32 C
Willemstad
• donderdag 28 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

AD | Domper Jamaloodin

HomeMediaAD | Domper Jamaloodin
Oud-minister blijft vast tot uitlevering aan Curaçao

Willemstad – George Jamaloodin, die in beroep is getreden tegen de niet-ontvankelijkheidsverklaring van het Gerecht in eerste aanleg op zijn verzoek voor schorsing van detentie in Venezuela, heeft ook bij het Hof nul op het rekest gekregen.

De oud-minister van Financiën blijft onder huisarrest tot zijn uitlevering aan Curaçao.

Jamaloodin, die ten tijde van het kabinet-Schotte als minister van Financiën fungeerde, heeft op 8 maart van dit jaar via zijn advocate Alicia Blonk een verzoekschrift ingediend. De strekking van dit verzoekschrift was dat de rechter-commissaris het Openbaar Ministerie moest bevelen het uitgevaardigde bevel tot aanhouding van Jamaloodin in te trekken en zijn vrijheidsontneming met onmiddellijke ingang te beëindigen. Bij beschikking van 20 juni 2018 heeft de rechter-commissaris zich deels onbevoegd verklaard, Jamaloodin deels niet-ontvankelijk verklaard en de verzoeken deels afgewezen. De oud-minister is op 22 juni tegen dit besluit in beroep getreden. Hij stelt zich niet langer tegen de uitlevering te verzetten en alle medewerking te zullen geven.

Het Hof heeft zich nu over de kwestie gebogen en is van oordeel dat het Wetboek van Strafvordering geen regeling bevat die ziet op hetgeen door de raadsvrouw van Jamaloodin in het beroepschrift is aangevoerd. ,,De vraag die voorligt is of in casu sprake is van een geval waarin het belang van een goede strafrechtsbedeling een voorziening dringend noodzakelijk maakt. Van een dergelijk geval is naar het oordeel van het Hof geen sprake”, zo luidt het vonnis.

En: ,,Nu verzoeker zich niet langer verzet tegen de uitlevering, kan, gelet op de normale gang van zaken bij instemming van de uit te leveren persoon, de uitlevering en overbrenging naar Curaçao op korte termijn geschieden. Verzoeker dient daartoe in ieder geval zijn gewijzigd standpunt aan de Venezolaanse autoriteiten kenbaar te maken.”

Jamaloodin wordt door het Hof niet-ontvankelijk verklaard. ,,Het Hof komt tot het oordeel dat aan het vereiste van artikel 43 van het Wetboek van Strafvordering, inhoudende dat het belang van een goede strafrechtsbedeling een voorziening dringend noodzakelijk maakt, niet is voldaan, zodat verzoeker niet-ontvankelijk zal worden verklaard.”

George Ranjit Mohamed Jamaloodin geldt als verdachte in verschillende strafzaken. Hij vluchtte in 2016 onder het mom van medische behandeling naar Venezuela om zo te ontkomen aan de verdenkingen aan zijn adres en de mogelijk daaraan verbonden veroordelingen. Sindsdien is hij niet teruggekeerd naar Curaçao. Bij vonnis van 4 augustus 2017 van de ‘Tribunal Supremo de Justicia Venezuela’ is de uitlevering van Jamaloodin aan Curaçao door Venezuela vastgesteld. Vandaag precies een jaar later, laat de uitlevering nog altijd op zich wachten.

Advocaat Sheldry Osepa, die Jamaloodin ook vertegenwoordigt, heeft ondertussen een zaak aangespannen tegen het Land Curaçao. De raadsman stelt dat de regering een brief van de Venezolaanse autoriteiten over de aanhouding van Jamaloodin moet beantwoorden, maar dit nooit heeft gedaan. ,,Het uitblijven van een reactie van het Land kan een van de redenen zijn waarom Jamaloodin nog niet aan Curaçao wordt uitgeleverd”, aldus Osepa donderdag tegenover deze krant.

Bron: Antilliaans Dagblad

11 reacties

 1. @Gerard schreef;
  “Dank, La Witz, ik ga CTRL – op de bijdragen van Mano proberen.”

  @Beste Gerard, wat is er loos man? Sinds ik bekendmaakte dat je uit “een drie-eenheid” bestaat lijk je wel volslagen loko geworden, oftewel doorgeslagen. Het geeft toch niet dat iedereen het nu weet? ?
  Ik vind het overigens best leuk dat mijn naam diep in je harses gegrift staat, als een volslagen gek zit je nu overal, althans onder menig artikel, mijn naam te scanderen. Haast een herhaling van zetten, nou ja, niet echt, negen maanden geleden is best een lange tijd…. 😆
  En die twee alter ego’s van je laten zich ook al niet onbetuigd, ook zij, hoewel ze beiden in je hoofd (wonen)vertoeven, zijn vol van Mano. Hihahohiha…je laat me zo lachen man. O ja, doe de groeten aan Trui en Esther.
  Eh, ff een vraagje Gerard; kun je ze ook echt zien? of alleen horen…. 😆 😆 😆

 2. Ben k nou gek? Geen van de twee personen op de foto is Jamaloodin. Mensen, kinderen laat je niet leiden door egotrip.

 3. Jammy blijft onder HUISARREST, dan zit je toch in een huis met meestal een enkelband?. op de foto herken ik toch duidelijk een gevangenis poort, ha ha .

 4. De man links op de foto voelt zich vereerd om samen met een ex-mini-ster opgesloten te zitten? Hij kijkt vol bewondering naar Malo. 🙂

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties