28 C
Willemstad
• dinsdag 18 juni 2024

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 juni 2024

Opinie | UPG-status Koninkrijksdelen: ook sociaal-economische rechten

Opinie Wessel Geursen | Persbureau Curacao De discussie over de voordelen van de ultraperifere gebied (UPG)-status voor de Caribische Koninkrijksdelen is opnieuw opgelaaid, mede door een recente motie...

PBC | Rekenkamer Aruba vernietigend over overheids-NV’s

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Het op afstand zetten van overheids-NV’s op Aruba heeft geleid tot een chaos bij die bedrijven. Alleen het elektriciteitsbedrijf WEB lijkt de tand der...

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...
- Advertisement -spot_img

AD | Einde asiel nabij door geldproblemen

HomeMediaAD | Einde asiel nabij door geldproblemen
Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC)

Willemstad – Als er niet snel een oplossing komt voor de financiële problemen van Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC), heeft het eiland straks geen dierenasiel meer. Dat stelt de stichting in een bericht aan de media.

SDBC heeft zeventig jaar lang zorg gedragen voor het dierenasiel op Parera. ,,Maar de bodem van de kas is in zicht gekomen en op termijn kan het asiel niet meer bekostigd worden. Het SDBC-bestuur heeft alles in het werk gesteld om dit te voorkomen, maar als gevolg van een drastische daling van de inkomsten over alle linies is het niet langer verantwoord op de oude voet door te gaan”, zo luidt de boodschap.

De collecte en andere fundraisingsactiviteiten eind vorig jaar hebben samen een stuk minder geld opgeleverd dan voorheen. De overheidssubsidie loopt gestaag terug. En sponsoring en bijdragen van bedrijven zijn begin dit jaar lager uitgevallen dan gehoopt.

,,Het kost steeds meer moeite mensen en organisaties ervan te overtuigen om bij te dragen. De markt is bovendien meer dan verzadigd doordat allerlei instellingen die nagenoeg hetzelfde werk doen op dezelfde deuren kloppen voor geldelijke bijdragen”, verklaart het SDBC-bestuur.

Ondertussen zit het asiel overvol met alleen al zo’n honderd honden.

,,De kosten voor voeding en medische hulp zijn sterk toegenomen. Daar komt nog bij dat andere organisaties ook honden, waar zij geen plaats voor hebben, bij het asiel komen ‘schutten’”, gaat het bericht verder. ,,Natuurlijk worden niet de meest aantrekkelijke honden afgeleverd, waardoor het asiel met vele, niet of niet snel adopteerbare, dieren komt te zitten. Deze dieren blijven maanden in het asiel, krijgen geen nieuwe baas en nemen ruimte in van andere honden en katten die aangeleverd worden waar dan geen plaats voor is.”

Het bestuur zegt al haar middelen en energie te moeten steken in het in standhouden van het asiel en daardoor niet toe te komen aan het probleem zelf; het efficiënt en groots aanpakken van de overpopulatie van honden en katten op Curaçao. De Dierenbescherming zou dat willen oplossen door consistent sterilisatiecampagnes uit te voeren en een goed educatieprogramma te implementeren waarmee de bevolking bewust wordt gemaakt van de intrinsieke waarde van dieren. Maar dat is nu niet of nauwelijks aan de orde, aldus SDBC.

,,Kortom: het probleem wordt wel opgevangen, maar niet opgelost”, wordt geconcludeerd. ,,De hondenpopulatie blijft stijgen en iedereen klaagt dat er geen plaats meer is voor de opvang van nog meer honden en katten.”

Het SDBC-bestuur zegt zich met de Raad van Toezicht te beraden over de te nemen stappen en hoopt vurig dat zich snel een oplossing aandoet. ,,Hoewel die vooralsnog niet binnen bereik lijkt.”

Bron: Antilliaans Dagblad

4 reacties

  1. kan iemand het banknummer geven zodat ik en misschien anderen een donatie kunnen doen…
    geen grapjes het banknummer van het SDBC…

  2. Van de dames en heren politici hoef je niets te verwachten. Die vullen alleen hun eigen zakken en besteden een fortuin aan een volstrekt zinloze reis naar Nederland. Dat geld had prima naar het asiel gekund, maar ja, dan hadden zij niets in de zak kunnen steken en men moet wel prioriteiten blijven stellen natuurlijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties