AD | Geen quads meer in natuur of op de weg op Aruba

,,Aruba is vrijwel het enige land ter wereld waar dit soort voertuigen op de openbare weg mogen. Daar zijn ze eigenlijk niet geschikt voor” | Antilliaans Dagblad

Oranjestad – Fundacion Parke Nacional Arikok (FPNA) laat voortaan geen quads, motorfietsen, buggy’s en trikes meer toe in de natuurgebieden die onder hun beheer staan.

Minister Marisol Lopez-Tromp van Ruimtelijke Ontwikkeling, Infrastructuur en Milieu wil gemotoriseerde pleziervoertuigen ook weren van de openbare weg.

De overheid gebruikt de impasse in het toerisme om te analyseren welke ontwikkelingen dermate ongewenst zijn dat ze in de toekomst niet meer worden toegestaan. De groepen quads en dergelijke zorgen voor veel overlast op straat en er gebeuren veel ongelukken mee.

,,Aruba is vrijwel het enige land ter wereld waar dit soort voertuigen op de openbare weg mogen. Daar zijn ze eigenlijk niet geschikt voor”, aldus Lopez-Tromp. Ze baseert haar voornemen tot een verbod op het Ruimtelijke Ontwikkelingsplan.

FPNA sluit aan bij de plannen van de bewindsvrouw, door pleziervoertuigen te weren uit de natuurgebieden.

Tot het einde van het jaar geldt nog een overgangstermijn en mogen groepen quads en dergelijke, nog wel als georganiseerde tour Parke Arikok in. De touroperator moet zich daarvoor wel registreren bij FPNA en dient zich aan strikte regels te houden.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Geen quads meer in natuur of op de weg op Aruba

 1. Ik heb geen enkel bezwaar tegan quads, maar helaas worden ze vrijwel altijd bestuurd door randdebielen.

  Of Carlos Monks, Rob Blaauws of Carla Huecks.

 2. Knoek-koe

  ……Aruba is vrijwel het enige land ter wereld waar dit soort voertuigen op de openbare weg mogen…..

  Samen met Curaçao dan….

 3. Roy Rogers

  Geen goeie voorbeeld voor Curacao????
  Een aantal quadrijders zullen mij zeker kwalijk nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *