27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 22:53

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Gino Campbell interim bij GCB

Gino Campbell interim bij GCB
Gino Campbell interim bij GCB

Willemstad – De Gaming Control Board (GCB) heeft ‘in het kader van het spoedeisende karakter’, een interim-directeur benoemd in de persoon van Gino Campbell.

Dit wordt bevestigd door de minister van Financiën, George Jamaloodin (MFK). Hij voegt eraan toe dat er nog een open sollicitatieprocedure zal volgen voor de functie van directeur.

Het een en ander wordt volgens hem bewerkstelligd als alle statuten van overheids- nv’s zijn aangepast volgens de regels van de wet corporate governance. Ook zijn er ‘tijdelijk’ twee nieuwe leden benoemd in het bestuur, te weten voorzitter Sherwin Casper en lid Luigi dos Santos met 30 jaar ervaring in de sector.

- Advertentie -

Casper is directeur van de stichting Belastingaccountantsbureau (BAB). Volgens Jamaloodin zijn deze drie personen goedgekeurd door de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab), die moet toetsen of zij passen binnen de gestelde regelgeving van ‘good corporate governance’. Op de website van de Soab, die alle adviezen over benoemingen publiceert omdat deze openbaar zijn, is hier echter nog niets over terug te vinden.

Soab-directeur Geomaly Martes is in het buitenland en kon geen informatie geven.

Volgens andere media is Luigi dos Santos een broer van Jamaloodin en is Campbell familie van directeur Caryllisch Campbell van Speedy Kopter, waarvan minister Jamaloodin directeur-eigenaar was en waarin hij vermoedelijk nog belangen heeft.

Gino Campbell

Volgens Linkedin is Campbell partner van HLB Netherlands Antilles Accountants & Business Advisors. Vanaf 1 juni van dit jaar is het bedrijf waartoe Campbell behoorde, Backbone Business Advisors, lid geworden van HLB International, een wereldwijd netwerk van onafhankelijke accountantskantoren en adviseurs.

- Advertisement -

In het verleden was hij werkzaam als manager van een bedrijf in de Vrije Zone en bij Fortis Prime Fund Solutions. Ook werkte hij 5,5 jaar bij Ernst & Young, bijna vier jaar bij PricewaterhouseCoopers en minder dan een jaar bij KPMG.

Hij studeerde van 2002-2009 aan de New Mexico State Board of Accountancy en werd daarmee ‘Certified Public Accountant’ (CPA). Ook behaalde hij zijn bachelordiploma aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA).

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Gokken – casino’s & loterijen (FWNK, GCB & illegale loterijen)

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Stadsrust weer in ongelijk gesteld

Omwonenden kunnen voorlopig weer enigszins opgelucht ademhalen, hoewel de hoge onafgebouwde appartementsgebouwen van het project Stadsrust pal naast hun huizen en tuinen nog wel (even) zullen blijven staan. Ook in hoger beroep trekken de ontwikkelaar en de minister van VVRP aan het kortste eind.

AntilliaansDagblad | Ramon Chong in beroep

PNP-man en voormalig kandidaat voor het ministerschap voor de portefeuille van Economische Ontwikkeling, Ramon Chong, gaat via de rechtsgang alsnog proberen om minister te worden. Het proces wordt aangespannen tegen het Land, de voormalige formateur Chester Peterson en de minister-president die als functionaris over de voordracht van de kandidaten gaat.

AntilliaansDagblad | Hulp illegalen via IOM verlengd

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) die in juni de taak van het Rode Kruis overnam om ‘ongedocumenteerden’ - getroffen door de coronacrisis - te voorzien van noodhulp in de vorm van voedselpakketten en voedselkaarten, zal langer dan gepland actief blijven.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -