27 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | EODD ruimt granaat in Dòmi Abou

HomeMediaAD | EODD ruimt granaat in Dòmi Abou
EODD handgranaat domi | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Nederlandse deskundigen van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) hebben gistermiddag om 15.05 uur in Dòmi Abou een handgranaat onschadelijk gemaakt. Dat bevestigt woordvoerder van Defensie Canan Babayigit tegenover het Antilliaans Dagblad.

De handgranaat werd afgelopen zaterdagochtend in Dòmi Abou gevonden. Onbekenden losten in de nacht van vrijdag op zaterdag gerichte schoten op de woning van twee oudere bewoners.

Ook gooiden ze een handgranaat in hun tuin ‘die vreemd genoeg niet was ontploft’, vertelt woordvoerder van de politie Imro Zwerwer. Het gebied werd uit voorzorg geëvacueerd.

Experts van de EODD zijn speciaal uit Nederland gekomen om het explosief onschadelijk te maken. Een officieel bijstandsverzoek aan Defensie werd afgelopen maandag door het Korps Politie Curaçao ingediend.

,,Defensie heeft ingestemd met het verzoek van de gouverneur van Curaçao Lucille George-Wout voor Harde Bijstand, op grond van artikel 1.2 van het Koninklijk Besluit van 3 juli 1987, in de vorm van EODD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie)-capaciteit voor het ontmantelen van de handgranaat in een woonwijk bij Ser’i Domi op Curaçao”, aldus Babayigit.

Waarom de handgranaat in de tuin van de oudere bewoners werd gegooid, is onbekend. De politie doet onderzoek in de zaak.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties