AD | Geen officieel bericht van Nederland over bijstand

Eugene-Rhuggenaath persconferentie | Persbureau Curacao

Willemstad – De Curaçaose regering had tot en met gisteren nog geen officieel bericht vanuit Nederland ontvangen waarmee – zoals aangegeven in de Voorjaarsnota – een toezegging van bijna 24 miljoen euro wordt gedaan voor de opvang van Venezolaanse vluchtelingen en de versterking van de asielprocedures.

Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath (PAR) tegenover deze krant bekendgemaakt. Maandag werd in de voorjaarsnota 2019 aangegeven dat de Nederlandse regering 23,8 miljoen euro vrijmaakt voor de bijstandsverzoeken van Aruba en Curaçao voor de toegenomen migratie als gevolg van de crisis in Venezuela.

,,Ik neem aan dat dit conform de verzoeken vanuit de eilanden zelf voor hulp en bijstand van Nederland is”, aldus de premier. ,,Nederland heeft namelijk eerder geïnformeerd bereid te zijn te helpen, dus ik denk dat deze intentie nu terugkomt in de Voorjaarsnota, maar een officiële toezegging en/of details hebben we zelf nog niet ontvangen.”

Uit de Voorjaarsnota, die maandag werd gepubliceerd, wordt duidelijk dat de door Nederland toegezegde financiële middelen aan de opvang van vluchtelingen en de versterking van de asielprocedures op Curaçao en Aruba wordt besteed.

De specifieke besteding is in handen van staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Bron: Antilliaans Dagblad (van 29 mei 2019)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *