28 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Dick onder curatele’

HomeNieuwsAD | 'Dick onder curatele'
'Dick onder curatele' | foto Persbureau Curacao
‘Dick onder curatele’ | foto Persbureau Curacao

Willemstad – Minister Irene Dick (PS) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport heeft gehoor gegeven aan de PS-fractie en de nationale dialoog over onderwijs afgezegd.

Dat heeft ze in een brief aan de diverse stakeholders en de schoolbesturen laten weten. De PS-fractie is het oneens met de keuze van Dick voor wat betreft de trekkers van de nationale dialoog in het onderwijs.

Minister Dick nodigde bij de eerste bijeenkomst die in het kader van de nationale dialoog plaatsvond, voormalig premier Stanley Betrian en Erich van der Hoeven, ex-rector van het Radulphus College, uit als trekkers van het project. Binnenkort zou de tweede sessie plaatsvinden bij het Santa Barbara Beach Resort. Maar of dit nu nog doorgang vindt, is hoogst onzeker.

In de brief biedt de minister haar excuses aan voor het annuleren van de dialoog. In het schrijven aan de stakeholders en schoolbesturen doet Dick de situatie uit de doeken en laat ze weten dat ze ‘niet goed haar huiswerk heeft gedaan’ rond de trekkers van de nationale dialoog.

Maandag overlegde de fractie van de regeringspartij met de minister over de personen die de dialoog zouden begeleiden. Wini Raveneau, PS-Statenlid, liet toen weten dat het de fractie niet ging om de personen, maar om het principe:

,,Wij vinden dat deskundigen die nu in het onderwijsveld werkzaam zijn, de kar moeten trekken.”

Tijdens het overleg tussen de minister en de fractie werd afgesproken, zo verklaarde Raveneau tegenover deze krant, dat er op korte termijn commissies worden gevormd die in het onderwijsveld alle knelpunten gaan inventariseren. Die informatie zou dan later tijdens de zogeheten nationale dialoog worden besproken.

Raveneau verklaarde na afloop van de bijeenkomst met de minister tegenover deze krant:

,,Er is nu gekozen voor een flankerend beleid, waarbij de commissies die uit deskundigen uit het onderwijsveld bestaan, de input leveren voor de dialoog die later nationaal gehouden moet worden.”

Met de brief die nu naar de schoolbesturen is gestuurd, bewijst minister Dick volgens onafhankelijk Statenlid en voormalig Onderwijsminister Omayra Leeflang dat ze ‘onder curatele staat’ van de PS-fractie. De brief is gênant zegt zij.

,,Een kniebuiging. Hiermee laat Dick zien dat ze chantabel is en onder leiding staat van de fractie.”

Het onafhankelijk Statenlid laat weten maandag dan ook een brief te sturen naar de Onderwijsminister waarin ze vraagt om tekst en uitleg over de beslissing de nationale dialoog, in elk geval voorlopig, stop te zetten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. waar is PAIS nu, de toekomst van onze kinderen is in het geding. Ach zolang de “elite”hun kinderen wel op een goede school hebben wat zal hun de rest dan boeien

 2. Eerst Asjes, nu Dick.
  Waarom niet Winnie Raveneau tot voortrekster Onderwijs maken en het anti-homobeleid op de rails zetten?

  Beschermt Whiteman mevrouw Dick niet? Of mag dat niet van de PS? Of heeft Whiteman het te druk met het luisteren naar de Paus?

 3. En zo rotzooien we maar door met het onderwijs, en dat doen we al hoe lang??? En wat de resultaten daarvan zijn dat is duidelijk; Geen aansluiting op buitenlandse studie richtingen waar dan ook, en een inhoudelijk niveauverschil van hier tot Tokio ten opzichte van hen die het onderwijs wel serieus nemen. Hoeveel ministers zijn er op dit departement sinds 10-10-10 al de laan uitgestuurd, ik ben de tel kwijt. Ook hier gaat het dus niet goed mee, maar we blijven wel hard roepen dat de jeugd te toekomst heeft, loze kreten allemaal op deze manier.

 4. Een partij die dos Santos marionet Elmer Kade Wilsoe naar een werkgroep over integriteit stuurt kun je nooit meer serieus nemen.

  En dat heb ik het nog niet eens over zijn uitstraling van dikke onderuitgezakte lamzak.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties