28 C
Willemstad
• donderdag 29 september 2022

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Nu.cw | Vluchten gecanceld wegens orkaan Ian

Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten vanwege orkaan Ian. Onder andere luchthaven van Aruba en American Airlines annuleren vluchten naar Florida en de westelijke Caribische luchthavens. American Airlines...

RO | Ruim 33 miljoen euro voor duurzame elektriciteit Caribisch Nederland

Het kabinet stelt 33,6 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde overstap op duurzame elektriciteit in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarmee wordt binnen 3 jaar gemiddeld zo’n...

AD | Ernst & Young breidt fors uit

De meesten zitten in Office Park Zeelandia | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Ernst & Young (EY) Dutch Caribbean krijgt er per 1 maart zo’n 50 nieuwe collega’s bij; allemaal voormalige partners en medewerkers van KPMG Accountants en KPMG Advisory.

Na het verdwijnen van de naam KPMG werken laatstgenoemde accountants en adviseurs sinds 1 januari 2019 onder de noemer KDC Interim. Maar vanaf 1 maart aanstaande worden ze samengevoegd met EY op Curaçao en Aruba, waardoor een EY Dutch Caribbean ontstaat van circa 130 medewerkers.

De meesten zitten op Curaçao, zo’n 110, namelijk in Office Park Zeelandia. Ook de partners en personeelsleden van KDC Interim, het voormalige KPMG dus, zullen bij hun nieuwe collega’s van EY op Zeelandia intrekken en het huidige pand aan de Schouwburgweg/Emancipatie Boulevard verlaten.

Hiermee komt een einde aan een lange tijd van geruchten over de samenvoeging van EY met een groot deel van het oude KPMG op de diverse eilanden. Begin december al berichtte deze krant erover onder de kop ‘KPMG gaat op in EY; Fusie van auditors en consultants zorgt voor aardverschuiving’. Het bericht werd toen niet bevestigd en alle stakeholders hielden de kaken stijf op elkaar.
EY dat lokaal onder leiding staat van Bryan Irausquin (EY Dutch Caribbean country managing partner) en Erick van Eps (EY Caribbean Assurance service line leader), wijzen erop dat het kantoor de afgelopen jaren al een forse groei liet zien.

Onlangs, in december, sloot ook Fong-Mang ‘Foe’ Cheong – daarvoor partner en voorzitter van belastingadvieskantoor Meijburg & Co Caribbean – zich aan bij EY.

Over het samengaan zegt Irausquin dat KPMG altijd werd gezien als een gerespecteerde en geduchte concurrent. Hij is er daarom trots op dat een deel van deze grote groep van professionals besloten heeft zich aan te sluiten bij het EY-team. ,,De mensen van KDC Interim zullen met open armen worden verwelkomd”, aldus de country-directeur.

Afgelopen zaterdag werden de documenten getekend, zo weet de redactie van deze krant. Het betreft overigens nog een voorlopige overeenkomst, maar weinig staat vervolmaking nog in de weg. Duidelijkheid omtrent de transactie van KPMG Accounting Advisory Services met het OM was een belangrijke voorwaarde.

Klanten van ex-KPMG/KDC Interim zullen worden gevraagd of zij de overstap samen met hun vertrouwde accountant of adviseur naar EY willen maken. Raymond Begina (voorzitter van KDC Interim) is verheugd dat het zover is. Er zijn maanden van onderhandelingen aan voorafgegaan. Hij ziet in EY een hoge mate van kwaliteit en deskundigheid waardoor de ‘match’ goed zal zijn. En natuurlijk benadrukt Begina de ‘synergievoordelen’.

Van Eps op zijn beurt wijst op de grote verandering door de toevoeging van 50 nieuwe collega’s per 1 maart. Hij wijst erop dat beide bedrijfsgroepen met elkaar gemeen hebben dat ze een complex pad met veel uitdagingen hebben bewandeld en daarmee hebben aangetoond klaar te zijn voor de ‘Transformative Age’.

Met de transfer van een grote groep ex-KPMG’ers naar EY komt er naar verwachting weer rust in de wereld van de Big-4-kantoren op Curaçao en Aruba.

De partners van PricewaterhouseCoopers (PwC) sloten zich eerder dit jaar, per 1 augustus, aan bij Grant Thornton (GT). De naam PwC is verdwenen en dat geldt dus ook voor KPMG. Blijven over EY en Deloitte. BDO maakte recentelijk bekend met het bestaande kantoor op Curaçao actief te blijven in de Dutch Caribbean.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

3 reacties

 1. Beste Henk,

  Jammer dat je alleen altijd dezelfde mensen noemt, allemaal ex-KPMG’ers die niks met de EY deal te maken hebben. Volgens mij ben jij ooit op jouw ‘pik’ getrapt (misschien ben jij wel een ex-KPMG’er die ongelukkig bij KPMG is weggestuurd) en heb je vervolgens niks beters te doen met je leven dan altijd het zelfde commentaar noemen. GET OVER IT!

 2. Dus EY grooit zijn reputatie volkomen ten grabbel met het binnenhalen van de KPMG porkeria. Past de patser bak van Lindomar Scoop er in de parkeergarage?

  Maar blijkbaar is het voorproefje, de van KPMG afkomstige Giovanni Schob (voor de Nederlandse rechter in een megawitwaszaak) goed bevallen.

  Als ze toch op de KPMG tour gaan: what about Victor Bergisch voor de verzekeringsklanten (slecht 1 tuchrechtelijke veroordeling op zijn naam voor grove fouten bij een verzekeringskantoor).

  En Ralf BMWieriks, zeer geschikt voor vaktechniek?

  Hemri Jourdain voor de overheidsklanten? Die tekent af op 5 jaarrekeningen in een uur en factureert vervolgens 2 jaar werk per jaarrekening. Kosten van de EY pagara party in no time terugverdiend!

  En Ralph Palm als belastingadviseur? Die brengt zeker een paar leuke Venezuelaanse dames mee naar die pagara party! Met de auto van patser partner Lindomar Scoop kan hij er in 1 rit 50 ophalen op de Cubaweg.

  Aan het staartstuk van de EY pagara kunnen dan de audit files van Henri Jourdain, nadat ze Karel Frieliniaans gecontroleerd zijn door Ralf BMWieriks, de lucht in.

  ‘Que lindo papi’, gillen de gesiliconeerde bysides van Ralph ‘Bentley’ Palm terwijl ze White Zindandel op hun minirokjes knoeien. ‘No te preocupes’, zegt Palm, die wast Giovanni Schob morgen wel wit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -