AD | Gebrek aan quorum in Staten Sint Maarten voor benoeming

SXM Parliament | Antilliaans dagblad

Philipsburg – Het is misschien het einde van het jaarlijkse zomerreces van het parlement, maar de leden lijken niet allemaal weer aan het werk te zijn. Slechts vier parlementsleden hebben gisterochtend getekend voor wat de eerste zitting van de Staten sinds begin juli zou zijn.

Dat meldt The Daily Herald.

De plenaire vergadering van de Staten werd bijeengeroepen door parlementsvoorzitter Sarah Wescot-Williams om de benoeming van een nieuw hoofd van de Algemene Rekenkamer af te handelen. Deze beslissing is nu geblokkeerd totdat een nieuwe vergadering kan worden bijeengeroepen en hopelijk met een quorum kan worden gehouden.

De vergadering van gisteren zou om 9.30 uur beginnen. Om 10.00 uur waren er echter slechts vier parlementsleden, te weten Wescot-Williams, Luc Mercelina en Jules James van de United Democrats en Claude Peterson (St. Maarten Christian Party).

Alleen Statenleden Chanel Brownbill en Sidharth Bijlani van de United Democrats en Silveria Jacobs en Egbert Doran van National Alliance hadden afgezegd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Gebrek aan quorum in Staten Sint Maarten voor benoeming

  1. En te bedenken dat parlementariërs op SXM, 18K dollar per maand krijgen.

    Voor enkelen op deze eilanden is het een zegen dat Nederland ooit deze eilanden heeft gekoloniseerd.

    Af en toe schreeuwen dat we onafhankelijk moeten worden (Un Pueblo Soberano) helpt de domme bevolking op een dwaal spoor te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *