31 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...

NTR | Archell Thompson: ‘Verboden te huilen’ doorbreekt stigma rond emoties

Kim Hendriksen Archell Thompson staat deze week in het DNA Storytellers Café in Rotterdam met zijn nieuwste storytelling voorstelling, ‘Verboden te Huilen’. Met zijn nieuwe voorstelling wil hij een...

PBC | Centrale Bank wil hogere topsalarissen voor eigen bestuur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Raad van Commissarissen (RvC) van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) wil dat de regering afwijkt van de huidige wettelijke...

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...
- Advertisement -spot_img

AD | Directie wil ‘state of the art’ CBCS

HomeMediaAD | Directie wil ‘state of the art’ CBCS
‘Een CBCS waarop kan worden vertrouwd’. President ad interim Leila Matroos-Lasten en financieel-economisch directeur José Jardim tijdens de presentatie van het strategisch plan van de Centrale Bank | Jeu Olimpio

Willemstad – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft gekozen voor een nieuwe strategische koers.

 

Het strategisch plan 2018-2020 geeft een weergave van de transformatie van de CBCS naar een ‘state of the art’ Centrale Bank waarop kan worden vertrouwd.
Zo meldt de CBCS in een persbericht. ,,De dynamische omgeving, trends en ontwikkelingen in de wereld en de veranderende verwachtingen vanuit de financiële sector hebben hiertoe geleid.”

In haar nieuwe ambities, zoekt de CBCS een balans tussen haar rol als effectieve toezichthouder en als adviserende businesspartner voor de financiële sector en overheden van de beide landen. Recent werd het strategisch plan aan het voltallige personeel en aan de externe stakeholders gepresenteerd.

De nieuwe strategie van de CBCS richt zich op drie focusgebieden: monetaire stabiliteit van Curaçao en Sint Maarten, een stabiele en competitieve financiële sector en het ontwikkelen van een klantvriendelijke en innovatieve organisatie.
Deze focusgebieden zijn verder uitgewerkt in verschillende strategische doelen die zijn uitgesmeerd over de periode 2018-2020. Binnen de CBCS worden momenteel de nodige acties ondernomen om de gewenste resultaten binnen de vastgestelde periode te behalen.

,,De commitment van onze leidinggevenden en medewerkers en een duurzaam cultuurveranderingsproces zijn randvoorwaarden voor het succes van dit strategisch plan”, aldus Leila Matroos-Lasten, president ad interim tevens directeur-secretaris. ,,Wij geloven in onze mensen en in onze nieuwe strategie. Wij staan er volledig achter.”

Het nieuwe plan is het eindproduct van een participatief proces, meldt de CBCS, waarbij meerdere stakeholders input hebben geleverd. Vanuit verschillende invalshoeken is gekeken naar de rol die de Centrale Bank in deze moderne tijd moet spelen. Dankzij kritische en waardevolle bijdragen van zowel interne als externe stakeholders, heeft de CBCS deze nieuwe strategie bepaald waar een brede groep zich in kan vinden.

,,De burgers van Curaçao en Sint Maarten gaan een ‘state of the art’ Centrale Bank kennen met een klantvriendelijke en innovatieve uitstraling.” Hiermee wil de CBCS een betere invulling geven aan haar kerntaken voor wat betreft de handhaving van de monetaire en financiële stabiliteit en de bevordering van de competitieve positie van de financiële sector.

Op deze manier wil de CBCS bijdragen aan het maatschappelijk vertrouwen in en de sociaaleconomische ontwikkeling van Curaçao en Sint Maarten, aldus eindigt het persbericht van de Centrale Bank.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 reacties

  1. Mooie woorden… maar eerst zien, dam geloven, Jardim en Lasten.

    Kijk eens in de personeelsfiles en zie dat Taco Tara Asjes en Zus de Lannoy, een nicht van de grote graaier Tromp, benoemd zijn zonder vacatures, zonder sollicitatieprocedures en, in het geval van Taco Tara, met een superslecht CV vol verloren rechtszaken en faillissementen.

    Zolang Jardim en Lasten het nepotisme van tiran Tromp blijven steunen zijn woorden als ‘state of the art’ CBCS gewoon lachwekkend.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties