AD | ‘Felida is er met het geld vandoor’

Sumusica Curaçao bv en directeur Gìsgard Felida | Jeu Olimpio

Willemstad – Gedupeerden van het Curaçao Ponton Festival hebben gistermiddag aangifte gedaan tegen Sumusica Curaçao bv en directeur Gìsgard Felida. Volgens verschillende bronnen is Felida naar Nederland vertrokken.

De aangifte bij het politiebureau Rio Canario gebeurde op initiatief van Dianne Schenk en enkele vrienden. Zij deed een oproep op Facebook aan alle mensen die een kaartje hebben gekocht voor het Ponton Festival en hun geld niet terug hebben gekregen – maar ook aan gedupeerden van eerdere evenementen waar Felida bij betrokken was -, om gistermiddag om 18.00 uur bij het politiekantoor te verzamelen. Schenk gaat ervanuit dat iedereen naar zijn centen kan fluiten.

,,Maar na de aangifte kan Felida in ieder geval niet nog eens een evenement organiseren op Curaçao. Dan heeft hij een strafblad en stopt het”, aldus een strijdbare Schenk.

Inmiddels wijst alles erop dat de vogel is gevlogen. Ook het Antilliaans Dagblad lukt het niet om in contact te komen met Gìsgard Felida of iemand anders van de organisatie van het Curaçao Ponton Festival. Felida neemt zijn telefoon niet op en reageert ook niet op een WhatsApp-bericht, dat hij wel ontvangt. Ook na bellen van het nummer van de organisatie op de Facebookpagina blijft het stil aan de andere kant: tuut, tuut, tuut. De website van het evenement is uit de lucht.

Volgens de initiatiefnemers van de aangifte is Felida ‘er met het geld vandoor gegaan’. Zij noemen hem ‘een grote oplichter’, omdat dit al het vierde evenement zou zijn dat in de soep loopt waarbij hij als organisator is betrokken. Na wat surfen op het internet popt de naam van de huidige directeur van Sumusica Curaçao bv inderdaad op in verschillende mediaberichten over het muziekevenement ‘Bombazo Latino’ in 2009 op de Kleine Werf. Felida wordt genoemd als ‘organisator’, maar ook licentiehouder Kleinmoedig die zou hebben nagelaten de financiering te regelen om de bands te betalen.

Hoe dan ook, de buitenlandse muzikanten en hun bands – Fernandito Villalona, Frank Reyes en Brinomio – verschijnen niet op het podium. Het publiek ziet alleen een lokale band. Verder noemen de initiatiefnemers van de aangifte nog een concert van Kiwanis waarbij Felida wordt gepresenteerd als promotor en Marco Antonio Solis optreedt, maar de band Boys2Men niet komt opdagen en een concert van Ilan Chester, waarvoor kaarten worden verkocht, maar dat niet doorgaat. In alle gevallen krijgen mensen die een kaartje in de voorverkoop hebben gekocht hun geld niet terug.

En nu gebeurt iets soortgelijks met het Curaçao Ponton Festival dat op 5 april zou worden geopend met een gratis concert van lokale muzikanten op het Brionplein, terwijl op 6 en 7 april grote namen uit het buitenland zouden optreden. Woensdagavond 4 april wordt het evenement afgelast vanwege ‘de tegenvallende kaartverkoop en het uitvallen van de twee hoofdacts’, Ronnie Flex en Rich Kalash.

Sumusica belooft dat iedereen die een kaartje voor het festival heeft gekocht, zijn geld terugkrijgt. Maar nadat het een week lang stil blijft, laat de organisatie via een persbericht weten dat de terugbetaling van de entreekaartjes op korte termijn niet realistisch is ‘gezien de omvang van de financiële schade die het evenement heeft opgelopen’.

Bron: Antilliaans Dagblad

19 Reacties op “AD | ‘Felida is er met het geld vandoor’

 1. Knoek-koe

  Net een parlementariër of minister die Felida, die gaan ook zo achteloos met geld om van anderen….

 2. Y, idd @Brian S
  Hoe gaat het met de ‘broer’ van McWilliam, misschien een verzoek bij haar indienen of zij weet of hij op gepakt is

 3. Is die oplichter nog opgepakt?

 4. Bijzonder komisch dat PAR statenlid Stephen Walroud vorige week Statenvragen heeft gesteld over hoeveel belastinggeld er verkwist is aan het Pontonfestival.

  Terwijl Walroud zelf net, samen met 6 andere onbenullen op het gebied van verkeer, naar een peperdure verkeersbeurs in Europa is geweest.

  Walroud heeft echt een (verkeers)bord voor zijn hoofd.

 5. Abraham Mossel

  @ Matie , je meent het niet!!, echt Waar!! broer of H..renloper, ik heb gehoord dat hij helemaal geen vergunning heeft aangevraagd, nog erger hij is helemaal nooit op het eiland geweest in deze tijd . Welke kaart verkopers en mee lopers hebben hun zakken gevuld in dit toneelstuk, les van G d R gehad??.

 6. Beschamend zus als parlementarier G.Macwilliam legt geen strobreed in de weg tegen frauderende broer,helpt hem zelfs aan politieke baantjes.Man (politieke partij) kom op voor het volk.Man liempie?

 7. Felida is lid van Kiwanis. Wellicht is daar het geld

 8. Dat Giscard Felida steeds weer een vergunning krijgt voor het organiseren van concerten komt door corruptie bij de Commissie buitenlandse evenementen.

 9. Abraham Mossel

  Heb gehoord uit bekende bron, dat Filida volgend jaar op konings dag een optreden van Manke Nelis en Zwarte Riek in het Plaza Hotel heeft georganiseerd, kaarten te koop voor 275$$ incl overnachting!, alleen toegang voor mens van voor de 2e wereld oorlog.

 10. Naar verluid is Gisgard Felida nu bezig met het opzetten van een online universiteit op Curacao.

 11. Mossel daar hoef je geen YdK voor te zijn, helaas zijn mijn vrouw en ik als echte meziekliefhebbers er ook ingestonken, en we zijn echt de domste niet.
  Maar achteraf bezien, als we de geschiedenis van Felida
  hadden gekend dan ‘hadden’ we de tickets niet aangeschaft. Overigens waren ze bij vandenTweel er uiteindelijk niet happy mee dat zij op die wijze de tickets verkochten. Wij hebben ze ook daar gekocht.

 12. Abraham Mossel

  de YDK is zo >>???? dat hij tien keer in de zelfde hoop strond trapt

 13. Een ezel stoot zich geen tweede keer aan een steen.. de YDK wel 4 keer

 14. Joep Meloen

  Zou hij in Nederland nu wel ineens Nederlands kunnen praten of eist hij dan nog steeds dat men zich aan hem aanpast ?
  Denk dat velen het ‘aanpassen’ maar laten zitten, want het houdt dus volgens Felida ook in dat je de boel moet belazeren. Daar heb ik niet zoveel zin in, dus laat maar.

 15. Te triest voor woorden
  Corruptie en politiek is vaak met elkaar geweven .
  Alweer nos bon yunan di korsow .
  Vreemd , heel vreemd .

 16. “…,,Maar na de aangifte kan Felida in ieder geval niet nog eens een evenement organiseren op Curaçao. Dan heeft hij een strafblad en stopt het”, aldus een strijdbare Schenk….”

  Strijdbaar, dat wel, maar gezien de opmerking ook niet al te snugger.

 17. De 2015 in mijn reactie moet 2005 zijn.

 18. Wist niet dat de man een track record vol oplichtingszaken heeft.

  Ben zelf, lees ik nu, door hem gedupeerd met zijn concert van Frank Reyes dat niet doorging.

  Heel vreemd dat deze payaso toch weer een groot evenement mocht organiseren.

  F**** Felida heeft inmiddels het perfecte CV voor een glanzende carriere bij de MFK.

 19. “Fool me once shame on you, fool me twice shame on me”. Deze man is laatst op Hato op weg naar Nederland gesignaleerd, geen wonder dat het AD hem niet te pakken krijgt.

  Wat opvalt is dat, Felida geen evenement meer op Curaçao mag organiseren na de aangifte want dan heeft hij een strafblad. Vreemd genoeg is dat geen belemmering om parlementariër te worden dus wij zijn niet van hem af.

  Saillant detail is dat Steven Martina van economische zaken ook heeft geholpen om deze event te promoten. Het eerste bekende geval van oplichting dateert al vanaf 2015 en toch heeft Felida de bit voor de dranghekken rond carnaval gewonnen. Het is duidelijk dat het hier om een protegé van MAN gaat. Boze tongen beweren zelfs dat het een broer van Mc William is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *