AD | Drie tractoren weer in gebruik

Drie tractoren weer in gebruik

Drie tractoren weer in gebruik

Willemstad – Er kon al jaren niet meer geploegd worden, tot ergernis van de lokale boeren. Daarom heeft minister Ben Whiteman (PS) van Gezondheid, Milieu en Natuur drie tractoren laten repareren.

De tractoren zijn overhandigd aan de drie landbouwcoöperaties Koaba (Bándariba), KoopAH (Hato) en KAB (Bándabou). Whiteman stimuleerde deze sector om zich te verenigen in deze coöperaties, opdat de boeren zo beter gesteund kunnen worden door de overheid.

Drie tractoren stonden al sinds het aantreden van Whiteman als minister werkloos op het terrein van Agrarisch & Visserijbeheer (ABV) in Klein Kwartier.

tractoren-landbouw

In samenwerking met de privésector heeft de minister de tractoren laten opknappen om zo de agrarische sector te stimuleren.

De boeren betaalden wel voor ploegwerkzaamheden, maar kregen geen service geleverd. In samenwerking met de privésector heeft de minister de tractoren laten opknappen om zo de agrarische sector te stimuleren.

Whiteman dankt Turbo Machine Shop, Gabriela Mechanical Machine en Antillian Generators & Motors voor hun medewerking.

Eerder dit jaar werden al certificaten uitgereikt aan landbouwers die een cursus tractorrijden hadden gevolgd, op initiatief van het ministerie van Milieu en Natuur. Whiteman wil dat de lokale productie omhooggaat en het eiland daarmee meer zelfvoorzienend gaat worden. Ook moet er gewerkt worden aan de opslag van water, het tegengaan van dieren die de oogst aantasten en diefstal.

Het ministerie werkt ook daaraan, aldus Whiteman.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *