34 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

AD | Geen zicht op aantal stakende ambtenaren

HomeMediaAD | Geen zicht op aantal stakende ambtenaren
Ambtenaren stakingen | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Gelijke monniken, gelijke kappen is niet het motto van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) en de minister Armin Konket (MAN) waar het gaat om de uitbetaling van ongeoorloofd verzuimende stakende ambtenaren.

De stakende ambtenaren worden namelijk – uit onmacht en onvermogen, zo stelt Konket – toch uitbetaald. Dat het oneerlijk is blijkt uit de reactie van de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Marilyn Alcalá-Wallé (PAR). Zij stelt dat bij de Dienst Openbare Scholen nagegaan is welke docenten eerder dit jaar staakten.

,,Dit lijstje wordt doorgegeven aan BPD. Ik zou wel na moeten gaan of ook inderdaad overgegaan is tot het niet uitbetalen van deze onderwijsgevenden”, zo voegt de Onderwijsminister eraan toe. Zij stelt dat het niet uitbetalen van onterecht stakende ambtenaren geregeld is in de Landsverordening materieel ambtenarenrecht (LMA).

,,Het is wel een beetje scheef”, zegt Konket zelf, als gevraagd wordt hoe het dan zit met de stakende politieagenten. Die worden, zo mag uit deze reactie blijken, niet uitbetaald. Wat het probleem is volgens de BPD-minister is dat er geen goed registratiesysteem is bij de verschillende ministeries.

,,Sommigen hebben een prikklok, maar bij het WTC is die er bijvoorbeeld niet. Daar komt bij dat ook sommige secretarissen-generaal gestaakt hebben of passief meegewerkt hebben aan het niet registreren van de afwezige ambtenaren. Als het gaat om informatieve vakbondsbijeenkomsten, dan is het toegestaan dat ambtenaren twee uur van het werk weg mogen. Als je ambtenaren op foto’s ziet staan bij die bijeenkomsten, wil dat niet direct zeggen dat zij de hele dag gestaakt en niet gewerkt hebben.”

Hij legt uit dat het ook zo is met de inactieven bij de overheid. ,,Ook hier is geen zicht op en we weten niet of de lijst compleet is.”

Hoewel de minister verzocht heeft om een lijst met namen en aantal dagen dat gestaakt is, geeft hij aan dat die er waarschijnlijk niet komt. ,,Het is moeilijk om er inzicht in te krijgen. Ik kan dan ook niet vertellen om hoeveel geld het gaat of om hoeveel ambtenaren.”

Konket: ,,Ik geef toe dat de regering hier een verkeerd signaal mee afgeeft en dat het naar buiten toe een volledig verkeerd beeld schetst. In de toekomst zou dit opgelost moeten worden, maar vanwege de financiële problemen zou ik niet weten hoe.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

  1. “Er is dat er geen goed registratiesysteem is bij de verschillende ministeries.” Hoelang hebben we al een DienstInformatieVoorziening? Kan me lang geleden nog herinneren dat deze afdeling vol zat met spelers van Royals Scorpions en softbalsters van Pichingolo. Blijkbaar was kennis van ICT niet noodzakelijk maar wel vangen en slaan.

  2. Gezwam, gezwets in de ruimte van deze minister. Allen ontslag aanzeggen en van degenen die aan kunnen tonen dat ze niet gestaakt hebben kan het aanzeggen ingetrokken worden. Het zou de bonden sieren als zij de registratie van stakers zouden delen met de ministeries. Dan ben je eerlijk bezig als stakende bond. Maar neen het zijn gewoon parasieten.

  3. Dus wordt het tijd dat men eerst eens begint met een goed personeelsbestand bij de verschillende ministeries. Degene die niet productief zijn eruit en niet met een giga wachtgeld regeling. Een goede manier om daar te beginnen met de bezuinigingen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties