28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Gevangenen in Pointe Blanche blijven staken

HomeMediaAD | Gevangenen in Pointe Blanche blijven staken
Vertegenwoordigster mr. Sjamira Roseburg van Sulvaran en Peterson advocaten

Philipsburg – De staking in de Pointe Blanche-gevangenis gaat door. Gevangenen die in de keuken werken, schoonmaken, of andere klusjes doen binnen de grenzen van de gevangenis, staken sinds 23 oktober.
De wettelijke vertegenwoordiger van de stakende gevangenen, advocaat Sjamira Roseburg zei dat de Vereniging van Gevangenen vorige week vrijdag een ontmoeting had met onder andere interim-minister van Justitie, Egbert Doran, en Statenlid Luc Mercelina. Dat meldt The Daily Herald.

Roseburg beschreef de bijeenkomst als een ‘productief dialoog’. De gevangenen gaven Doran en Mercelina ook een rondleiding door de gevangenis, waarbij andere gevangenen zich ook konden uitlaten over de situatie in de gevangenis.

Twintig klachten van de gevangenen werden tijdens de vergadering besproken en Doran beloofde uiterlijk vrijdag 29 november een antwoord te geven over de mogelijkheden om de klachten op korte termijn aan te pakken, zei Roseburg.
Zowel Mercelina als Doran zeiden dat ze ‘geschokt’ waren over de ellendige omstandigheden waaronder de gevangenen leven en gaven aan dat dit probleem hoog op de agenda staat.

,,Er is hoop, maar zolang ‘een paar dingen’ niet op papier worden gezet, gaat de ‘vreedzame’ staking door”, aldus de advocaat.

Tot op heden hebben de gevangenen hun werkzaamheden neergelegd. Dit zorgt voor een extra last voor gevangenisbewakers en ander personeel. ,,We wachten”, zei Roseburg namens de Vereniging van Gevangenen.

De stakende gevangenen hebben een lange lijst met klachten over de situatie in de gevangenis, waaronder overvolle cellen, lekkend regenwater, onhygiënische en onveilige omstandigheden, ongedierte, beperkte of geen recreatie en onduidelijke regels met betrekking tot vroege vrijlating.

De gevangenen eisen ook dat het rechtssysteem de aanbevelingen opvolgt van de Raad voor de Rechtshandhaving en het Europees Comité voor de Preventie van Foltering en Onmenselijke of Vernederende Behandeling of Bestraffing (CPT) met betrekking tot de verlichting van mensenrechtenschendingen in de gevangenis.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties