31 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

DH | Witness says Frans got large ‘commission’ for BTP building but also other former politicians

~ Including $200k in political contributions to Ohndhae ~ PHILIPSBURG--Two witnesses testified under oath in open court on Wednesday as part of former Member of Parliament (MP) Frans...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Geen steunbewijs voor ontmoeting’

HomeMediaAD | ‘Geen steunbewijs voor ontmoeting’
Jamaloodin zou volgens de informant hebben aangegeven geen interesse te hebben in de buit, maar zou wel hebben gevraagd of hij iemand ‘koud’ kon maken voor hem en zou hebben gezegd dat het ging om Helmin Wiels | Jeu Olimpio

Willemstad – Er is geen steunbewijs voor de ontmoeting tussen George Jamaloodin en Luigi ‘Pretu’ Florentina en Burney Fonseca, alias Nini, waarbij Jamaloodin de opdracht voor de moord op Helmin Wiels zou hebben gegeven en Fonseca en Florentina het zouden hebben aangenomen.

Dat stelt raadsman Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, namens het verdedigingsteam van Jamaloodin in een uitgebreide persverklaring.

De verdediging voert in het bericht aan dat het Openbaar Ministerie zich in de zaak tegen Jamaloodin voornamelijk baseert op verklaringen van Edsel Gumbs, het voormalig hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC). Gumbs heeft in verklaringen van 31 maart 2017 aangegeven dat hij enkele dagen na de moord op Wiels op 5 mei 2013 zou zijn benaderd door een anonieme informant van de VDC. Deze informant zou informatie hebben over de betrokkenheid van Jamaloodin en Fonseca bij de moord op Wiels.

Tijdens de ontmoeting met de informant – een lid van de bende No Limit Soldiers – zou deze Gumbs hebben verteld dat hij op een avond in de buurt van de woning van Jamaloodin aan de Heelsumstraat was, toen hij had gezien dat één van de overvallers van een overval op een juwelier naar Jamaloodin zou zijn gereden in een auto met geblindeerde achterruiten, om aan hem de buit van de overval te verkopen.

Jamaloodin zou volgens de informant hebben aangegeven geen interesse te hebben in de buit, maar zou wel hebben gevraagd of hij iemand ‘koud’ kon maken voor hem en zou hebben gezegd dat het ging om Helmin Wiels.

Volgens de informant van Gumbs zat Pretu achterin de auto bij de overvaller, maar kon Jamaloodin hem niet zien vanwege de geblindeerde autoruiten. De informant kon hem echter wel zien omdat hij dicht bij de autoruit zou hebben gekeken. De overvaller zou geen interesse hebben gehad in het aanbod van Jamaloodin, maar diezelfde nacht zouden Pretu en Fonseca terug zijn gekomen, waarbij Fonseca Jamaloodin zou hebben aangesproken met ‘ma tende ku bo tin un trabou mi a bin tum’é’. Hieruit begrijpt Gumbs, zo stelt de verdediging van Jamaloodin, dat Fonseca het aanbod om Wiels te vermoorden kwam aannemen. De informant bevond zich volgens Gumbs in de buurt van Jamaloodin tijdens beide ontmoetingen.

Jamaloodin en Fonseca ontkennen zelf dat deze ontmoetingen hebben plaatsgevonden. En Pretu leeft niet meer, ‘dus hem kan niets worden gevraagd’, aldus het verdedigingsteam van Jamaloodin. ,,De vermoedelijke overvallers bevestigen het verhaal niet, de informant is niet te identificeren en ook de beveiligingsbeambten bevestigen het verhaal niet. Verder is er geen ander feitelijk bewijs in het dossier naar voren gekomen waaruit blijkt dat de nachtelijke ontmoetingen hebben plaatsgevonden”, aldus het team van de oud-minister van Financiën Jamaloodin.

De verdediging beschuldigt het Openbaar Ministerie verder van het vernietigen van ‘cruciaal bewijs in een lopende strafprocedure’ en stelt dat dit ‘uiteraard’ tot gevolg heeft ‘dat niet geverifieerd kan worden door de verdediging of de gesprekken überhaupt ooit hebben plaatsgevonden en wat de inhoud daarvan was’.

Het is ook om deze reden dat de verdediging stelt dat volgende week geen regiezitting kan plaatsvinden. ,,De verdediging heeft aangegeven niet akkoord te gaan met een regiezitting zolang zij niet over het volledige dossier beschikt.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 reacties

 1. @Joep, Wiels gaf aan dat Cooper en Schotte megacorrupt waren en dat hij voldoende bewijs had om ze voor jaren achter de tralies te krijgen. Tevens wilde hij de illegale goksites van Dos Santos aanpakken..

  Dus wie had er baat bij moord van Wiels?

 2. @Joep, vraagt, “Wie heeft er nog meer belang bij de dood van Wiels “. Beste Joep, de video van zaterdag 4 mei voor de moord op Wiels staat nog op internet. Hij gaf aan maandag ook met bewijs tegen UTS wat betreft illegale sms loterijen te komen. Tot de dag van vandaag is het voor mij een raadsel dat De Geuss nooit is verhoord en dat de advocaten zelfs geen opmerking daarover hadden.

 3. Blijf het apart vinden.
  Wel een vent zijn door iemand te vermoorden, maar geen vent zijn wanneer je de consequenties daarvan moet ondergaan.

  De meest simpele vraag is dan nog:
  Wanneer Jamaloodin (en MFK) niet achter de moord op Wiels zitten, wie dan wel ? Wie heeft er nog meer belang bij de dood van Wiels ?

 4. Het zal zo wel weer zijn dat het twee span, spik en lielieputer Knoops het weer moeten over nemen, trouwens hebben die ook geen kans, net zoals bij de recht zaak van Gerrit de Raaf ( gedetineerde). Overal waar Peppie & Kokkie over het gras loopt, groeit nooit meer een grassprietje zo besmet zijn deze rad draaiers.

 5. @ Brian S, mensen denken dat Peppie en consorten de publieke opinie kunnen beïnvloeden. Ze vergeten dat dit alleen van toepassing is voor een klein gedeelte van de bevolking. Rechtzaken moet je niet in de pers vechten maar in de rechtbank. Daarom wint Peppie nooit strafzakken. Conclusie; Peppie en consorten zijn niks meer dan – duur betaalde – spindoctors.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties