wat hij zelf omschrijft als een ‘appliance & electronics store’, maar wat volgens de beschrijving van de KvK doet aan ‘het bereiden van chemische, cosmetische en aanverwante producten, meer in het bijzonder parfumerieën, alsmede import van grondstoffen voor de bereiding daarvan en de export, groot en kleinhandel in deze producten’).

Coshel werd volgens de KvK opgericht in 1995 en is gevestigd aan de Heelsumstraat 25. Iets verderop, op 25A woont minister George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK) van Financiën (zo vermeldt althans het uitreksel van Two Brothers nv, waarvan Jamaloodin directeur is en ‘broer’ Robertico Dos Santos ook). Op 25A is ook Speedie Services Group nv gevestigd (met Caryllisch Carolien Martina Campbell als directeur evenals van diverse Speedy-bedrijven: zoals Speedy Kopter (Curaçao) nv), Speedy Armored Division nv en A-1 Monitoring Station nv. Terug naar Dos Santos.

De president-commissaris heeft op zijn cv de volgende personen als referentie over hem opgegeven: Jacobo ‘Cocochi’ Prins, Franklin Serphos, Fernando da Costa Gomez, Sidney Ricardo, Philip Martis en Tony Henriquez.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

ParadiseFM | Deloitte Dutch Caribbean uit kritiek op beleid minister van Financiën

Er komt kritiek uit de vrije markt op de belastingplannen van Minister van...

AntilliaansDagblad | Statia opent grens voor gevaccineerden

Oranjestad - Met ingang van maandag 2 augustus 2021 is op Sint Eustatius...

AntilliaansDagblad | Voorlopige hechtenis AVP-lid Sevinger geschorst

De voorlopige hechtenis van AVP-lid Benny Sevinger is gistermiddag om 16.00 uur geschorst. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit bekendgemaakt.

AntilliaansDagblad | Partij MAN wil stemmen terug

Willemstad - Na een evaluatie van de uitslag van de Statenverkiezingen waarbij de...

AntilliaansDagblad | Richtlijnen vertonen ‘ernstige gebreken’

MinFin Silvania geeft vorderingen (=bezittingen) Land zomaar weg

AntilliaansDagblad | Misbruik van NOW-regeling gemaakt

Isebia: Voorwaarden beter formuleren
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch Caribbean gezegd dat het beleid van Minister van Financiën Javier Silvania ernstige gebreken vertoont....

Nu.cw | Overheid wil onrust Playa Piskado aanpakken

Het heeft een aantal jaar geduurd, maar de overheid heeft inmiddels besloten dat ook zij de overlast bij Playa Piskado op Westpunt willen aanpakken. Het wordt steeds drukker...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...
- Advertentie -