29 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

AD | Dog Rescue Center stopgezet

HomeMediaAD | Dog Rescue Center stopgezet
Nabijgelegen Villapark Fontein bang voor stank en geluidsoverlast

De bouwwerkzaamheden aan het Kluivert Dog Rescue Center moeten worden gestaakt. De rechter heeft de bouwvergunning die is uitgegeven door de uitvoeringsorganisatie Ruimtelijke Ontwikkeling en Planning (ROP) geschorst wegens het ontbreken van een kenbare motivering.

Dat valt te lezen in het vonnis dat maandag is uitgesproken in een zaak die het nabijgelegen Villapark Fontein had aangespannen tegen minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP).

Het Kluivert Dog Rescue Center moet volgens de op 6 augustus uitgegeven bouwvergunning in totaal 400 honden op gaan vangen, verdeeld over vier verschillende rennen op Plantage Porto Marie bij Willibrordus. Het plan omvat daarnaast ten minste drie woningen, een operatie- en een bezoekersruimte.

‘Opvang de dupe van nalatigheid VVRP’

Mirjan Seppenwoolde (zie foto voorpagina), vergunninghouder namens en beheerder van het Kluivert Dog Rescue Center, baalt van de situatie. ,,De bouwvergunning is mijns inziens goed afgegeven. Wij voldoen overal aan en dat kan onze advocaat ook bevestigen. Het enige probleem is dat het ministerie van VVRP de bouwvergunning niet heeft gemotiveerd.”

Seppenwoolde begreep uit de woorden van de rechter tijdens de zitting vorige week, dat het vaker voorkomt dat de motivatie ontbreekt in een vergunning, terwijl dat wel noodzakelijk is. ,,Ik heb dan ook het idee dat wij nu de dupe worden van het nalatig zijn van het ministerie. En dat is natuurlijk onwijs zuur voor ons, want dat die motivatie ontbreekt, daar kunnen wij niets aan doen. Wij gaan ervanuit dat VVRP de vergunning op de juiste manier indient…”

Een kwart van de rennen is af en een aantal honden was dan ook al overgebracht naar het terrein. Ook de beheerders wonen al in een tijdelijke woning op het terrein. ,,Omdat wij in Santa Catharina woonden en iedere dag een uur heen en terug moesten rijden. Wij willen graag de woningen afmaken, zodat wij er goed kunnen leven en al onze focus op de honden kunnen richten. Maar dat gaat nu niet.” Seppenwoolde wijst op de maatschappelijke functie die de stichting wil vervullen en stelt dat opvang daarbij niet eens het belangrijkste onderdeel is.

,,Dat is namelijk niet de oplossing voor het probleem. Educatie en sterilisatie zijn dat wel. Daarom was de bouwvergunning onder andere ook voor een medische unit waar sterilisaties plaats kunnen vinden en voor een ontvangstruimte, waar wij schoolklassen in kunnen voorlichten.” De beheerder stelt geen idee te hebben wat er nu precies gaat gebeuren en hoe lang het gaat duren.

,,Die onzekerheid is erg vervelend. Maar ik ga ervanuit dat het goedkomt, want wij voldoen verder aan alle voorwaarden.”

Bron: Antilliaans Dagblad

26 reacties

 1. Bla bla bla, het gaat erom dat de rechter villapark Fontein in het gelijk heeft gesteld, geen 4 honderd 24/7 keffers honden naast mijn park

 2. Een afgang voor Curacao waarbij, aantoonbaar, goedwillende initiatieven afgebrand worden. Afgunst en bekrompenheid druipt er vanaf en de bron van dit probleem wordt gemakshalve even ‘vergeten’. Met wat meer “beschaving”, hieronder ook omgang met dieren, zou het hondenprobleem beter beheersbaar moeten zijn en zijn dergelijke instanties dan ook niet nodig.

  Best treurig dat ze op dit kleine eiland nodig zijn en dat hiervoor ook in het buitenland geld ingezameld moet worden. Respect voor een ieder die zich inzet voor een beter Curaçao !

 3. @ericlapas; Geen afgang van de Kluiverts, maar afgang van Curacao waar ambtenaren de eigen regels niet eens naleven!
  Hare Majesteit de Minister moet maar grote schoonmaak houden op haar Ministerie.

 4. Dit is een afgang voor mevrouw Kluivert, na alle publiciteit en ontvangen donaties moet ze toch iedereen laten weten dat het niet, althans voorlopig niet doorgaat.

 5. Abraham, je blijft maar hangen in je eigen “gelijk” en je aannames. Ik woon hier inmiddels 17 jaar en heb veel verkeerde beslissingen voorbij zien komen. Maar nogmaals, je kan Kluivert niets kwalijk nemen. Ze hebben een vergunning gekregen en zijn begonnen, zoals ieder ander persoon zou doen. De donaties worden zo te zien goed gebruikt. Donaties inderdaad, geen stuiver overheidsgeld. Geen erfpacht, geen subsidie, maar door fundraising en giften verkregen geld. Je bent een azijnzeikerd.

 6. @ Brain S, ik heb 7 honden allemaal teven ( geknipt en geschoren) waarvan twee uit de moeder zelf bij mij geboren, en de rest van de straat gehaald, als je bij mij langs komt zie je niet wat je ziet, perfecte honden, moet zeggen heb wel 4000 m2 grond waar ze lekker kunnen spelen en dat heeft natuurlijk niet iedereen???, zoals ik al eerder heb vermeld, ik heb 30 duizend m2 grond bij St …. die ik beschikbaar heb gesteld, je komt geen meter verder met al die ambtenaren maakt niet uit van welke partij, ze willen alleen mee snoepen als er wat te beuren $ valt.

 7. @Abraham, Waar maak je druk om? Dat geld is geen gemeenschapsgeld! Dit zijn donaties en opbrengsten van fundraisings. Het kost de gemeenscha niets behalve dat er 400 straathonden niet ziek op straat lopen en blaffen bij jou huis!
  Honden blaffen niet 24/7 en de lokatie is niet naast Villapark Fontijn. Dit park is trouwens een grote mislukking! Niet op een goede lokatie en de zgn toezeggingen met winkels en voorzieningen daar zijn nog steeds niet nagekomen. Wellicht moeten we onderzoek doen naar deze club met fantasten! Wonen toch weinig vaste bewoners. Ze hebben alleen wat losers weten strikken die het nu als vakantiewoning verhuren!

 8. @ Bas er is geen grond gegeven maar wel meer als 200.000,00 euro 4oo.000,00 nafjes op de rekening van de stichting Kluivert.. Hoe lang woon jij op het eiland, ik denk nog geen jaar. Jij denkt toch niet dat villa park Fontein met miljoenen investering ( geen milloenen)zijn rust door 24 uur blaffende honden gek laat maken, komt niks nada van terecht. Ken je het verhaal naakt park cq nudisten park. beginnen zonder goed keuring op curacrim is je dood steek. vraag maar aan Gerrit de Raaf en het wonder die 5 (vijf) eilandjes wilde aanleggen. Hoe heet die oplichter uit de jordaan ook al weer!. het gaat erom als je iets doet doe het dan goed, en dat moet de fam Kluivert weten, die gaan normaal niet over één nacht ijs. van voetbal contracten zijn ze $$$$$$$$ geworden

 9. @Abraham Mossel, Waar maak je je druk om? Tot nu is er geen politieke invloed op dit project. Dus geen graaiers van de MFK, PAR, PIN, MAN, PS, KdnT, MP en al die andere mislukkelingen!

 10. @Ramon(sin pelos en la lengua), Villapark Fontein wil trouwens ook gewoon huizen bouwen op het heilige grond van Ser ‘i Neger waar Tula en de vrijheidsstrijders tot in de dood vochten! Zo’n clubje is dat!

 11. Abraham, ik heb helemaal niets met dit project te maken. Ik erger me alleen aan jouw ongemotiveerde en negatieve opmerkingen. De Kluiverts hebben een bouwvergunning gekregen. Kan je hen dan verwijten dat ze zijn begonnen met de bouw? Natuurlijk niet! Ik heb ook aangegeven dat als achteraf blijkt dat de bouwvergunning (voorlopig) opgeschort dient te worden, dat dit dan ook moet gebeuren. Er is dus niets “op de bonnefooi begonnen”.
  De waarheid mag inderdaad gezegd worden Abraham, maar zorg er dan wel voor dat je de waarheid verkondigt en niet een klakkeloos kletsverhaal met non-argumenten.

 12. @ Bas, jij kan zeker ook mee graaien uit die pot als vrijwilliger, als je ergens aan begint zorg je dat je vergunningen eerst in orden zijn ( helemaal op curacrim )en niet op de bonnefooi gaat beginnen met een project. de waarheid mag gezegt worden Bas???.

 13. Ja hoor, de koloniale raad genaamd rechtbank Curaçao laat weer van zich horen. Patricks moeder is een Curaçaoënaar. Hij kan toch een terrein erven van zijn familieleden. De eigenaar van Villapark Fontein is gewoon een lafaard.

 14. Sorry hoor maar dit is vreselijk nieuws voor alle beesten die elke keer weer gedumpt worden.
  Welke motivatie…duh dieren redden lijkt me wel duidelijk . En wat een cynische reactie van Martijn.
  En Abraham wat beb jij er mee te maken wat er met dat geld gaat gebeuren. Heb jij er aan meegedragen ik wel en ik heb er volste vertrouwen in dat het goed terecht komt. Voordat je mensen beschuldigd zou ik maar eerst met bewijzen komen.

 15. @Martijn en A.Mossel, Wellicht eerst onderzoek doen (of de krant lezen) voordat je met belachelijke beschuldigen komt.
  Grond is niet van de familie Kluivert maar is van Plantage Portomari.
  Het land is voor 20 jaar in bruikleen gegeven door Plantage Portomari.

  Het geld dat verzameld is is voor eten, onderhoud, medische behandelingen voor straathonden die normaal vol met ziektes zitten als ze worden opgenomen!

  Vraag je beter af waar de miljoen van Dick is gebleven voor het voetbal stadon in Barber!

 16. Wat een negativiteit hiero. Vol vooroordelen. Plantage Porto Marie is privé bezit en de Kluiverts mogen een deel daarvan gebruiken. Er is dus geen grond “gekregen” van de overheid. Over de bouwvergunning, daar klopt inderdaad dat dezelfde regels voor iedereen moeten gelden. Voldoet de vergunning niet aan de regels dan klopt de uitspraak van de rechter. @Abraham Mossel; jij klaagt over alles en iedereen. Denk je nou echt dat die €200K al op is aan de container en het hek? Waar baseer je dat op? Denk een keer na voor je onzin de comments in gooit. Je kan uit het verhaal afleiden wat de plannen waren. Natuurlijk begin je met het plaatsen van een hek en containers en geloof me, er zal nog een fors bedrag op de rekening staan om een begin te maken met de rest van de plannen.

 17. Wij moeten blij zijn dat Kluivert dit niet met eigen geld wilde financieren, anders had ze zo een rechtszaak tegen de minister kunnen beginnen en waren we weer miljoenen kwijt aan schadevergoeding.

 18. @ Martijn je had het niet beter kunnen verwoorden, ik had dit al voorspeld, en wat gaat de familie Kluivert nu doen met die 200.000,00 euro die ze vorige maand hebben bij elkaar gesprokelt met een feestje geven. dat hek en die container kost echt geen twee ton.

 19. Heeft iemand zich ooit afgevraagd hoe de familie Kluivert aan zo groot terrein is gekomen? Beloning voor zijn werk voor die handvol wedstrijden als bondscoach? En dan waarom die drie woningen op dat terrein? De toekomst? Dog Rescue Center gestopt wegens gebrek aan geld en de familie Kluivert heeft een mooi huis met twee gasten huizen op een mooi landgoed wat voor elke local onbereikbaar zal zijn, dat noem je dus vitamine R. Gelukkig heeft de rechter er een stokje voor gestoken en gaat dit corrupte plannetje (voorlopig) nog niet door.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties