30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Dubbele groeicijfers toerisme

Zo meldt toeristenbureau CTB in jubelstemming | Antilliaans Dagblad

Willemstad – In de eerste vier maanden van dit jaar heeft Curaçao 17 procent meer verblijfstoeristen verwelkomd. In april ging het zelfs om een groei met 24 procent.

Zo meldt toeristenbureau CTB in jubelstemming.

- Advertentie -

In totaal kwamen er van januari tot en met april ruim 167.000 verblijfstoeristen, waarvan 87.000 uit Europa (een toename met 12 procent). Vanuit Noord-Amerika waren dat er 42.000 (+19 procent) en Zuid-Amerika 23.000 (+31 procent).

Het is duidelijk dat de vrijval waarin het toerisme vanuit Venezuela is ‘uitgewerkt’; er is ten opzichte van vorig jaar zelf weer sprake van een lichte stijging, maar het zijn lang niet meer de aantallen van eerder.

Ook vanuit de buurlanden in de Caribische regio was met 10.000 bezoekers sprake van een groei met 8 procent. En zo staan alle markten waar toeristen voor Curaçao vandaan komen op groen en in de plus.

Nederland, met 40,5 procent verreweg de voornaamste leverancier van bezoekers, groeit nog altijd. In april met 7 procent vergeleken met dezelfde maand in 2018 en in de eerste vier maanden met 12 procent.
De tweede grootste markt voor Curaçao, de Verenigde Staten met een aandeel van 17 procent, vertoonde tot en met april een stijging met 21 procent.

Canada, die goed is voor 8 procent van alle toeristen die op het eiland arriveren, laat een toename zien van 14 procent. Duitsland levert 5 procent van alle gasten en die markt stijgt met 29 procent.

Duitsers zijn weer helemaal terug. Vooral Pasen is populair en in vergelijking met april vorig jaar was met 2.243 Duitse toeristen zelfs sprake van een verdubbeling. Daarmee zijn één op de twee toeristen afkomstig uit Europa, 52 procent om precies te zijn.

En een kwart van de bezoekers is Noord-Amerikaan.

In april 2019 kwam er in totaal 40.284 verblijfstoeristen, dat waren er 7.793 méér dan april een jaar geleden. Daarvan waren er 16.151 uit Nederland en uit alle Europese landen 21.620. Uit Canada en de VS samen arriveerden 8.157. Opnieuw een uitstekende maand voor het Curaçaose toerisme, aldus CTB.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -