33 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

NRC | Johannes Vermeer Prijs voor zangeres Tania Kross: ‘Ik droom van een schouwburg op Curaçao’

Mischa Spel Highlight: Zangeres Tania Kross (47) is de winnares van de Johannes Vermeeprijs, de grootste en belangrijkste staatsprijs voor de kunsten. „Waarom zou ik alleen optreden voor een...

NU | Curaçao koopt beroemd bordeel zelf op, opbrengst is voor bestrijden criminaliteit

De regering van Curaçao heeft het openluchtbordeel Campo Alegre gekocht voor acht miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 4,2 miljoen euro). Het geld gaat naar een fonds waarmee criminaliteit op...

Democracy now! | Dinsday, September 26, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | Bouwexperts van Defensie oefenen op Curaçao en Aruba

Bouwexperts van de Koninklijke Landmacht zijn gisteren begonnen met een oefening op Curaçao en Aruba. De eenheid gaat in opdracht van Carmabi aan de slag bij Shete...

Extra | Journaal 26 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Samenwerking tussen CPA en N.V. Havenbeheer Suriname

Curaçao Ports Authority en N.V. Havenbeheer Suriname gaan samenwerken in de havenbusiness. Ze willen samenwerken op het gebied van vrachtvervoer, infrastructuur, cruiseschepen en scheepvaartdiensten, vooral voor olie-...
- Advertisement -spot_img

AD | Eerste paal Kluivert Dog Rescue Center

HomeMediaAD | Eerste paal Kluivert Dog Rescue Center
Kluivert Dog Rescue Center (KDRC)

Willemstad – De eerste paal zit in de grond en het hek met de deur staat ook. De bouw van het Kluivert Dog Rescue Center (KDRC) is gisteren officieel gestart.

De eerste fase van het centrum zal in oktober afgerond worden met de inspanning van vele enthousiaste vrijwilligers. Dan moet de eerste ren van zo’n 4.000 vierkante meter af zijn, het gebouw waar zwerfhonden in quarantaine komen, het gebouw waar de dierenarts komt met operatiekamer, het educatiecentrum, het ‘hondencafé’ en de parkeerplaatsen. In fase 1 kunnen er zo’n 120 honden terecht. In totaal zullen er na afronding van fase 2 zo’n 400 honden worden gehuisvest in totaal drie verschillende rennen.

Al een paar weken zijn shovels bezig de grond bouwrijp te maken. Nu is het echte werk begonnen. Deze krant nam een kijkje op het bouwterrein aan de Kaminda Monica Kapel-Matheeuw, beter bekend als ‘de weg naar Westpunt richting Soto’. Aan het woord is Gerard Bak, voorzitter van Rescue Paws Curaçao.

,,Alles van fase 1 is al gedoneerd. Er worden door de familie Kluivert en met inzet van vrijwilligers en bekende Nederlanders het hele jaar door allerlei activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen. Het centrum komt op 4,5 hectare grond dat voor 20 jaar in bruikleen is gegeven door Plantage Porto Marie. Het leuke is dat het hele terrein in de vorm van een hondenkluif wordt aangelegd. De vliegtuigen die aankomen kunnen dan vanuit de lucht herkennen waar het centrum gevestigd is. Dat is ook leuk voor veel donateurs die uit Nederland komen. De bouw van het centrum wordt ook belangeloos begeleid door Harm Rooijakkers van Studio Acht Caribbean Architects. Hij is de bedenker van het ‘kluifconcept’. Met de start van het nieuwe centrum zal Rescue Paws samengaan met het KDRC.”

Bak en Mirjan Seppenwoolde zullen het centrum als beheerders gaan leiden en op het terrein wonen. In oktober komt er ook een beheerdersechtpaar uit Nederland, waardoor 24 uur per dag begeleiding mogelijk is. Bak vervolgt: ,,In het centrum worden zwerfhonden opgevangen, gechipt, gesteriliseerd of gecastreerd en gesocialiseerd en verzorgd. Er zijn zo’n 25.000 straathonden op Curaçao. Dat zijn dus niet per se zwerfhonden, maar wel honden die los rondlopen op straat, niet gesteriliseerd zijn en zo een nestje van acht pups kunnen voortbrengen. Het socialiseren houdt in dat ze leren aan een riem te lopen en leren wennen aan het gezelschap van mensen. Op deze manier worden ze klaargestoomd voor adoptie. De dieren kunnen geadopteerd worden. Fysiek of financieel. Bij fysiek zullen de honden meestal naar Nederland gaan. Uiteraard kunnen ze ook hier op Curaçao geadopteerd worden. Vrijwilligers zullen ze begeleiden bij het transport naar Nederland. Bij financiële adoptie zullen de ‘adoptieouders’ bijvoorbeeld foto’s en informatie ontvangen.”

Het centrum wordt gerund door vrijwilligers. Het zal voor de opleiding dierenarts en dierenverzorging in Nederland ook een officieel stagebedrijf worden. Ook mensen die een periode een sabbatical willen en vrijwilligerswerk willen doen zijn van harte welkom. Het centrum gaat ook de functie van hondenpension bieden, voor mensen die tijdelijk opvang voor hun hond nodig hebben. In de educatieruimte kunnen schoolklassen of groepen belangstellenden op bezoek komen, krijgen een voorlichtingsfilm te zien over de verzorging en gewoonten van honden. In deze ruimte zullen ook workshops worden georganiseerd.

Het hondencafé is toegankelijk voor honden en hun baasjes voor een versnapering.

Het Dog Rescue Center is een initiatief van Rossana Kluivert, de vrouw van voormalig profvoetballer Patrick Kluivert. Zij zet zich, meestal vanuit Nederland, al meer dan tien jaar in voor het welzijn van straathonden. Het hele centrum wordt gebouwd met de donaties die vanuit Nederland, Vlaanderen en Curaçao worden ingezameld.

Voor de realisatie van fase 2 is nog geld nodig. Kluivert gaat een televisieserie op TLC maken, waarin zij laat zien wat het centrum doet en waarbij de bouw en het reilen en zeilen van het rescuecenter ‘live’ te volgen is. Zo kunnen donateurs ook zien wat er met het geld gebeurt. Wanneer fase 2 gereed is, zal deels afhangen van de opbrengsten van de serie.

De familie Kluivert komt regelmatig op Curaçao en organiseerde afgelopen zondag op de Mambo Boulevard nog een actie waar volgens de Facebookpagina van het KDRC 2.218 euro werd opgehaald.

Kluivert krijgt behalve van haar man, ook steun van zoon Shane die een eigen kookboek heeft uitgebracht en van elk verkocht exemplaar van zijn kookboek een euro doneert aan het initiatief van zijn moeder.
www.facebook.com/kluivertrescuecenter.nl

Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties