27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 21:51

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Deuren geopend in China

Premier Asjes: ‘Dual destination’ voor China creëren

Premier Asjes met zijn vrouw Tara Prins in China. | FOTO REGERING CURAÇAO
Premier Asjes met zijn vrouw Tara Prins in China. | FOTO REGERING CURAÇAO

Willemstad – Dankzij het werkbezoek van premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) en zijn delegatie, waar onder andere minister José Jardim van Financiën deel van uitmaakte, aan China, zijn er nieuwe deuren geopend. Dat heeft de minister-president gisteren verklaard.

Asjes sprak gisteren over een historisch bezoek.

,,Het is een historisch bezoek omdat dit het eerste officiële werkbezoek is geweest van de Curaçaose regering aan de Volksrepubliek China. Daarvoor moet ik de consul-generaal  van China op Curaçao bedanken. Zij is instrumenteel geweest in het regelen van dit bezoek. Verder was dit bezoek ook historisch omdat deuren zijn geopend voor nieuwe samenwerkingen tussen de twee landen”, aldus de premier. 

- Advertentie -

In China heeft Asjes samen met zijn delegatie onder andere presentaties gegeven over de mogelijkheden die Curaçao biedt aan Chinese investeerders.

,,Ook hebben we aangegeven dat Curaçao er niet alleen is om in het land te investeren, maar ook om als ‘hub’ te fungeren voor Chinese bedrijven die via Curaçao met andere landen binnen het Caribisch gebied of in Latijns-Amerika zaken willen doen”, zo zei de minister-president.

De premier wil aan de manager van KLM voorstellen om een zogeheten ‘dual destination’ (dubbele bestemming) te creëren voor reizigers uit China waardoor de toeristenstroom uit het land hiernaartoe toeneemt. Dat heeft de minister-president gisteren tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad bekendgemaakt. Asjes heeft tijdens zijn werkbezoek aan de Volksrepubliek van China onder andere een bezoek gebracht aan het toeristenbureau aldaar waarbij de mogelijkheid werd besproken om het toerisme uit China naar Curaçao te vergroten.

,,Het is bekend dat er veel Chinezen naar Amsterdam gaan. Er zijn per week veel vluchten vanuit Amsterdam naar Curaçao. Daarom wil ik de mogelijkheid bespreken om een dubbele bestemming te creëren voor de reizigers uit China”, aldus de premier gisteren.

,,Er zijn ook directe vluchten van Shanghai naar Düsseldorf. Vanuit Düsseldorf zijn er ook weer directe vluchten naar Curaçao. Er zijn directe vluchten van Shanghai naar Montreal en naar Toronto. Ook vanuit die steden wordt er naar Curaçao gevlogen. De mogelijkheden zijn er dus. Er is een basis. De reisagenten moeten het nu nog doorcommuniceren naar de reizigers.”

Er ligt een concreet voorstel op tafel om een Curaçao/Chinadesk op te richten in Shanghai, China, liet Asjes weten. Dat concrete voorstel is tijdens het bezoek aan China weer besproken en komende week zal het voorstel  worden afgerond opdat het gepresenteerd kan worden, zo gaf Asjes gisteren te kennen.

,,Hiermee kan continu promotie worden gemaakt voor Curaçao in China”, aldus de premier.

,,Het zal misschien raar klinken, maar in China hebben ze geen flauw idee waar Curaçao ligt. Dat land is zo groot en daarom is het van groot belang dat je een Curaçao/China-desk hebt.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Alleen al aan de zithouding en zijn kledij lijkt het alsof Asjes uitgenodigd is door de buurvrouw voor een feestje bij haar thuis.

 2. In eerste instantie dacht ik dat dit een ontvangst was in de pers aankomsthal van het vliegveld van Tokio, maar goed, je kan in ieder geval zien dat deze twee buiten hun schoenen lopende geld op vreters van de Curacrimse belastingbetaler totaal geen etiketen hebben geleerd. We zijn weer (het volk) voor jan joker gezet in hetbuitenland. Maar goed dat het hangbuikzwijntje Wilsoe van de PS niet mee was ,dan had het helemaal de eerste prijs hangstoel gehad.

 3. Fotootje er bij en maar klapperen met die chinese keukendeurtjes.
  Héééél belangrijk voor Curacao. Zeker ook omdat mevrouw erbij is.
  Chinezen executeren jaarlijks meer mensen dan de bevolking van Curacao groot is.

 4. @Bll,

  dit soort mensen weten echt niet wat schamen is.
  ze leven alasof ze het aleenrecht hebben.
  en gewone man mg kanker krijgen door de uitstoot of van de honger omkomen.
  als zij maar 1e klasd kunnen reizen.
  tuig van het witte boordencircuit.

 5. Asjes man wat zie je er vreselijk uit toch, sorry hoor. Om over je partner maar niets te zeggen. Ik snap werkelijk niet dat je de vrijheid hebt genomen een extra ticket met alles wat erbij hoort door de Curacaose burger te laten ophoesten, wanneer ben je voor het laatst in Boca, Jul.dorp ed geweest. Wannneer heb je voor het laatst gezord dat ook de kids op BB met de BUS naar school kunnen ipv thuis te moeten blijven.
  Je moet je schamen, of ben je die al lang voorbij!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Nou Jasjes je raaskalt zo maar weer wat. En trouwens wat een wanstaltige foto van jou en je tacoverkoopster.
  Natuurlijk weet China inmiddels waar Crimicao ligt, gezien de vele atrako’s op deze hardwerkende bevolkingsroep gebeurt.
  Wat een l…verhaal hang je nu weer op. Een beetje weldenkende Chinees zoekt wel een andere plek dan hier.
  Aruba is niet in hun geiteresseerd, terecht dus je wilt ze hier droppen???
  Wat een berguensas toch.

 7. Om je dood te schamen, Asjes zit er bij als een zoutzak. Hij zou voor zijn bezoek een boekje over etiquette in dat land hebben moeten lezen. Bij een officieel bezoek zit je rechtop en kaarsrecht en niet of je thuis bent en voor de tv hangt. Wat moet die Chineze dame niet hebben gedacht, wie heb ik nu in hemelsnaam op bezoek ?

 8. Wat doet nitwit Tara, een mislukte taco verkoopster, bij dit officieel bezoek?

  Neemt Asjes volgende keer ook zijn hond en kanarie mee? Die hebben net zoveel toegevoegde waarde als Tara.

  Een door ons belastingbetalers betaald snoepreisje. Dubbel betaald, want we betalen ook het megasalaris van haar bij de Centrale Bank waar ze in een niet bestaande functie werd benoemd zonder enige sollicitatieprocedure.

 9. ,,Het zal misschien raar klinken, maar in China hebben ze geen flauw idee waar Curaçao ligt”. Nee maar, Weten ze echt niet waar Curaçao ligt??? Goh.. wie had dat nu verwacht….

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -