30 C
Willemstad
• vrijdag 14 mei 2021 15:03

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | MFK en PNP slaan gesprek COHO af

De coalitiepartijen MFK en PNP willen niet met Knops in gesprek over het COHO. Dat zegt PNP-leider Ruthmilda Larmonie in de Amigoe. Al eerder gaf de nieuwe...

ParadiseFM | Laatste kans om tweede Pfizer prik te krijgen

Dit weekend is de laatste kans om een tweede Pfizer vaccinatie te krijgen. Dat kan alleen nog aanstaande zondag tussen twaalf en vijf ‘s middags bij het...

ParadiseFM | “Akkoord met Corc nog deze maand”

Refeneria di Korsou (RDK) en potentiële nieuwe uitbater Corc zijn er bijna uit. Ze verwachten deze maand nog tot een akkoord te komen. Dat schrijft het Antilliaans...
- Advertisement -spot_img

AD | Gevangenen in Pointe Blanche blijven staken

HomeMediaAD | Gevangenen in Pointe Blanche blijven staken

Vertegenwoordigster mr. Sjamira Roseburg van Sulvaran en Peterson advocaten

Philipsburg – De staking in de Pointe Blanche-gevangenis gaat door. Gevangenen die in de keuken werken, schoonmaken, of andere klusjes doen binnen de grenzen van de gevangenis, staken sinds 23 oktober.
De wettelijke vertegenwoordiger van de stakende gevangenen, advocaat Sjamira Roseburg zei dat de Vereniging van Gevangenen vorige week vrijdag een ontmoeting had met onder andere interim-minister van Justitie, Egbert Doran, en Statenlid Luc Mercelina. Dat meldt The Daily Herald.

Roseburg beschreef de bijeenkomst als een ‘productief dialoog’. De gevangenen gaven Doran en Mercelina ook een rondleiding door de gevangenis, waarbij andere gevangenen zich ook konden uitlaten over de situatie in de gevangenis.

Twintig klachten van de gevangenen werden tijdens de vergadering besproken en Doran beloofde uiterlijk vrijdag 29 november een antwoord te geven over de mogelijkheden om de klachten op korte termijn aan te pakken, zei Roseburg.
Zowel Mercelina als Doran zeiden dat ze ‘geschokt’ waren over de ellendige omstandigheden waaronder de gevangenen leven en gaven aan dat dit probleem hoog op de agenda staat.

,,Er is hoop, maar zolang ‘een paar dingen’ niet op papier worden gezet, gaat de ‘vreedzame’ staking door”, aldus de advocaat.

Tot op heden hebben de gevangenen hun werkzaamheden neergelegd. Dit zorgt voor een extra last voor gevangenisbewakers en ander personeel. ,,We wachten”, zei Roseburg namens de Vereniging van Gevangenen.

De stakende gevangenen hebben een lange lijst met klachten over de situatie in de gevangenis, waaronder overvolle cellen, lekkend regenwater, onhygiënische en onveilige omstandigheden, ongedierte, beperkte of geen recreatie en onduidelijke regels met betrekking tot vroege vrijlating.

De gevangenen eisen ook dat het rechtssysteem de aanbevelingen opvolgt van de Raad voor de Rechtshandhaving en het Europees Comité voor de Preventie van Foltering en Onmenselijke of Vernederende Behandeling of Bestraffing (CPT) met betrekking tot de verlichting van mensenrechtenschendingen in de gevangenis.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties